Amenajare bucatarie mica - 13 Sfaturi si idei esentiale

Amenajare bucatarie mica - 13 Sfaturi si idei esentiale

Bucatariile mici pot fi dificil de amenajat, insa, cu ideile potrivite, pot fi transformate in spatii functionale si stilate. Indiferent daca ai o bucatarie mica dreptunghiulara dintr-o casa sau o bucatarie de apartament compacta, exista o multime de solutii pe care le poti folosi.

Ti-am pregatit in acest articol 13 sfaturi si idei de amenajare pentru maximizarea spatiului de depozitare, imbunatatirea functionalitatii si crearea unui aspect modern si cu gust pentru bucatariile mici.
 

Alege culori luminoase pentru pereti si piesele de mobilier pentru a crea un spatiu care sa para deschis si aerisit

Folosirea culorilor deschise in bucatariile mici poate ajuta la crearea iluziei de spatiu. Ele reflecta lumina, facand spatiul sa se simta mai luminos si mai deschis. In plus, culorile deschise tind sa fie calmante, un aspect util intr-o bucatarie mica, unde vrei sa eviti senzatia de aglomeratie sau inghesuiala.

Daca optezi pentru bucatarii albe, de exemplu, vei combina functionalitatea cu aspectul ingrijit si aerisit.

Alegerea culorilor deschise pentru decorul bucatariei este folositoare si in cazul in care vrei sa faci o schimbare de design la un moment dat. Baza neutra iti permite sa adaugi accente colorate sau pattern-uri mai tarziu daca iti doresti asta.


 

 

Investeste in solutii de depozitare multifunctionale, cum ar fi rafturi incorporate sau organizatoare de sertare

Intr-o bucatarie mica, fiecare centimetru de spatiu conteaza. De aceea, alegerea solutiilor de depozitare multifunctionale este esentiala pentru maximizarea spatiului disponibil. Rafturile incorporate si organizatoarele de sertare sunt optiuni excelente pentru bucatariile de mici dimensiuni pentru ca te pot ajuta sa profiti de fiecare colt. Ele sunt concepute pentru a se potrivi perfect in spatiile inguste si ofera spatiu de stocare suplimentar.

In plus, rafturile incorporate si organizatoarele de sertare te pot ajuta sa mentii bucataria organizata si fara dezordine. Avand totul la locul lui, vei evita blaturile si suprafetele de lucru aglomerate.
 

Opteaza pentru seturi de bucatarie pentru un design unitar si modern

Alegerea seturilor de bucatarie iti asigura un design unificat si modern. Acest lucru e important in bucatariile mici din mai multe motive. In primul rand, designul coerent creeaza un aspect curat. Alegand un set potrivit, poti minimiza dezordinea, iar toate elementele bucatariei functioneaza perfect impreuna.

Apoi, seturile moderne au adesea caracteristici functionale care economisesc spatiu, cum ar fi depozitarea incorporata sau electrocasnicele compacte. De asemenea, utilizarea unui set poate face bucataria sa arate mai eleganta, chiar daca este mica.



Alege piese de mobilier modulare care pot fi modificate si reconfigurate pentru a se potrivi cu spatiul tau

Pe lista de idei de amenajare pentru o bucatarie mica se afla si mobila modulara. Aceste piese de mobilier ofera versatilitate si flexibilitate, fiind ideale pentru spatiile modeste. Cu capacitatea sa de a fi modificata si reconfigurata, mobila modulara poate fi adaptata pentru a se potrivi perfect spatiului si nevoilor specifice ale familiei.

Totodata, mobilierul modular iti permite sa schimbi cu usurinta aspectul bucatariei daca vrei sa redecorezi. In plus, poate fi marit sau redus, adaugand sau indepartand anumite piese pe masura ce preferintele sau nevoile se modifica.


 


Alegerea unei bancute cu lada pentru depozitare este o alta optiune care te ajuta sa castigi spatiu

Intr-o bucatarie de mici dimensiuni, alegerea unei bancute cu lada de depozitare este o alegere inteligenta din mai multe motive. In primul rand, iti ofera locuri suplimentare si o suprafata pentru pregatirea mesei. In acelasi timp, lada de depozitare poate fi folosita pentru a depozita articolele esentiale, eliberand spatiu valoros pe blat si in restul pieselor de mobilier.

Mai mult, o banca cu depozitare poate servi si ca element decorativ, adaugand mai mult stilincaperii. De obicei, ele pot fi personalizate pentru a se potrivi perfect nevoilor specifice ale familiei, dar si stilului de amenajare.

Masa pliabila este o necesitate in orice bucatarie mica


O masa pliabila poate fi stransa cu usurinta atunci cand nu este utilizata, eliberand spatiu valoros pe podea. Totodata, mesele de acest tip sunt disponibile intr-o varietate mare de materiale, finisaje si dimensiuni, astfel incat e usor sa gasesti produsul perfect pentru bucataria ta. Iar daca te pricepi la DIY, masa pliabila este cu siguranta o piesa de mobilier pe care o poti construi singur, fara mare bataie de cap.


 

 

Un coltar de bucatarie te poate ajuta sa te folosesti inteligent de spatiul de care dispui

Colturile camerei sunt adesea spatii nefolosite, insa pot fi utilizate pentru a maximiza spatiul de luat masa, de depozitare si de lucru. In bucatariile mici, coltarele sunt o solutie excelenta deoarece iti permit sa folosesti inteligent toata insaperea. In plus, sunt mai confortabile decat clasicul set format din masa si scaune.

 


Monteaza toata mobila pe un singur perete

Montarea tuturor pieselor de mobilier pe un singur perete e o idee de amenajare buna pentru bucatariile mici. Vei reusi in felul acesta sa eliberezi spatiu pe podea, iar aspectul final va fi curat si bine organizat.


 Drept urmare, bucataria va parea mai mare si mai deschisa. In acelasi timp, cand toata mobila se afla pe un singur perete, accesul la electrocasnice si ingredientele de gatit e usurat si vei economisi timp. Arunca un ochi in categoria noastra de bucatarii pentru a gasi mobila perfecta pentru spatiul tau.


 

 

Este indicat sa utilizezi electrocasnice mici si incorporabile

Utilizarea electrocasnicelor mici si incorporabile ocupa mai putin spatiu pe blat, astfel incat vei avea mai mult loc pentru prepararea alimentelor si alte sarcini de bucatarie.

In plus, pentru ca electrocasnicele incorporate sunt integrate in dulapuri, creaza un aspect mai ordonat. De aceea, vei obtine o bucatarie eficienta si practica, iar amenajarea va fi mai stilata.


 

 

Evita sa adaugi prea multe accesorii sau decoratiuni pentru ca acestea pot face ca bucataria sa para incarcata

Elementele decorative sunt esentiale in orice amenajare, insa e recomandat sa eviti un numar prea mare pentru ca pot face ca bucataria sa para aglomerate.

In acelasi timp, pot ingreuna deplasarea prin camera sau activitatile zilnice. Concentreaza-te in schimb pe alegerea catorva articole mai interesante si care nu coplesesc spatiul. Vei reusi astfel sa creeze o amenajare curata si organizata, dar si primitoare.


Rafturile deschise vor creea impresia de spatiu

O alta solutie de amenajare pentru o bucatarie mica de apartament este utilizarea rafturilor deschise. Ele faciliteaza accesul la articolele de bucatarie si pot adauga o nota decorativa in aceasta camera.


Totusi, e important sa le pastrezi bine organizate si ordonate, altfel incaperea va parea mai aglomerata. Pentru a profita la maxim de rafturile deschise, alege cateva articole pe care sa le expui, iar pe restul depoziteaza-le in dulapuri.


 

 

Utilizeaza sursele de iluminat pentru accentua anumite zone si a crea iluzia unui spatiu mai mare

Iluminatul este un factor important in bucatariile mici si poate avea un impact semnificativ asupra atmosferei si functionalitatii spatiului. Pentru a profita la maximum de iluminatul dintr-o bucatarie mica, ia in considerare utilizarea unei combinatii de surse, printre care iluminare pe tavan, iluminare de lucru si iluminare de accent.

Sursa de lumina de pe tavan ofera iluminare generala pentru camera, in timp ce iluminatul de sub dulap sau luminile suspendate pot fi directionate acolo unde este necesar pentru prepararea alimentelor si alte sarcini. Iluminatul de accent, in schimb, poate fi folosit pentru a evidentia elementele decorative si pentru a adăuga interes vizual spatiului.

Cand alegi sursele de iluminare, ia in considerare eficienta energetica, nivelurile de luminozitate si temperatura, pentru a asigura cel mai bun echilibru intre aspectul practic si ambianta.

De la alegerea culorilor si a mobilierului pana la sursele de iluminat si decoratiuni, toate aceste sfaturi practice te pot ajuta sa obtii o bucatarie functionala, frumoasa si eficienta, care sa iti satisfaca nevoile. Tine cont de recomandarile din acest articol si creeaza-ti bucataria mult visata!

Postarea urmatoare Postarea anterioara
Categorii

Suport clienti Luni-Vineri: 09:00-19:00
Sâmbătă-Duminică: 09:00-17:00

0741 880 011 0371 234 743 infoclienti@expomob.com

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!