Afla cum poti schimba designul casei tale in 10 pasi

Afla cum poti schimba designul casei tale in 10 pasi

Orice schimbare in designul casei este binevenita mai ales cand o data cu aceasta se produce o imbunatatire a organizarii, esteticii, functionalitatii. Cu totii apreciem astazi mult mai mult spatiile moderne, aerisite, luminoase, in care sa ne putem simti cat mai comod si confortabili.

Tocmai de aceea un articol despre cum poti schimba designul casei tale in 10 pasi poate fi util pentru a face cateva modificari, care sa te ajute sa te simti in locuinta aflata la dispozitie.

O precizare foarte importanta, inainte de a veni cu sugestii de detalii amenajare casa, este aceea ca in orice tip de design este nevoie sa concepi si sa sa prevezi cat mai multe spatii de depozitare si dulapuri.

Acestea pot avea un rol foarte important in a gasi mereu solutii pentru tot ceea ceea ce ai nevoie, dar a si pastra totul mult mai organizat si ordonat.


1. Organizeaza eficient bucataria cu corpuri modulare

Intrucat bucataria este un spatiu in care vei avea deopotriva nevoie atat de loc de gatit, desfasurare, si de cat mai multe dulapuri pentru organizare, varianta de mobilier cu corpuri bucatarie este cea mai practica. Aceasta permit dispunerea modulelor in functie de particularitatile spatiului si de felul in care vrei sa ai totul la indemana.

Respectarea triunghiului de lucru intre frigider, aragaz si chiuveta este obligatorie intr-un design corect si functional. Incadrarea cat mai buna a elementelor cele mai des utilizate in piese distincte de mobilier asigura mai multa eficienta si reprezinta o decizie de care te vei bucura din plin.

In plus dulapurile trebuie sa fie prevazute cu suficiente sertare, partitii si spatii de depozitare, astfel incat sa ai suficient loc, atat pentru vesela, tacamuri, vase de gatit, ustensile, cat si pentru prosoape, lavete, bureti si detergentii necesari pentru igiena.
 

2. Opteaza pentru dulapuri in dormitor

Dormitorul este o alta incapere unde ai nevoie de spatiu si organizare. De aceea un dormitor bine gandit, este intotdeauna unul in care sa dispui de suficient loc pentru haine, lenjerii, lucruri de folosinta sezoniera si in care dispui obligatoriu cateva piese de mobilier si dulapuri dormitor.
In functie de spatiul aflat la dispozitie poti opta pentru variante de mobila mai ingusta sau pentru piese de mobilier masive si generoase. Daca dispui si de un spatiu special conceput ca dressing, vei avea nevoie si aici de cateva idei bune de amenajare dulapuri si spatii pentru organizare.
 

Dulapuri cu oglinzi

Daca spatiul aflat la dispozitie este de dimensiuni ceva mai mici sau iti place sa iti probezi tinutele in dormitor, poti opta pentru varianta de dulapuri cu oglinzi. Este o alegere buna si pentru dormitor copii sau camera de tineret. In functie de preferinte oglinzile pot fi dispuse atat la exterior, cat si pe interior. Pentru dormitor sau dressing este perfect un dulap de bijuterii cu oglinda.
 


 

Dulapuri cu usi glisante

Tot pentru spatiile mici sau acolo unde doresti mai mult spatiu in dormitor, ai la dispozitie variante de dulapuri cu usi culisante sau glisante. Acestea sunt foarte elegante, moderne si practice. In plus poti sa scapi si de disconfortul unor usi care blocheaza zona de pat sau accesul intr-o anumita parte a camerei.


 

3. Adauga in hol un dulap pentru depozitare

In cazul in care dispui de un hol ceva mai incapatori poti decide sa plasezi si acolo un spatiu de depozitare sau dulapuri pentru hol. Fie ca alegi un tip pentru intrare, fie unul pentru un hol de trece, acesta se va dovedi foarte util si functional. Intotdeauna vei gasi destule lucruri pentru a elibera alte spatii sau pentru a-l umple.

Dulapurile de hol sunt perfect pentru depozitare echipamente sportive, lucruri de utilitate ocazionala, mese de calcat, plapumi, saltele, ustensile si detergenti pentru curatenie etc.
 

4. Utilizeaza fiecare centimetru de suprafata la potentialul maxim

Un mare atu al amenajarilor de case reusite este organizarea. Daca vei stii cu maximum de exactitate de ce dimensiuni dispui si vei folosi cat mai bine fiecare centimetru aflat la dispozitie, poti ajunge la rezultate uimitoare. O canapea, un birou sau o piesa de mobilier perfect incadrate te ajuta sa te bucuri de mai mult spatiu.In cazul locuintelor mici provocarea este si mai mare.


Vei avea nevoie cu siguranta de calcule foarte precise si de alegerea cu mare grija a mobilierului, pentru a reusi sa obtii maximul de eficienta, cu tot spatiul aflat la dispozitie.
 

5. Foloseste drept elemente decorative cateva ghivece cu plante

Daca iti place verdele sau ai optat pentru culori ceva mai monotone in amenajare sau pentru mobilierul ales, un strop de culoare si un pic de personalitate iti pot fi asigurate de plante decorative.

Ghivecele cu flori adauga multa veselie unui design de interior si aduc un plus de vitalitate si energie reconfortant.


6. Utilizeaza accente aurii pentru un decor deosebit


Daca iti doresti un design de casa ceva mai sofisticat, elemente de personalizare cu puternic impact pot fi oferite si de cateva piese de decor cu elemente sau finisaje aurii.


Auriul confera un plus de rafinament si eleganta, putand fi ales atat pentru un decor modern, cat si pentru unul mai clasic. Este un detaliu care va atrage atentia si care va da foarte bine in imaginea de ansamblu.


7. Infrumuseteaza peretii locuintei cu stickere decorative

Daca un perete de contrast sau tapet pe toti peretii ti se pare o alegere prea clasica sau incarcata, alege pentru decorarea spatiilor, precum dormitor, intrare, living, dining, bucatarie, holuri, cateva stickere decorative.

Sunt foarte simplu de aplicat si pot schimba radical atmosfera si dinamica spatiului. In clipa de fata exista o multitudine de variante, care pot rafina sau dinamiza intregul decor.
 

8. Completeaza amenajarea apartamentului cu o masuta de cafea

In cazul in care vrei sa castigi mai mult spatiu in living sau vrei sa dai o nota moderna si aerisita livingului, opteaza pentru masute de cafea. Acestea sunt foarte practice, elegante si simplu de integrat, fara a incarca sau aglomera. Exista inclusiv variante inteligente, pliabile sau cu mai multe masute, ce se pot desface si suprapune.


9. Adauga in living un dulap multifunctional

Cand vine vorba despre livinguri, nevoile si exigentele clientilor actuali s-au schimbat mult. In locul mobilierului greoi sunt preferate corpurile cat mai usoare si aerisite, cu dulapuri multifunctionale si comode pentru televizor.

Intr-un living moderne orice amenajare se face adesea tinand cont cat mai mult de simplitate, minimalism, mobilier cat mai mai putin si cat mai mult spatiu pentru deplasare si recreere. Interioarele luminoase, bine optimizate, cu o cromatica calda si deschisa sunt preferate de din ce in ce mai multi clienti.


 

 

10. Opteaza pentru culori deschise sau pastelate

Amenajarea unei case moderne merge intotdeauna bine cu alegerea unor culori pentru amenajari si mobilier cat mai deschise. Sunt preferate albul, cremul, bejul, ocru, bleul, verdele deschis si crud si materialele cu texturi ce aduc sau sunt chiar din esente de lemn natural.

Daca vrei sa te bucuri de un spatiu aerisit, luminos si deosebit, cromatica deschisa, cu pete de culoare oferite de o canapea, perne decorative, cateva obiecte de decor si draperii ceva mai colorate, sunt cea mai inspirata, simpla si practica alegere.

In concluzie, daca vrei sa faci o schimbare in amenajarea casei tale, ai la dispozitie astazi multe surse de inspiratie, sfaturi si magazine de profil. Daca vei tine seama de doar cei 10 pasi de mai sus, poti vedea cum totul se transforma, capata o noua viata si devine acel loc cald, primitor, aerisit si modern pe care il credeai greu de obtinut.

Daca ai nevoie de mai multe sfaturi si recomandari de la specialisti, ne poti gasi in cele 5 magazine fizice, dar ne poti cere parerea si la datele de contact din magazinul online ExpoMob. De la noi poti face intotdeauna achizitii interesante, moderne, in tendinte si la preturi accesibile.

Postarea urmatoare Postarea anterioara
Categorii

Suport clienti Luni-Vineri: 09:00-19:00
Sâmbătă: 09:00-17:00 • Duminică: închis

0741 880 011 0371 234 743 infoclienti@expomob.com

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!