12 idei si sfaturi pentru amenajarea unei garsoniere de 32mp

Locuiesti intr-o garsoniera de 32 mp si simti ca totul e prea inghesuit? Descopera cum sa maximizezi spatiul cu aceste idei de amenajare, depozitare, design si mobilier. Indiferent de stilul locuintei si de bugetul disponibil, exista solutii pe care le poti pune rapid in aplicare, astfel incat sa obtii un spatiu bine organizat, mai liber si mai confortabil. Desigur, desi acest articol se concentreaza pe idei de amenajare pentru garsoniera de 32 mp, poti adapta recomandarile si pentru spatii mai mici. Sa incepem!
 

Opteaza pentru culori neutre pentru mobila, pereti si podele

Multe persoane considera ca e dificil sa amenajeze o garsoniera astfel incat sa isi exprime personalitatea, dar fara ca spatiul sa fie aglomerat. Totusi, exista o solutie simplu de implementat. In ceea ce priveste peretii, podeala si mobila, alege o paleta limitata de culori, de preferat unele neutre. Alb, bej si gri sunt ideale pentru spatiile mici, fiind culori deschise, care fac camera sa para mai mare. Cat despre negru, evita-l la piesele mari, precum sifonierul, biblioteca sau canapeaua.


In acelasi timp, detaliile fac diferenta si nu trebuie sa te temi sa folosesti cateva culori aprinse. De exemplu, creeaza un perete de accent in spatele canapelei sau patului. In general, peretele respectiv se vopseste integral in alta culoare, insa intr-o garsoniera de 32 mp poti alege sa vopsesti doar un model geometric. Acelasi lucru e valabil si pentru mobila si decoratiuni: ofera camerei mai multa personalitate prin 2-3 articole intr-o culoare interesanta. Poti alege taburetul, pernele decorative de pe canapea sau scaunele de dining.
 

Corpurile de iluminat din garsoniera ar trebui sa fie suspendate

Alegerea corpurilor de iluminat pentru garsoniera este un proces important. Pentru a mari vizual spatiul, ai nevoie de suficienta lumina, iar corpurile suspendate te ajuta sa marchezi zone diferite din camera. Monteaza-le deasupra mesei de dining, biroului si canapelei. Evita-le pe cele care coboara prea mult, iti vor „fura” din inaltime.

Daca esti proprietar sau esti chirias si poti aduce modificari garsonierei, ia in considerare si spoturile incastrate. Sunt potrivite in special in bucatarie, deasupra biroului sau deasupra rafturilor, pentru a evidentia obiectele decorative.
 

Alege tablouri mici pentru un decor minimalist

Chiar daca suprafata peretilor nu este atat de mare precum ti-ai dori, nu ignora importanta tablourilor. Ele aduc un plus de personalitate si culoare, completand perfect amenajarea. Pentru a nu incarca vizual incaperea, orienteaza-te catre tablouri mai mici, pe care le poti monta pe rafturile de pe pereti.

Daca-ti doresti si tablouri mai mari, iti recomandam tablourile canvas, fara rama. Alege unele cu design minimalist sau modele abstracte.
 

Oglinzile iti vor face incaperile sa para mai mari si luminoase

Oglinzile sunt accesoriile ideale pentru spatiile mici. Montate in zone cheie, ele creeaza iluzia unei garsoniere mai inalte si mai late. In plus, reflecta lumina, astfel incat spatiul pare mai aerisit si luminos. Acelasi lucru e valabil si pentru alte suprafete reflectorizante, precum un dulap cu usi din sticla.

Monteaza o oglinda de dimensiuni mari pe peretele opus ferestrei pentru mai multa luminozitate. Daca preferi sa ai fotografii sau ilustratii acolo, alege unele de dimensiuni mici si amesteca-le cu 2-3 oglinzi de aceeasi marime.


Un coltar extensibil este o alegere excelenta pentru o garsoniera de 32mp

Pentru a salva spatiu pretios, orienteaza-te catre un coltar extensibil. Aceasta piesa de mobilier este extrem de utila intr-o garsoniera, iar modelele noi se strang rapid, fara bataie de cap. In plus, cele mai multe coltare si canapele extensibile au si spatiu de depozitare unde poti pastra perne, pilote, paturi, asternuturi si alte articole.

Alege un coltar extensibil de calitate, pentru a te asigura ca mecanismul de extensie nu se deterioreaza rapid. Totodata, orienteaza-te catre un material usor de curatat si de intretinut. Nu uita sa il testezi inainte de a-l achiziona, pentru a fi sigur ca e suficient de confortabil pentru dormit.

 

Dulapurile cu usi glisante sunt o alegere practica in garsoniere

Pe lista de idei cu amenajari pentru garsoniere nu pot sa lipseasca dulapuri cu usi glisante. Ele te ajuta sa optimizezi cat mai bine camera pentru ca, spre deosebire de dulapurile cu usi batante, cele glisante nu au nevoie de spatiu de desfasurare. Drept urmare, poti folosi spatiul disponibil pentru alte piese de mobilier. Mai mult, pot fi pozitionate inclusiv in spatiile inguste, iar multe modele au usi oglinda de dimensiuni mari.
 

Utilizeaza rafturi verticale pentru depozitare

Rafturile de perete iti permit sa depozitezi diferite lucruri, de la carti si obiecte decorative pana la cutii cu articole pe care nu le folosesti prea des. Cand spatiul este limitat, e recomandat sa gandesti pe verticala, iar rafturile sunt solutia ideala. O comoda, oricat de ingusta este, poate ocupa prea mult spatiu pe podea, iar garsoniera va parea aglomerata. Rafturile si etajerele, in schimb, iti pastreaza podeaua libera, iar camera arata mai aerisit.
Iti recomandam sa te orientezi catre rafturi deschise, iar daca vrei sa incluzi si un dulapior de perete cu usa, alege unul cu suprafata reflectorizanta.


 

 

Alege scaune fara brate care nu ocupa mult spatiu

Scaunele sunt necesare in orice amenajare, indiferent daca vorbim de un apartament de 3 camere sau o garsoniera de 32 mp. Cand alegi scaune de dining, opteaza pentru unele fara brate, care nu ocupa mult spatiu. Acest model poate intra cu usurinta sub masa atunci cand nu e folosit.
Vorbeam la inceputul articolului despre paleta de culori benefica unui spatiu mic. Chiar daca podelele, peretii si mobila au culori neutre, poti aduce un plus de culoare prin scaunele de dining. Ai doua optiuni: fie alegi din start unele colorate, fie achizitionezi huse sau perne in culori diferite. A doua varianta e ideala pentru cei care se plictisesc repede si doresc sa redecoreze o data la cateva luni.


 

 

Opteaza pentru mese extensibile pentru a salva din spatiu

Descopera oferta noastra de mese de bucatarie extensibile si alege produsul care te va ajuta sa salvezi spatiu. O astfel de masa este foarte practica: cand e stransa e suficient de mare pentru 1-2 persoane, iar cand e desfacuta poti primi mai multi oaspeti, fie la ocaziile speciale precum Sarbatorile de iarna, fie pentru o simpla seara de board games.


Amenajeaza un spatiu pentru lucru

Uneori, cei care locuiesc intr-o garsoniera aleg sa nu amenajeze un spatiu de lucru. In schimb, prefera sa economiseasca spatiu lucrand de pe canapea. Totusi, aceasta nu e o pozitie sanatoasa, iar curand vei avea dureri de spate. In plus, gasesti cu usurinta mobila de birou potrivita pentru camere mici si garsoniere.

Alege un birou cu design simplu, intr-o culoare neutra. Daca vrei sa pastrezi podeaua libera, orienteaza-te catre un birou fara picioare, care se monteaza pe perete. Unele modele au un rol dublu: au incorporate etajere de depozitare, iar spatiul pentru laptop se poate deschide si inchide la nevoie, avand sistemul „push to open”.

 

Mobila modulara se potriveste perfect in spatii mici

Mobila modulara este interschimbabila si poti monta piesele in orice mod doresti. Spre deosebire de mobilierul de living unitar, cel modular e compus din piese construite astfel incat sa se potriveasca oricum le-ai combina. De asemenea, le poti dispersa in diferite parti ale garsonierei, asezandu-le in functie de spatiul disponibil.

Cu alte cuvinte, mobila modulara se muleaza dupa nevoile tale specifice. Este o optiune mai functionala si o poti rearanja in alt mod oricand simti nevoia sa faci o schimbare in amenajarea garsonierei.


Foloseste covoare in culori neutre pentru un design rafinat

Covoarele potrivite schimba complet atmosfera din locuinta si au atat un rol practic, cat si unul estetic. Covoarele ofera mai mult confort, protejeaza impotriva frigului in sezonul rece, ofera mai multa siguranta parintilor cu copii mici si fac spatiul sa para mai primitor.
Cele mai potrivite covoare pentru garsoniere si camerele cu dimensiuni reduse sunt cele in culori neutre. Cauta unul intr-o nuanta similara cu parchetul, pentru a se integra cat mai bine in decor.
Poti alege intre un singur covor mare sau mai multe mici, pentru a delimita zonele diferite din camera. Astfel, vei avea un covor in zona canapelei, unul la birou si unul la zona de dining. Asigura-te ca achizitionezi unele de calitate, rezistente in timp, avand in vedere ca vei petrece tot timpul intr-o singura camera.

Speram ca acest articol ti-a fost de folos si vei reusi sa amenajezi cu usurinta garsoniera de 32 mp. Tine minte: chiar daca locuinta nu este prea mare, tinand cont de recomandarile noastre vei reusi sa o amenajezi intr-un mod confortabil si estetic.
 

Postarea urmatoare Postarea anterioara
Categorii

Suport clienti Luni-Vineri: 09:00-19:00
Sâmbătă: 09:00-17:00 • Duminică: închis

0741 880 011 0371 234 743 infoclienti@expomob.com

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!