Amenajare Dining - Idei si sfaturi esentiale

Cauti cele mai bune idei de amenajare pentru un dining modern si primitor? Ai ajuns la locul potrivit! Daca vrei sa reimprospatezi spatiul de luat masa, sa ramai la curent cu cele mai noi tendinte si sa obtii o incapere placuta din punct de vedere estetic, dar functionala in acelasi timp, citeste in continuare.

De la alegerea celor mai bune piese de mobilier pana la paletele de culori recomandate si accesoriile ideale, ti-am pregatit in acest articol tot ce trebuie sa stii pentru a amenaja un dining room.


Care sunt ultimele trenduri pentru amenajarea diningului?

Spatiile deschise continua sa ramana populare, motiv pentru care iti recomandam sa incerci o amenajare de living cu dining incorporat. Estompand liniile dintre camera de zi si zona de luat masa, obtii o tranzitie fara intreruperi care promoveaza atat spatiul liber, cat si conexiunea.

Utilizarea materialelor naturale precum lemnul si piatra sunt un trend in crestere. De la mese din lemn si blaturi de piatra pana la mobilier si articole de decor ecologice, materialele naturale garanteaza un sentiment confortabil si cald.

Totodata, se observa o tendinta in amestecarea diferitelor stiluri de scaune in jurul mesei, creand un aspect eclectic si personalizat. Poti combina diferite culori, materiale sau modele pentru a oferi mai mult caracter locuintei tale. Completeaza amenajarea cu un candelabru unic, supradimensionat.


Fireste, te poti orienta mai degraba catre un stil minimalist, acesta fiind de asemenea popular. Spatiile de luat masa simple, fara dezordine, cu mobilier minimalist si palete de culori neutre creeaza o atmosfera linistitoare.


Nu in ultimul rand, aminteste-ti ca tendintele de design interior evolueaza constant. De aceea, e important sa le adaptezi la preferintele personale pentru a crea o zona de dining care sa reflecte gusturile si nevoile familiei.

Sfaturi si idei pentru amenajarea unui dining

Indiferent daca doresti sa creezi un spatiu intim pentru mese romantice in doi, unul confortabil pentru intreaga familie sau unul elegant pentru mese festive cu prietenii, tine cont de urmatoarele sfaturi si recomandari.


Mobilierul pentru dining trebuie sa fie un echilibru intre estetica si functionalitate

Mobilierul de luat masa trebuie sa atinga un echilibru perfect intre estetica si functionalitate. Pentru inceput, alege o masa care se potriveste dimensiunii si formei camerei. Ia in considerare materiale precum lemnul sau sticla pentru un aspect atemporal, elegant, care este si usor de intretinut. Scaunele asortate sau contrastante pot fi atat confortabile, cat si stilate. Incorporeaza suficiente solutii de depozitare, cum ar fi bufet,  imbunatatind estetica camerei in timp ce o faci mai practica.

In dining o masa extensibila este ideala pentru flexibilitatea la ocazii speciale

Indiferent de dimensiunea incaperii, mesele de dining extensibile sunt ideale pentru a oferi mai multa flexibilitate. Pentru ca le poti ajusta dimensiunea, te vei simti confortabil indiferent daca pregatesti o cina romantica in doi, iei masa cu familia restransa sau primesti un numar mare de musafiri.  


Aceasta versatilitate iti permite sa profiti la maxim de spatiul de dining, astfel incat fiecare masa devine o experienta memorabila.

Opteaza pentru scaune cu culori si texturi care sa adauge un accent vizual mesei tale

Scaunele pentru dining sunt mai mult decat niste simple scaune functionale; ele pot fi un element de design care imbunatatesc atmosfera camerei. Ia in considerare scaunele tapitate cu culori si texturi care se armonizeaza cu decorul general.


Culorile vibrante sau modelele indraznete pot oferi mai multa personalitate, creand un mediu primitor si stimulativ vizual. Coordonarea tesaturilor pentru scaune cu fata de masa si alte elemente de decor poate crea o atmosfera coerenta si primitoare.

Nu ezita sa amesteci diferite stiluri de scaune pentru un aspect eclectic si la moda, dar asigura-te ca acestea se completeaza reciproc in ceea ce priveste culoarea si textura.

Selecteaza un bufet cu sertare ascunse si rafturi ajustabile pentru a maximiza spatiul

Atunci cand iti amenajezi zona de dining, alegerea unui bufet cu sertare ascunse si rafturi reglabile este o alegere inteligenta pentru a maximiza spatiul si functionalitatea. Sertarele ascunse ofera o solutie de depozitare discreta pentru tacamuri, fete de masa sau alte articole esentiale, pastrand zona de luat masa fara dezordine.

Rafturile ajustabile iti permit sa personalizezi spatiul de depozitare pentru a se potrivi nevoilor familiei, fie ca este vorba de prezentarea unui set din portelan fin sau articole decorative.

Instaleaza o lampa suspendata deasupra mesei de dining ca punct focal   

Pentru a crea un punct focal interesant in livingul cu dining, ia in considerare instalarea unei lampi suspendate deasupra mesei. Un pandantiv sau un candelabru bine ales poate sa adauge o nota de eleganta si personalitate spatiului.

Bineinteles, corpul de iluminat ar trebui sa completeze stilul general de decor, fie ca este modern, traditional sau eclectic. Pozitia sa direct deasupra mesei atrage atentia asupra zonei de luat masa, creand un sentiment de intimitate si subliniind punctul central de adunare din camera.

Alege un covor care sa depaseasca dimensiunea mesei cu cel putin 60 de cm pentru a delimita zona de dining

Pentru a obtine un aspect echilibrat si atragator din punct de vedere vizual, alege un covor care depaseste dimensiunea mesei cu cel putin 60 cm pe toate partile. Acest lucru asigura ca scaunele raman confortabil pe covor, chiar si atunci cand sunt trase.

Covoarele actioneaza ca o limita bine definita, ancorand spatiul de luat masa si oferind caldura atat vizuala, cat si tactila. In plus, protejeaza podeaua de eventualele daune cauzate de miscarea scaunului. Opteaza pentru un covor care completeaza paleta de culori si stilul din zona de dining, imbunatatind estetica generala.

Alege un set de tablouri care nu incarca vizual camera de dining

Atunci cand selectezi lucrari de arta pentru dining, este important sa alegi un set de picturi care sa nu supraincarce vizual spatiul. Opteaza pentru piese care au dimensiuni adecvate pentru a se potrivi spatiului disponibil pe perete, fara a aglomera camera.

Ia in considerare lucrarile de arta cu o tema coerenta sau o schema de culori care completeaza decorul incaperii. O colectie de piese mai mici, complementare poate functiona bine, insa poti alege si un singur tablou, de dimensiuni mari. Scopul este de a imbunatati atmosfera camerei fara a o coplesi.

Pozitioneaza masa de dining aproape de o fereastra pentru a beneficia de lumina naturala

Amplasarea mesei langa o fereastra este cea mai buna idee pentru ca vei permite soarelui sa lumineze spatiul, creand o atmosfera calda si primitoare. Acesta ofera un cadru ideal pentru micul dejun scaldat in soarele diminetii, de exemplu. Daca locuiesti intr-o zona aglomerata, poti folosi folie de fereastra tip oglinda pentru a mentine intimitatea.

Asorteaza scaunele de dining cu perne decorative in culori contrastante

Imbunatateste aspectul scaunelor tale de dining adaugand perne decorative in culori contrastante. Aceste perne sporesc confortul scaunelor si servesc in acelasi timp drept accente elegante. Contrastul dintre tapiteria scaunului si husele de perna poate aduce o nota de culoare si personalitate in spatiul de dining.


Poti alege perne care se asorteaza cu decorul general al locuintei sau puteti opta pentru nuante indraznete si atragatoare pentru a obtine un aspect deosebit. Amestecarea si potrivirea diferitelor modele si texturi poate crea o atmosfera dinamica si primitoare, facand din zona de luat masa un loc mai atragator si confortabil pentru a savura mesele.

Adauga elemente personale pentru a aduce un strop de unicitate

Adaugarea unor note personale in zona de dining este cheia pentru a infuza spatiului un caracter unic si distinctiv. Personalizarea poate fi realizata printr-o varietate de mijloace, cum ar fi afisarea fotografiilor de familie, lucrari de arta deosebite sau obiecte de decor mostenite.

Ia in considerare realizarea unei galerii cu fotografii sau picturi inramate care au valoare sentimentala. Vesela unica sau piese centrale realizate manual de artisti locati pot adauga de asemenea o nota personala spatiului. Incorporeaza elemente care reflecta personalitatea si interesele familiei, de la suveniruri de calatorie la decoruri de masa personalizate.


In concluzie, zona de dining este mai mult decat un simplu loc de luat masa; este un spatiu in care designul si functionalitatea se unesc pentru a crea experiente memorabile. Este esential sa gasesti echilibrul potrivit intre estetica si caracter practic in alegerea pieselor de mobilier, iluminat si decor.

Luand decizii strategice, cum ar fi pozitionarea mesei langa o fereastra, adaugarea de note personale si accesorizarea scaunelor cu perne decorative, poti transforma zona intr-un refugiu unic si primitor. Speram ca acest articol ti-a fost de folos si vei reusi sa amenajezi un dining modern, confortabil, pe placul intregii familii.

Postarea urmatoare Postarea anterioara
Categorii

Suport clienti Luni-Vineri: 09:00-19:00
Sâmbătă: 09:00-17:00 • Duminică: închis

0741 880 011 0371 234 743 infoclienti@expomob.com

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!