Idei si recomandari pentru amenajarea interioara a apartamentelor

Idei si recomandari pentru amenajarea interioara a apartamentelor

Tocmai te-ai mutat la casa noua sau a venit momentul sa renovezi? Daca locuiesti la bloc, cel mai probabil ai un spatiu limitat, care te obliga sa faci compromisuri. Totusi, tinand cont de ideile de amenajare prezentate in acest material, vei descoperi ca situatia nu e imposibila, dimpotriva. Cu cateva solutii inteligente, orice apartament de bloc poate deveni suficient de confortabil si bine organizat.
 

Amenajarea interioara in functie de numarul camerelor

Totul incepe de la numarul camerelor si nevoile familiei. Intr-o garsoniera, spatiile (living si dormitor) trebuie delimitate corespunzator, pentru a oferi suficienta intimitate. Intr-un apartament de 3 camere fara copii, al doilea dormitor poate fi utilizat drept birou sau camera pentru hobby-uri. Si dimensiunea balconului conteaza, daca acesta exista: acest spatiu poate fi folosit pentru lucru, lectura sau relaxare.
 

In functie de compartimentarea locuintei

Apartamentele de bloc pot fi foarte diferite nu doar din cauza dimensiunii ci si a numarului de camere, dar si a compartimentarii.

Intr-un apartament decomandat amenajarile interioare sunt mai simple, in special pentru ca poti profita de o suprafata mai mare a peretilor. Pe holul care leaga camerele poti monta etajere pentru carti sau decoratiuni in cazul in care acesta este ingust, iar daca spatiul iti permite, foloseste un dulap pentru depozitarea jachetelor, a aspiratorului si a altor obiecte.

In apartamentele semidecomandate, pentru a ajunge la dormitor trebuie sa treci prin living. Astfel, pe doi dintre pereti usi si pe al treilea fereastra, deci iti ramane un singur perete complet gol. Totusi, acesta este cel pe langa care treci in drumul spre dormitor. De aceea, trebuie sa gandesti pe verticala: monteaza o biblioteca si/sau un dulap inguste, dar inalte, pentru mai mult spatiu de depozitare.

Daca te bucuri de open space, ai intr-adevar mai putini pereti, dar spatiul este mai mare. Delimiteaza zonele cu ajutorul pieselor de mobilier, a covoarelor sau a unui corp cu rafturi.
 

In functie de incapere


Living

Inainte de a mobila aceasta camera, gândeste-te la nevoile familiei. Ce obisnuiti sa faceti de obicei in sufragerie? Câte zone va trebuie? Aveti hobby-uri care necesita spatiu? Primiti des musafiri?

Canapelele cu spatiu de depozitare sunt excelente pentru familiile cu copii si nu numai. Castigi astfel mai mult loc pentru pilote, haine de iarna sau chiar trollerul pe care il luati in vacanta. Daca te viziteaza des rude sau prieteni din alte orase, merita sa achizitionezi o canapea extensibila.

Daca lucrezi de acasa, vei avea nevoie de un birou potrivit. Sigur, poti lucra si de pe canapea, cu laptopul in brate sau pe masuta de cafea, insa din cauza pozitiei vei incepe sa ai dureri de spate. De aceea, iti recomandam sa stabilesti o zona pentru birou, de preferat lânga o fereastra, pentru a beneficia de lumina naturala.

Un ansamblu pentru living din mai multe corpuri te ajuta sa mobilezi mai repede si este in general mai ieftin decat mai multe piese achizitionate separat. Opteaza pentru unul format din dulap inchis, vitrina, comoda TV, stand TV si polite. Astfel, ai suficient loc pentru a expune decoratiuni, dar si sertare si rafturi inchise, unde poti pastra obiecte care nu doresti sa ramana la vedere.


 

Dormitor

Indiferent de dimensiunea sa, dormitorul trebuie sa fie o oaza de liniste si calm. Pana la urma, aici iti incepi si termini fiecare zi, deci trebuie sa te asiguri ca esti satisfacut in aceste momente cheie ale zilei.

Incepe prin alegerea culorilor potrivite si indrazneste sa iesi din zona de confort. Un perete de accent in spatele patului, fie zugravit, fie cu tapet, va da un aer mai interesant camerei. Alege nuante inchise, precum bleumarin, visiniu sau verde smarald, care sunt mai relaxante.

Apoi, lumineaza corect camera. Vei avea nevoie de o lumina puternica, pe tavan, dar si de corpuri de iluminat secundare, langa pat. Cele din urma vor fi folosite pentru lectura sau momentele cand ai nevoie de o atmosfera mai intima, deci opteaza pentru becuri mai putin puternice, dar care iti permit totusi sa vezi suficient.

Patul este elementul central al camerei, motiv pentru care merita sa investesti in unul de calitate, de preferat cu un design deosebit. De exemplu, un model tapitat, cu aspect de catifea, va oferi un aspect elegant, luxos, chiar si unui dormitor mic de apartament. Opteaza pentru unul cu somiera rabatabila si spatiu de depozitare, care iti va permite sa economisesti loc in sifonier.



Daca iti doresti eleganta si rafinament, le poti obtine printr-un set italian clasic cu aspect romantic. Cel de mai jos este format din dulap cu 4 usi (cu oglinda si sertare), pat matrimonial dublu cu somiera inclusa, comoda cu sertare, oglinda si 2 noptiere.



Completeaza cu asternuturi dintr-un material natural, precum bumbacul sau inul, cu un design simplu. Pentru un plus de confort, asaza covorase pufoase langa pat, mai ales daca nu ai incalzire prin pardoseala.

La final, decoreaza dormitorul cu ilustratii sau fotografii, combina vechiul cu noul si nu uita sa aduci natura in casa ta prin intermediul unor ghivece cu plante.
 

Bucatarie

In cazul in care ai o bucatarie foarte spatioasa sau ai nevoi si dorinte specifice, cel mai bine e sa optezi pentru mobila realizata la comanda. Aceasta e intr-adevar mai scumpa, dar rezultatul final va fi exact asa cum ai visat.

Daca ai o bucatarie obisnuita, in schimb, economiseste bani si achizitioneaza un set complet. Realizat din mai multe corpuri, acesta iti ofera suficient spatiu de depozitare si de lucru. Alege culori neutre, mai ales daca nu ai o camera prea mare, altfel va parea prea incarcata.


 
Urmeaza apoi alegerea unei mese de bucatarie potrivita spatiului disponibil. Cele ovale sau rotunde isi gasesc locul in orice tip de camera, iar cele patrate sau dreptunghiulare incât mai bine in bucatariile mari. Exista pe piata si multe modele pliabile sau extensibile pe care le poti lua in considerare.
 

Baie

Deseori neglijata, baia este de fapt la fel de importanta precum sufrageria si bucataria. Din pacate, dimensiunile reduse ale camerelor de apartament ne obliga sa facem compromisuri in ceea ce priveste amenajarea, insa solutiile inteligente te vor ajuta sa obtii un spatiu eficient.

Pentru inceput, alege nuante deschise, dar evita albul. Gresia gri sau bej fara modele este cea mai potrivita, completata de faianta intr-o nuanta similara. O alta varianta este sa creezi un model din placi mici de faianta - cateva randuri de bleumarin, cateva de bleu, cateva de albastru pastelat, de exemplu. Pentru ca baia sa nu para prea rece, nu ridica faianta mai mult de nivelul ochilor. Exceptia face zona pentru cabina de dus, desigur.

Urmatorul pas este alegerea corpurilor de iluminat, de preferat cu modele mai simple, minimaliste. Alege becuri puternice, mai ales daca nu ai o fereastra.

Pentru a mari vizual camera, monteaza o oglinda mare, care nu se limiteaza la zona de deasupra chiuvetei. Daca ai nevoie de mult spatiu de depozitare, orienteaza-te catre dulapioarele cu oglinda si monteaza doua, unul langa celalalt.

Daca vrei sa oferi bai personalitate, investeste in accesorii interesante. Barele si carligele pentru prosoape, accesoriile pentru dus si chiuveta si organizatoarele pentru cosmetice vin in stiluri diferite - alege ceva unic, pentru un look deosebit.

Cat despre obiectele de decor, acestea sunt ignorate in general, insa nu trebuie sa faci aceasta greseala. Monteaza o polita pentru ghivece mici si lumânari parfumate: este un mod simplu de a infrumuseta spatiul fara sa il incarci.
 

Holuri

Holurile apartamentelor sunt in general problematice: cele de intrare sunt foarte mici, iar cele care fac legatura intre camere sunt lungi, dar inguste. Cum le mobilezi? Tine cont in primul rand de aceste recomandari pentru amenajare:

  • pastreaza holul curat si bine organizat (cand sunt aglomerate, spatiile mici dau senzatia de claustrofobie);
  • alege piese de mobilier simple, minimaliste;
  • decoreaza peretii (2-3 fotografii sau ilustratii, figuri geometrice vopsite pe peretii lungi, un cuier pentru chei cu model interesant etc)


Tine cont de aceste idei de amenajari pentru apartamente de bloc, ia in considerare nevoile si dorintele familiei, iar in scurt timp vei avea locuinta mult visata!

Postarea urmatoare Postarea anterioara
Categorii

Suport clienti Luni-Vineri: 09:00-19:00
Sâmbătă: 09:00-17:00 • Duminică: închis

0741 880 011 0371 234 743 infoclienti@expomob.com

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!