5 idei practice pentru amenajarea holului

5 idei practice pentru amenajarea holului

Deseori neglijat, holul casei poate fi mai greu de amenajat si decorat, insa nimic nu este imposibil. Cat timp tii cont de cateva indicatii simple, amenajarea acestuia este floare la ureche. Iata ce poti face pentru a infrumuseta acest spatiu cat mai eficient si estetic.
 

De ce este importanta amenajarea adecvata a holului?

Holul de la intrare poate fi considerat cartea de vizita a locuintei tale. Daca acesta nu este organizat corect, prima impresie pe care si-o vor face musafirii nu va fi aceea de casa confortabila si primitoare. In acelasi timp, este si prima camera pe care o vezi tu cand ajungi acasa, un motiv in plus sa iti ofere un sentiment placut. Cat despre o buna organizare, aceasta este necesara de fiecare data cand iti parasesti caminul.
 

Ce piese de mobilier ai nevoie?

 


Pantofarul

Este poate cea mai importanta piesa din aceasta incapere, avand rolul de a depozita si organiza eficient incaltamintea. Acesta trebuie ales in functie de aspect (astfel incat sa se potriveasca cu stilul intregii locuinte) si de spatiu (in general, acestea sunt incaperi mici).

Desigur, e bine sa iti incapa cat mai multa incaltaminte in el, dar e recomandat sa eviti aglomerarea acestuia cu un pantofar prea mare. Opteaza pentru unul suficient incapator pentru pantofii pe care ii porti cel mai des, confectionat dintr-un material de calitate si usor de curatat. Cele mai bune modele de pantofare sunt cele cu bancheta integrata, care iti permit sa te asezi atunci cand te incalti sau descalti.

Taburete

Daca preferi un model mai simplu de pantofar, dar vrei totusi sa ai o piesa de mobilier pe care te poti aseza, solutia potrivita sunt taburetele. Sunt ideale si pentru cei mici, care nu se pot urca la inaltime.

Un astfel de scaunel poate fi folosit si pentru a-ti lasa geanta, ghiozdanul sau sacosa de cumparaturi atunci cand intri in casa. Iti recomandam modelele cu rama din lemn masiv, carcasa cu arcuri si spuma poliuretanica, care sunt confortabile, dar si rezistente.


 

Dulap

Daca spatiul iti permite, include in amenajarea holului si un dulap pentru haine. Vei putea astfel sa ascunzi jachetele, esarfele si gentile, foarte util daca zona este mica si nu vrei sa para aglomerata. In plus, hainele si accesoriile vor fi protejate de praf.

In cazul in care te bucuri de unul foarte spatios, poti folosi doua astfel de dulapuri pentru a depozita si alte obiecte (aspirator, produse de curatenie, troller etc).

 

Cuier

O alta idee pentru amenajarea holului de intrare este cuierul, potrivit daca preferi sa ai totul la indemana. Nu trebuie sa te temi ca aspectul acestuia este unul plictisitor sau invechit; in prezent se gasesc pe piata numeroase cuiere cu design minimalist, dar jucaus in acelasi timp. Iti recomandam un model realizat din metal, care rezista greutatii, util in special iarna, cand va sustine mai multe jachete groase.

 

Oglinda

Niciun hol nu este complet fara o oglinda, fie ca alegi una inalta, in care te poti vedea complet, sau una de dimensiuni reduse. Cele mari se potrivesc pe un perete gol, de preferat cel din fata usii de la intrare. O alegere interesanta o reprezinta oglinziile de tip mozaic, realizate din mai multe bucati mici.
 

Obiecte decorative

Multe persoane evita sa decoreze holul, concentrandu-se pe zone precum sufrageria sau dormitorul. Insa si aceasta camera are nevoie de obiecte decorative, indiferent de dimensiunea sa.

Monteaza pe unul din pereti rame foto cu amintiri de familie, un suport pentru chei cu un model deosebit, asaza o planta intr-un colt sau foloseste un covor vesel, colorat.


Amenajarea holului in functie de forma si dimensiuni

Marimea este primul factor pe care trebuie sa ii iei in considerare. Daca suprafata este mica, evita piesele de mobilier asezate pe podea si monteaza-le pe perete, pentru iluzia de mai mult spatiu. Acelasi lucru este valabil si pentru dulapul pentru pantofi: este de preferat unul inalt si ingust. Sursa de lumina trebuie sa fie puternica, mai ales daca nu exista o fereastra.

Cu cat are o dimensiune mai generoasa, cu atat ai mai multe optiuni. Poti aseza aici si o comoda cu decoratiuni pe ea, iar pe pereti poti monta fotografii sau ilustratii care vor crea o atmosfera calda.

In cazul in care locuiesti la bloc si ai un hol lung si ingust, profita de spatiu pentru depozitare, folosind dulapuri inalte sau etajere. Nu trebuie sa incarci prea mult peretii, insa nu strica sa folosesti un tapet pe unul dintre pereti, care va inveseli camera.

 

Postarea urmatoare Postarea anterioara
Categorii

Suport clienti Luni-Vineri: 09:00-19:00
Sâmbătă: 09:00-17:00 • Duminică: închis

0741 880 011 0371 234 743 infoclienti@expomob.com

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!