Cum ar trebui sa-ti amenajezi dressingul?

Cum ar trebui sa-ti amenajezi dressingul?

Un dressing spectaculos ca in filme este visul oricarei femei. Din fericire, nu trebuie sa ai la dispozitie o locuinta enorma pentru a-l obtine, nici sume de bani exorbitante. Ti-am pregatit in acest articol cele mai utile idei de amenajare pentru dressing care te vor ajuta sa ai si tu unul, indiferent unde locuiesti.
 

De ce ai nevoie de un dressing?

Indiferent de dimensiunile sale, un dressing este util in orice locuinta. Beneficiile acestuia includ:

Ofera libertatea de a-ti organiza mai eficient imbracamintea, incaltamintea si accesoriile. Cu un simplu sifonier nu vei reusi sa le aranjezi astfel incat sa ai mereu totul la indemana.

Poti maximiza functionalitatea casei. Dressingurile se amenajeaza in general intr-un dormitor de oaspeti - insa cat de des primesti oaspeti? Profita de acest spatiu pentru o activitate zilnica.

Iti permite sa ai un dormitor mai aerisit. Chiar daca ai un dormitor suficient de incapator, poti eficientiza spatiul prin amenajarea unui dressing. Ai putea, de exemplu, sa transformi un colt inutil intr-o zona de relaxare potrivita pentru lectura.

Iti ofera intimitate si confort. Dressingul nu trebuie sa se limiteze la haine si accesorii. Poti avea aici si o masuta pentru machiaj, situata in apropierea ferestrei, unde nimeni nu te va deranja atunci cand incerci noi tutoriale.

Creste valoarea locuintei. Daca planuiesti sa te muti la un moment dat si sa iti vinzi casa, fiecare investitie pe care o faci acum ii va creste valoarea.
 

De ce trebuie sa tii cont cand amenajezi un dressing?

Poti amenaja un dressing in aproape orice locuinta, cat tii cont de cateva criterii importante.
 

Tine cont de dimensiuni

O camera (aproape) la fel de mare precum un dormitor iti ofera posibilitati nelimitate in ceea ce priveste amenajarea. Cea mai populara solutie o reprezinta dulapurile deschise montate pe 3 pereti, completate de comode cu sertare. Pe una din laturi poti monta o oglinda mare, iar in mijlocul camerei e bine sa pui un taburet pe care le poti aseza.

Daca dressingul este mai mic, profita la maxim de inaltimea disponibila. Depoziteaza pe rafturile de sus piese pe care le poti mai rar si tine-le la indemana pe cele de zi cu zi. Daca iti lipseste lumina naturala, monteaza suficiente corpuri de iluminat. Pentru un aspect mai sofisticat, foloseste un tapet cu un model elegant, dar care sa nu incarce prea tare camera.
 

Ce tipuri de dressing exista?

Exista mai multe tipuri de dressing, fiecare avand beneficiile sale. Se alege in general varianta cea mai potrivita spatiului si nevoilor specifice sau se combina mai multe modele.

Dressing deschis, in camera proprie. Acest tip are dulapuri fara usi; astfel, vei vedea toate piesele dintr-o singura privire. Este ideal pentru spatiile mici si are un aspect mai prietenos.

Dressing inchis, in camera proprie. Are dulapuri inchise, care pastreaza hainele curate, fara praf. Este potrivit in spatii mari, avand un aspect mai sobru.

Dressing improvizat intr-un spatiu care altfel ar fi inutil. Gandeste-te la zona de sub scari sau la vreun colt incomod al locuintei: aproape peste tot poti improviza un dressing cu rafturi personalizate.

Dressing adaugat camerei. Daca simti ca dormitorul este prea mare si nu ai nevoie de atat de mult spatiu, poti ridica un zid fals pe care montezi o usa glisanta. Investitia nu este foarte mare, iar acum ai propriul dressing separat de dormitor!

Dressing cu spatii de depozitare. Un dressing este potrivit si daca nu ai atat de multe haine si accesorii pentru ca o parte din camera poate fi folosita ca spatiu de depozitare pentru alte obiecte.


Ce piese de mobilier si accesorii ce nu trebuie sa iti lipseasca din dressing

Inainte de a pleca la cumparaturi, masoara camera pe care o vei amenaja si gandeste-te la nevoile si dorintele tale. Iti recomandam sa iti scoti la vedere toata imbracamintea, incaltamintea si accesoriile pe care le detii, pentru a vedea exact de cat spatiu ai nevoie. E adevarat, aceasta activitate iti va lua ceva timp, insa are si o parte buna: cu siguranta vei regasi piese de care uitasei, pe care poate vrei sa le vinzi sau donezi.

Oricum vei da de ele atunci cand le vei muta in noul dressing, deci e mai bine sa rezolvi inainte de a monta rafturi de care poate nu ai nevoie. Abia dupa ce ai stabilit clar care sunt piesele de mobilier necesare le poti alege pe cele potrivite.
 

Dulapuri

Cu sau fara usi, cu rafturi sau cu bare pentru umerase, simple sau cu oglinda, dulapurile sunt piesele centrale ale oricarui dressing. Iti recomandam sa alegi unul cu usi glisante, care utilizeaza minimul de spatiu. Compartimentarea interioara ideala permite pastrarea hainelor atat pe umerase, cat si stivuite pe rafturi, iar oglinda montata pe exterior elimina necesitatea instalarii uneia suplimentare in camera.


 

Taburete

Indispensabil intr-un dressing, un scaun tip taburet are mai multe roluri. Primul este evident: iti permite sa te asezi atunci cand te incalti sau ai obosit proband prea multe haine. Insa un taburet ajuta in completarea camerei, in special daca aceasta este mare si pare prea goala in mijloc.
Iti recomandam sa optezi pentru un model rezistent, cu schelet metalic, de preferat cu capac, pentru a te ajuta si in depozitare.
 

Decoratiuni

Multe persoane neglijeaza dressingul din acest punct de vedere, insa nicio camera nu este completa fara decoratiuni. Oglinzile de perete sunt prima alegere, fiind obligatorii in acest spatiu. Daca dressingul tau are o dimensiune redusa, oglinzile mari il vor ajuta sa para mai aerisit, curat si luminos.


 
Alte decoratiuni potrivite aici includ ghivecele cu plante, ilustratiile, corpurile de iluminat deosebite, pernutele decorative si lumanarile parfumate.
 

Cutii de depozitare

Orice dressing are nevoie de cutii de depozitare pentru piesele purtate mai rar. Alege unele cu un design cochet, potrivit stilului acestei camere.


 
Dupa cum vezi, nu este atat de greu sa isi amenajezi un dressing acasa. Tine cont de dimensiunile camerei, alege piesele de mobilier si accesoriile potrivite si nu uita sa tii cont si de nevoile tale, nu doar de dorinte.

Postarea urmatoare Postarea anterioara
Categorii

Suport clienti Luni-Vineri: 09:00-19:00
Sâmbătă: 09:00-17:00 • Duminică: închis

0741 880 011 0371 234 743 infoclienti@expomob.com

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!