Top 12 idei pentru amenajarea unui dormitor mic de bloc

Top 12 idei pentru amenajarea unui dormitor mic de bloc

Cauti idei pentru amenajarea unui dormitor mic de bloc? Cel mai probabil simti ca nu ai suficient spatiu pentru o amenajare ca in revistele de specialitate, insa exista solutii practice si confortabile pentru camere de orice dimensiune. In acest articol ti-am pregatit 12 idei simple prin care vei reusi sa profiti la maxim de spatiul disponibil. Pune-le in aplicare si vei descoperi ca si un dormitor mic poate arata la fel de bine precum unul cu dimensiuni generoase.


Alege un dulap cu oglinzi mari pentru a crea iluzia de largire a spatiului

Cei care aleg dulapuri cu oglinzi descopera ca incaperea arata brusc mai luminoasa si aerisita. Oglinda mareste vizual spatiul indiferent pe ce perete montezi sifonierul. Totusi, iti recomandam sa il asezi pe peretele opus ferestrei pentru a umple camera cu lumina. Oglinzile mari au si un alt avantaj important. Daca ai achizitiona un dulap cu usi simple, camera va parea foarte incarcata.

Pana la urma, dulapul este o piesa de mobilier destul de masiva si ocupa o mare parte din perete. Alegand un sifonier cu usi oglinda, rezolvi rapid aceasta problema. Chiar daca mobila acopera peretele, ea reflecta restul incaperii.

Avand in vedere ca dormitoarele de bloc sunt in general mici, e bine sa optezi pentru un dulap cu usi glisante. Acestea permit accesul facil la rafturi si umerase si nu vei avea nevoie de spatiu extra pentru ca usile sa se deschida in exterior.
 

Nu utiliza accesorii din diferite categorii si culori, pentru a nu destabiliza cromatica

Daca iti place sa te inspiri de pe Pinterest in ceea ce priveste ideile de amenajare pentru dormitor de apartament, cel mai probabil iti atrag atentia numeroase accesorii. Multe persoane fac greseala sa combine ideile pe care le gasesc online, considerand ca spatiul ca deveni mai confortabil cu cat exista mai multe diversitate. Totusi, daca alegi accesorii din diferite categorii si culori, vei destabiliza cromatica, iar dormitorul va parea mai aglomerat decat este.

Orienteaza-te catre obiecte decorative in acelasi stil, cu aceeasi paleta de culori. Nu te teme ca vei avea un dormitor lipsit de personalitate! Dimpotriva, vei obtine o estetica stilata.
 

Pentru un stil elegant foloseste culori pastelate

Nuantele pastelate se potrivesc in orice stil de amenajare si ofera caldura incaperilor mici precum dormitorul de bloc. Daca iti doresti o amenajare romantica si feminina, combina-le cu alb si bej, iar daca preferi un aspect sobru sau masculin, alege gri si negru.


Foloseste mobila suspendata pentru a economisi spatiu

Un dormitor cu dimensiuni reduse nu ofera prea multe posibilitati pentru depozitare. Totusi, poti rezolva situatia gandind pe verticala. Cu alte cuvinte, profita de pereti folosind rafturi pentru depozitare.

Peretele din dreptul patului si cel opus acestuia sunt cele mai potrivite pentru etajere si rafturi. Aseaza acolo cutii de depozitare, de preferat unele intr-o culoare neutra, alaturi de fotografii, ghivece cu plante curgatoare, carti si obiecte decorative.
 

Opteaza pentru paturi tapitate cu spatii de depozitare

Cauti idei de amenajare pentru dormitor mic care sa nu necesite multe decoratiuni? Ce-ai spune sa decorezi chiar prin mobila aleasa? Patul este piesa centrala a dormitorului, iar aspectul sau poate transforma complet incaperea. Arunca un ochi peste oferta noastra de paturi tapitate si vei gasi cu siguranta un produs care sa ofere un aer sofisticat dormitorului.


Poti alege un pat intr-o culoare similara cu peretii sau intr-o nuanta mai inchisa, pentru a iesi in evidenta mai mult. In functie de preferinte, poti alege o tablie moderna (tapitata cu material simplu), clasica (tapiterie din catifea, stofa sau piele) ori glamour (tapiterie cu aspect special, poate una cu fir metalizat).

Pentru a maximiza spatiul din camera, alege un pat cu cutii de depozitare. Astfel, vei avea suficient loc pentru asternuturi, pilote, perne, haine groase sau alte obiecte pe care nu vrei sa le pastrezi la vedere.


Mobila modulara este esentiala in dormitoarele mici

Mobilierul modular se refera la acele piese pe care le poti combina in mai multe moduri, in functie de spatiul disponibil si de nevoi. Desi achizitionezi un set, poti organiza piesele oricum doresti pentru a valorifica mai eficient spatiul. De aceea, vei obtine un aspect uniform, insa vei putea personaliza mai usor dormitorul.


Accesoriile de decor supradimensionate vor da iluzia de mai mult spatiu

Cand vine vorba de accesorii, cei mai multi se gandesc la un numar mare de decoratiuni imprastiate prin toata camera. Fireste ca aceasta abordare poate incarca prea mult un dormitor mic! Totusi, decoratiunile iau tot felul de forme si dimensiuni, iar accesoriile supradimensionate sunt ideale intr-o camera mica. Ele dau iluzia de mai mult spatiu, pastrand in acelasi timp un aspect aerisit.
Sugestiile noastre includ: un tablou mare montat deasupra patului, o planta foarte inalta, un lampadar cu abajur voluminos sau o oglinda cu rama decorativa.
 

Seturile  sunt o alegere practica pentru amenajarea rapida unui dormitor

Piesele de mobilier trebuie sa fie in armonie cu dimensiunile dormitorului, in special cand ce confrunti cu lipsa spatiului. Chiar daca ai un dormitor mic, trebuie sa incluzi cel putin un pat, un sifonier si noptiere.

Pentru a obtine o camera bine organizata, aerisita, dar practica, iti recomandam sa te orientezi catre seturi dormitoare. In oferta ExpoMob vei gasi suficiente produse pentru dormitoare moderne mici, astfel incat nu mai trebuie sa iti faci griji in ceea ce priveste dimensiunile.


 

Utilizeaza comode pentru spatii de depozitare in plus

Spatiile de depozitare sunt foarte importante pentru un dormitor organizat. De aceea, iti recomandam sa integrezi in amenajare si comode. Alege una care se potriveste cu restul pieselor de mobilier, atat ca stil, cat si in privinta culorilor. Apoi, ia in calcul ce lucruri vei tine in ea (haine de casa, sosete si lenjerie intima, asternuturi, prosoape etc), pentru a alege compartimentarea ideala nevoilor tale.

Poti opta pentru comode cu sertare, comode cu usi sau comode combinate. De asemenea, unele modele au si sertare deschise, potrivite pentru expunerea obiectelor decorative.


Draperiile cu modelele cu dungi verticale subtile alungesc incaperea si o fac sa para mai inalta

Perdelele si draperiile pot completa cu succes amenajarea sau pot face dormitorul sa para si mai mic. De aceea, e important sa le alegi pe cele potrivite. In ceea ce priveste perdelele, alege unele usoare, care permit luminii sa patrunda in camera.

Astfel, dormitorul va fi mai luminos si va parea mai spatios. Cat despre draperii, cauta unele cu dungi verticale subtile. Nu vrei sa atraga prea mult atentia, ci doar sa alungeasca vizual peretele.
 

Nu uita de pernele decorative pentru pat

Multe persoane se tem sa cumpere perne decorative daca au un dormitor mic, gandindu-se ca il vor aglomera prea mult. Totusi, ele ofera rafinament si confort, iar daca le alegi corect nu vei avea probleme. Daca ai un pat de 2 persoane, decoreaza-l cu 2 perne in culori din aceeasi paleta cromatica plus 1 perna de accent. Cea din urma poate avea o culoare total diferita sau aceeasi culoare, dar un pattern deosebit. In functie de preferite, poti alege perne sofisticate din catifea, delicate, cu model de flori pictate, cu model minimalist, cu aspect vintage sau, de ce nu, cu motive marine.


 

Opteaza pentru saltele superortopedice pentru un plus de confort

Salteaua joaca un rol deosebit de important in ceea ce priveste somnul odihnitor. Desi pentru cateva minute e placut sa te scufunzi in pat, saltelele moi nu sunt confortabile pe termen lung pentru ca - asa cum probabil ai observat - cauzeaza dureri de spate.

Totul se datoreaza faptului ca nu poti pastra coloana vertebrala intr-o pozitie corecta in timpul somnului. De aceea,  in anii '50 au inceput sa apara pe piata saltelele ortopedice, al caror rol este de a combate problemele de spate si articulatii. Intre timp, producatorii de saltele au continuat sa isi perfectioneze produsele, iar in prezent cele mai populare sunt saltelele superortopedice.

Acest tip de saltea are un grad mai mare de duritate: pe o scara de la 1 la 10, ajunge la 7-8. Drept urmare, coloana se mentine intr-o pozitie corecta in timpul noptii, iar dimineata te vei trezi mai odihnit si fara dureri. In plus, saltelele superortopedice se deformeaza mai greu, sunt durabile si sustin greutati mai mari.

Speram ca acest articol ti-a fost de folos si acum iti este mai usor sa decizi cum sa iti amenajezi dormitorul mic de bloc. Tine cont de recomandarile noastre si vei reusi sa valorifici la maxim spatiul disponibil.

Postarea urmatoare Postarea anterioara
Categorii

Suport clienti Luni-Vineri: 09:00-19:00
Sâmbătă: 09:00-17:00 • Duminică: închis

0741 880 011 0371 234 743 infoclienti@expomob.com

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!