Cum iti poti amenaja garsoniera in 7 pasi simpli?

Cum iti poti amenaja garsoniera in 7 pasi simpli?

Atunci cand ai de amenajat o locuinta, alegerea celui mai potrivit design dar si a  mobilierului au un rol important in optimizarea spatiului si obtinerea maximului de confort. Provocarea este cu atat mai mare cand vorbim despre o garsoniera care trebuie sa integreze cat mai practic tot ce este necesar pentru o locuire din care sa nu lipseasca nimic. De aceea, in randurile ce urmeaza ne-am gandit sa venim cu o serie de sugestii pentru cum poti amenaja o garsoniera in doar 7 pasi simpli.
 

O amenajare de garsoniera in 7 pasi simpli

Orice demers are mult mai multe sanse de reusita daca pleci la drum cu un plan de actiune. In cazul in care esti proprietarul unei garsoniere si vrei sa o amenajezi cat mai elegant si eficient, va trebuie sa tii seama de:
 

1. Toate dimensiunile spatiului disponibil

Intrucat cea mai mare provocare in amenajarea unei garsoniere este spatiul disponibil, analiza si evaluarea lui cat mai atenta va juca un rol decisiv in toate deciziile de amenajare pe care le vei lua. Ai in vedere toate dimensiunile existente, latime, inaltime, amplasare usi, ferestre, balcon, debara, intrare, hol, nise etc. Doar in functie de toate acestea poti trece la selectarea elementelor de decor pe care le preferi si pe care le poti integra cu succes.
 

2. Opteaza pentru open space

Intrucat intr-un apartament studio spatiul aflat la dispozitie nu este unul foarte generos, printre cele mai bune idei de amenajare garsoniera, optiunea pentru open space este una foarte avantajoasa. Camera ta va arata asemenea unui living cu bucatarie, in care poti sa te desfasori cat mai liber in activitatile de zi cu zi, in a prepara mancare, a petrece cu prietenii si a dormi.
 

3. Alege cu mare atentie piesele

Daca nu vrei sa transformi apartamentul tau intr-unul in care sa ai loc decat sa dormi, fii foarte atent la dimensiunile si tipul de mobila pe care il alegi. Alege produse cu dimensiuni cat mai mici, dar cu foarte multe optiuni de organizare si depozitare.

Cele mai bune recomandari pentru amenajarea garsonierelor mici din oferta noastra includ:
 

• Livinguri


 
Alegerea mobilierului de living cel mai potrivit asigura o estetica mult imbunatatita, un spatiu de depozitare avantajos si un loc de expunere a obiectelor dragi foarte bun. Printr-o singura piesa de bine aleasa, sunt rezolvate o buna parte din provocarile unei amenajari de calitate.
 

• Dulapuri


Intrucat va fi foarte greu sa depozitezi doar intr-un singur loc hainele si lucrurile necesare, poti opta si pentru variante de dulapuri mai inguste sau mai putin adanci, care sa se plieze foarte bine pe nevoile si estetica unei camere de dimensiuni mai mici.
 

• Canapele extensibile


 
Deoarece spatiu acesta va trebui sa serveasca drept camera de zi, camera de noapte si chiar camera de oaspeti, ia in calcul optiunea de canapele extensibile moderne. Acestea sunt concepute special cu un loc de depozitare si cu o modalitate de desfasurare care sa sa asigure in acelasi timp un dulap generos si un pat confortabil.
 

4. Alege o varianta de iluminat care da cat mai multa lumina

Intr-o incapere bine organizata alegerea sistemului de iluminat va fi foarte importanta pentru a separa si pune in evidenta diverse partitii ale camerei si pentru a crea spatialitate. Un iluminat printr-un tavan fals, cu lumini led liniare, corpuri de iluminat plasate central pe bucatarie si mijlocul camerei si chiar spoturi pentru obiecte speciale de decor, pot fi o buna alegere. Cat mai multa lumina inseamna mai mult spatiu.
 

5. Opteaza pentru un decor minimalist

Apartamentele moderne si unele dintre cele mai elegante variante de design garsoniere sunt cele care dispun de un decor minimalist. Cu cat sunt mai putine elemente de mobilier si de decor, cu atat organizarea va fi mai buna si spatiul va parea mai mare si mai aerisit.
 

6. Utilizeaza balconului ca spatiu extins

In cazul in care garsoniera dispune de un balcon, acesta poate fi folosit pentru a amenaja un loc pentru a servi masa sau o terasa. Pentru a da o utilitate si un aspect cat mai placut si rafinat merita sa consulti numeroasele variantei de amenajare balcon disponibile pe internet.
 

7. Alege culori potrivite pentru design-ul garsonierei

Un alt detaliu extrem de important pentru a jongla cu volumele si a crea mai mult spatiu, este reprezentat de paleta cromatica aleasa pentru vopsirea peretilor, pentru mobilier si elementele de decor. Intr-un spatiu mic, pentru a largi perspectiva, cele mai indicate sunt culorile deschise si calde, cu note de accent de culoare si personalizare oferite de obiecte de decor in contrast.

Fie ca vorbim despre un apartament de o camera de dimensiuni mai mici sau despre unul ceva mai generos, rezultate remarcabile pot fi obtinute doar pornind la drum cu o schita cat mai detaliata a spatiului disponibil si punand la punct un design de garsoniera cat mai amanuntit.
 

Postarea urmatoare Postarea anterioara
Categorii

Suport clienti Luni-Vineri: 09:00-19:00
Sâmbătă-Duminică: 09:00-17:00

0741 880 011 0371 234 743 infoclienti@expomob.com

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!