Cum sa-ti amenajezi biroul acasa pentru mai multa productivitate

Cum sa-ti amenajezi biroul acasa pentru mai multa productivitate

Tot mai multe persoane incep sa lucreze de acasa fie zilnic, fie in sistem hibrid. Pe langa job-ul propriu-zis, insa, mai avem si diverse hobby-uri, studii sau activitati care necesita un spatiu de lucru potrivit. Desi putem fi tentati sa ne intindem pe canapea cu laptopul in brate, acest mod de lucru nu este eficient pe termen lung.

Ne trebuie o zona special amenajata, confortabila, mai ales daca petrecem mult timp lucrand, dar care sa ne si inspire si sa ne creasca productivitatea. De aceea, daca esti in cautare de idei pentru amenajarea acestuia, iti prezentam cele mai importante puncte de luat in calcul.


Piesele principale


Scaun de birou

Atunci cand lucrezi de acasa petreci foarte mult timp asezat, motiv pentru care scaunul trebuie sa fie suficient de confortabil. Evita durerile de spate optand pentru un model ergonomic, cu suport lombar si spatar inalt.

Un alt criteriu de care sa tii cont cand alegi scaunele de birou este materialul din care acestea sunt confectionate: ideale sunt cele cu tapiterie de tip plasa care permit aerului sa circule pentru a nu te incalzi. Fixeaza scaunul la inaltimea corecta, astfel incat ochii sa ajunga la nivelul ecranului. Daca folosesti un laptop, ti-ar fi util un suport care sa il ridice, pentru ca spatele sa iti ramana drept.

Birou

Unul dintre beneficiile lucrului de acasa este ca iti poti alege singur piesa pentru ca acesta sa fie potrivit nevoilor tale. Iti recomandam modelele moderne, in nuante deschise, care se potrivesc cu orice camera si nu aglomereaza.

Daca nu beneficiezi de un spatiu mare, exista pe piata si birouri compacte, dar care au suficiente sertare pentru depozitarea materialelor si a documentelor.

 

Lumina ideala

Amenajarea acestuia nu se limiteaza doar la alegerea mobilierului potrivit. Ideal este sa-l asezi langa o fereastra, pentru a beneficia de lumina naturala, insa stim ca deseori spatiul nu ne permite acest lucru.

O problema des intalnita este umbra pe care ne-o facem singuri, daca stam cu spatele la corpul de iluminat principal, de pe tavan. De aceea, e recomandat sa ai si o sursa secundara, precum o veioza sau un lampadar. Alege becuri puternice, cu lumina neutra, nu rece, cea din urma obosind mai repede ochii.
 

Foloseste spatii de depozitare

O zona de lucru aglomerata ne distrage atentia si ne afecteaza productivitatea. In acelasi timp, numarul mare de documente, agende, cabluri si alte obiecte nu incape intotdeauna in sertarele acestuia.

De aceea, e important sa eficientizam spatiile de depozitare. Exista numeroase idei pentru amenajarea spatiului de lucru de la serviciu sau de acasa, precum etajerele montate pe perete. Totusi, daca preferi sa nu tii totul la vedere, cele mai utile sunt comodele moderne, cu un stil care se potriveste in orice camera.

 

Alege culorile potrivite

Un studiu realizat de Universitatea din Texas a aratat ca spatiile de lucru cenusii, bej si albe pot induce sentimente de tristete si depresie la femei. Barbatii, in schimb, experimenteaza aceste sentimente in cele cu mult portocaliu si violet. Cercetatorii recomanda nuante de verde si albastru, care pot imbunatatii performanta si productivitatea.

Si galbenul este o idee buna, mai ales daca ai un job care cere creativitate. Desigur, nu e nevoie sa iti zugravesti toti peretii; este suficient sa adaugi cateva accente de culoare precum un ghivechi cu o floare de mici dimensiuni sau, de ce nu, o bucata mica de tapet in zona biroului.
 

Personalizeaza spatiul cu obiecte si decoratiuni care te inspira

Desi e bine ca spatiul de lucru sa fie amenajat mai simplu, nu inseamna ca trebuie sa fie plictisitor. Ofera-i putina viata prin intermediul obiectelor de decor care te inspira sau care iti ofera o stare de bine.

Poti opta pentru un moodboard, rame foto sau un ceas de perete cu model deosebit. Daca iti place sa calatoresti, alege decoratiuni care iti vor aminti de destinatiile iubite si care te vor face sa visezi la urmatoarea vacanta.



Odata ce ai ales mobilierul potrivit si ti-ai personalizat si organizat eficient spatiul, nu ramane decat sa te bucuri de noul tau mediu de lucru. Pentru a te asigura ca esti productiv, respecta un program de lucru care sa includa si pauze pentru a-ti odihni ochii si a face putin stretching. La finalul zilei de munca, include in rutina ta si o activitate relaxanta, precum lectura sau o plimbare intr-un parc.

Postarea urmatoare Postarea anterioara
Categorii

Suport clienti Luni-Vineri: 09:00-19:00
Sâmbătă-Duminică: 09:00-17:00

0741 880 011 0371 234 743 infoclienti@expomob.com

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!