12 moduri in care iti poti amenaja un apartament cu 2 camere

12 moduri in care iti poti amenaja un apartament cu 2 camere

Amenajarea unui apartament cu 2 camere nu trebuie sa fie o provocare! Stim ca vrei sa profiti la maximum de fiecare metru patrat, creand in acelasi timp o atmosfera confortabila si cu bun gust. De aceea, ti-am pregatit un acest articol idei creative de amenajare care te vor ajuta sa obtii o locuinta primitoare si functionala.
 

Foloseste culori care se asorteaza in tot apartamentul pentru a crea armonie si unitate

Folosirea culorilor potrivite poate crea un aspect armonios si unitar. E recomandat sa alegi o paleta de culori care completeaza caracteristicile existente ale spatiului si sa o utilizezi in moduri diferite.

Vopseste peretii si tavanul in aceeași culoare si alege mobilier si accesorii in nuante similare. Pentru un aspect indraznet, ia in considerare zugravirea unui perete de accent. Daca optezi pentru mobila de living alba, de exemplu, peretele din spatele acesteia poate avea o nuanta lila sau roz prafuit. In dormitor, peretele de accent va fi cel din spatele patului.


 


Etajerele si rafturile pe perete va pot oferi un spatiu suplimentar pentru stocare sau decorare

Cauti idei de amenajare pentru un apartament cu 2 camere de 50 mp? Chiar daca te bucuri de mai mult spatiu decat altii, e bine sa te concentrezi pe solutii de depozitare inteligente. Etajerele si rafturile de perete iti permit sa pastrezi locuinta mai ordonata si pot servi drept elemente decorative. Iata cum le poti incorpora:

In living: pentru a expune carti, plante sau obiecte decorative. Ia in considerare utilizarea unor rafturi plutitoare pentru a mentine spatiul deschis si aerisit.


In dormitor: pot fi folosite ca noptiera pentru a depozita carti, o veioza si alte obiecte esentiale.


In bucatarie: pot fi folosite pentru a depozita articolele esentiale pentru gatit, cum ar fi condimentele si electrocasnicele mici.


In baie: pot fi folosite pentru a depozita prosoape, cosmetice si alte articole esentiale pentru baie.

Incorporand rafturi de perete in apartament, poti profita de spatiul vertical pentru a pastra podelele aerisite. Alege etajere care se potrivesc cu stilul de decor si asigurate ca sunt fixate bine pe perete.
 

Depozitati sub paturi sau canapele cutii sau valize pentru maximizarea spatiului

Depozitarea cutiilor si trollerelor sub paturi si canapele poate fi o modalitate utila de a maximiza spatiul in orice tip de apartament. Le poti folosi pentru a depozita haine, lenjerie de pat, paturi si alte articole care nu trebuie sa fie usor accesibile.

Folosind aceste spatii, poti mentine dulapurile si sifonierele mai libere si poti reduce dezordinea in alte zone ale casei.
 

Alegeti mese si scaune pliabile pentru a fi mai usor de depozitat

Folosirea meselor si scaunelor pliabile intr-un apartament de 2 camere poate fi o solutie buna pentru eficientizarea spatiului. Mobilierul pliabil poate fi depozitat cu usurinta atunci cand nu este utilizat, indiferent de camera in care e folosit de obicei.

Sa incepem cu mesele pentru living. Cele pliante pot fi folosite ocazional ca spatiu de lucru, pentru hobby-uri, seri de board games sau cina cu multi musafiri. In restul timpului, pot fi pliate si mutate langa un perete, ca suport pentru ghivece sau obiecte decorative.


Acelasi lucru e valabil si in cazul scaunelor pliabile. Daca alegi acest tip de scaune pentru living, le poti folosi pentru locuri suplimentare doar cand e necesar, fara a ocupa spatiu permanent.

Atunci cand alegi mobilier pliabil, cauta piese durabile, usor de curatat si care se potrivesc cu stilul de amenajare.
 

Foloseste covoarele pentru a separa diferite zone ale apartamentului

Includem pe lista de idei de amenajare a unui apartament cu 2 camere si utilizarea creativa a covoarelor. Ele pot fi folosite pentru a separa diferite zone ale unui apartament, un aspect esential in special in cazul celor cu open space.

Covoarele ofera un indiciu vizual care ajuta la separarea spatiului in zone distincte, cum ar fi camera de zi, zona de luat masa si bucatarie. In plus, ofera textura si mai multa caldura in locuinta, facand-o mai primitoare si confortabila.

Indiferent daca preferi covoare in nuante neutre sau indraznete, orienteaza-te catre unele usor de curatat si intretinut. Astfel, te asiguri ca sunt durabile si nu trebuie inlocuite rapid.
 

Sistemele de iluminat ambiental pot crea o atmosfera confortabila

Multe persoane fac greseala sa se concentreze doar pe iluminarea principala din fiecare camera, insa nu trebuie sa ignori sistemele de iluminat ambiental. Ele sunt cele care contribuie mai mult la atmosfera primitoare pe care ti-o doresti. Iata cum sa folosesti iluminarea pentru a imbunatati diferite camere:

Camera de zi: o combinatie de iluminat deasupra plafonului si lampi de masa.  pentru a crea o atmosferă caldă și confortabilă. Dimmerele pot fi folosite pentru a controla luminozitatea cu exactitate.

Dormitor: o lumina delicata si calda precum veioze, aplice de perete sau un lampadar cu design interesant.

Bucatarie: un iluminat puternic in zona blatului, dar si unul mai discret, pentru o atmosfera romantica la locul de luat masa.

Baie: iluminare puternica deasupra capului, precum si iluminare suplimentara in jurul oglinzii. Daca ai cada, poti aranja si un spatiu pentru lumanari parfumate.
 

Tapetul este o alegere potrivita daca vreti sa adaugati culoare si textura incaperii

Tapetul este o alegere excelenta daca vrei sa adaugi textura si culoare unui apartament. Disponibil intr-o gama variata de modele, el poate fi folosit pentru a crea o declaratie indrazneata si de impact in orice spatiu.

Indiferent daca alegi sa creezi un perete de accent dramatic sau preferi sa acoperi o camera intreaga, rezultatul final va fi cu siguranta deosebit. In plus, daca ai un apartament mic, poti folosi tapetul pentru a adauga mai multa profunzime incaperilor.

Tapetul este, de asemenea, o modalitate excelenta de a adauga textura unui spatiu, indiferent daca alegi unul cu suprafata neteda si stralucitoare, cu o textura aspra, organica, sau un model subtil.
 

Canapelele si fotoliile extensibile se pot transforma in paturi, incat sa va folositi tot spatiul disponibil

Canapelele si fotoliile extensibile pot servi mai multe functii. In timpul zilei, sunt un loc confortabil pe care poti sta, iar seara pot fi transformate intr-un pat pentru tine sau pentru oaspeti. Drept urmare, vei economisi spatiul care altfel ar fi ocupat constant de un pat obisnuit.


 

 

Taburetele sunt o optiune ideala daca ai nevoie sa adaugi un spatiu de depozitare, dar si sa adaugi un plus de eleganta incaperii

Taburetele vin intr-o varietate de stiluri, de la modele clasice la stiluri elegante si moderne. Astfel, poti alege cu usurinta unele care se potrivesc perfect cu restul decorului. Ia in considerare dimensiunea camerei si a mobilierului existent, pentru a te asigura ca piesa se potriveste bine si completeaza aspectul general al incaperii. Iti recomandam sa optezi pentru unul cu spatiu de depozitare pentru carti, paturi sau alte articole la care nu e nevoie sa ai acces mereu.


 


Seturile pentru dormitor sunt o alegere ideala daca vrei un design armonios

Seturile pentru dormitoare includ de obicei un pat, sifonier, noptiere, uneori si comoda, toate proiectate sa se coordoneze intre ele. Alegand un set de dormitor, poti crea un aspect coerent si armonios fara a fi nevoie sa petreci timp cautand piese individuale care se potrivesc.


 

 

Mobilierul modular este esential daca vrei sa personalizezi incaperea


Mobila modulara e conceputa pentru a fi flexibila si adaptabila. Iti permite sa creeze configuratii personalizate care se potrivesc nevoilor zilnic si in functie de diferite ocazii. In plus, iti permite sa schimbi aspectul camerei pe masura ce preferintele de amenajare ti se schimba.


 

 

Utilizarea unui perete de sticla va permite sa separati incaperile fara a inchide spatiul


Un perete de sticla te va ajuta sa separi incaperilor, mentinand in acelasi timp o senzatie deschisa si aerisita. Mai mult, acest tip de perete nu blocheaza lumina si e mai usor de curatat decat un perete clasic, zugravit. In functie de preferinte, poti alege sticla mata pentru intimitate sau sticla transparenta pentru o vedere fara obstacole.

Amenajarea unui apartament poate fi o experienta distractiva si plina de satisfactie daca tii cont de recomandarile si sugestiile de mai sus. Permite-ti sa fii creativ si adapteaza ideile de amenajare in functie de spatiul disponibil si preferinte.

Postarea urmatoare Postarea anterioara
Categorii

Suport clienti Luni-Vineri: 09:00-19:00
Sâmbătă: 09:00-17:00 • Duminică: închis

0741 880 011 0371 234 743 infoclienti@expomob.com

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!