8 idei de amenajare a unui living modern cu semineu

8 idei de amenajare a unui living modern cu semineu

Semineele fac camera de zi mai confortabila si intima, insa pot da batai de cap in ceea ce priveste amenajarea si decorul. Daca si tu cauti cele mai bune idei de amenajare pentru un living cu semineu, citeste in continuare pentru ca am pregatit 8 sugestii si recomandari usor de pus in aplicare.
 

De ce ar trebui sa optezi pentru un semineu in living?

E adevarat, in prezent semineele nu mai sunt necesare pentru incalzirea locuintei, insa rolul lor decorativ este de necontestat. Livingul devine mai sofisticat, elegant si primitor odata ce montezi un semineu, iar varietatea de modele disponibile iti permite sa alegi unul care se potriveste perfect cu stilul locuintei. Fie ca ai o casa traditionala, contemporana sau minimalista, exista modele de seminee care se potrivesc perfect!


Ce rol poate avea un semineu in living?

Semineele au existat inca din antichitate pentru incalzire si prepararea mancarii. Treptat, pe masura ce tehnologia a evoluat, acest tip de soba s-a dezvoltat si a devenit tot mai complex. Spre finalul anilor 1700, semineele au inceput sa fie vazute ca piesa decorativa centrala a camerei, nu doar ca un element de incalzire. In prezent, cele mai multe au doar rol decorativ, insa exista destule locuinte cu semineu functional.
 

Semineu functional

Semineul functional este varianta clasica, a carui scop este de a incalzi o camera. Dimensiunea sa se alege in functie de volumul camerei si nu tine cont doar de criteriile estetice. Daca doresti un semineu functional, trebuie sa te concentrezi in special pe elementele sale interioare: focar, cos de fum, hota, ventilatie, racorduri de montaj.


Semineu decorativ

In cazul semineului decorativ, situatia este mai simpla. El are doar un rol ornamental: infrumuseteaza si ofera camerei un aer mai elegant. Incalzirea locuintei se face prin calorifere sau cu un sistem de incalzire prin pardoseala, astfel incat semineul se alege doar in functie de stilul de amenajare al camerei.


Semineu conectat la centrala termica

Spre deosebire de semineul functional clasic, cel conectat la centrala e solutia ideala daca vrei sa incalzesti intreaga locuinta. Poate fi folosit atat pentru incalzirea caloriferelor, cat si pentru incalzirea prin pardoseala. Daca iti doresti sa obtii prin el si apa menajera calda, atunci alege un semineu care functioneaza pe gaz. Desigur, semineul conectat la centrala necesita un proces mai complex de constructie, iar costurile sunt mai ridicate. Totusi, tot mai multe persoane considera ca e o investitie care merita.


Idei si sfaturi pentru amenajarea unui living cu semineu

Semineul este punctul central al livingului, locul in fata caruia familia si prietenii se aduna pentru o seara de relaxare sau distractie. Mai mult decat o simpla decizie arhitecturala, semineul e un element care modifica semnificativ aspectul si atmosfera din camera de zi.

De aceea, trebuie sa te asiguri ca il pui corect in evidenta, prin alegerea pieselor de mobilier potrivite, modul in care sunt asezate in living si decoratiuni. Tine cont de urmatoarele sfaturi si nu vei da gres!


 

 

Aranjeaza mobila incat sa poti accesa semineul cu usurinta

Foloseste banda adeziva pentru zugravit pentru a „desena” pe podea mobila pe care vrei sa o achizitionezi. Masoara lungimea si latimea fiecarei piese de mobilier, apoi lipeste banda pe jos.

Acest lucru te ajuta sa vizualizezi mai bine aranjamentul pe care ti-l doresti, pentru a analiza daca arata bine si e functional. Acorda atentie traficului si lasa spatiu suficient pentru trecere. Daca e nevoie de alte dimensiuni, muta banda adeziva si masoara latimea si/sau latimea modificate. Apoi, compara cu alte piese de mobilier de la magazinul dorit pentru a te asigura ca le alegi pe cele potrivite.


Pune in evidenta semineul cu un set de canapele si fotolii aranjate pe centru

Deoarece semineul e piesa centrala a livingului, mobila trebuie sa il completeze pentru a crea armonie. In alte tipuri de amenajari, piesele de mobilier pot fi diferite si unele dintre ele pot iesi in evidenta mai mult decat altele. Aici, e recomandat sa optezi pentru un set de canapele si fotolii.


Aranjeaza-le in semicerc astfel incat sa creezi un echilibru. Nu e nevoie sa cumperi canapele scumpe de designer perfect curbate, e suficient ca pozitionarea canapelei si fotoliilor sa fie in semicerc. Aseaza canapeaua direct in fata semineului si fotoliile in stanga si dreapta sa, usor orientate catre centru.


 

Asigura-te ca ai in living o masuta de cafea si tabureti

Nu exista locuinte practice si confortabile fara masute de cafea! Ele au atat un rol util, cat si unui decorativ, iar aspectul lor influenteaza puternic intreaga amenajare. Acelasi lucru e valabil si pentru taburete, piese care adauga o nota de culoare si sunt versatile.


Daca livingul are o dimensiune redusa, iti recomandam sa alegi o masuta de cafea si un taburet living cu spatiu de depozitare. Astfel, vei reusi fara efort sa mentii ordinea in casa.


 

Pozitionarea mobilei ar trebui sa fie spre semineu

Semineul este piesa de baza a camerei de zi. De aceea, mobila ar trebui sa fie aranjata cu fata spre acesta pentru a completa cu succes amenajarea. Monteaza televizorul pe perete, deasupra semineului, pentru a putea urmari cu usurinta filmele si serialele. Cand televizorul este inchis si semineul pornit, familia se poate relaxa pe canapea si fotolii cu o carte captivanta si o cana de ceai.


Decoratiunile sunt esentiale intr-un living cu semineu

Decoratiunile sunt accesoriile care intregesc incaparea, indiferent daca vorbim de amenajarea unui living modern cu semineu sau a unei camere de zi clasice ori traditionale.


Daca nu vrei sa montezi televizorul deasupra semineului, ia in considerare un tablou mare sau o combinatie de tablouri mai mici, cu dimensiuni diferite. In fata lor poti aseza diferite obiecte decorative: lumanari parfumate, o vaza cu flori, statuete sau alte obiecte care vor scoate in evidenta frumusetea semineului. Totodata, ghirlandele luminoase sunt elemente care vor aduce un plus de caldura seara.


Opteaza pentru un design unitar cu ajutorul unor seturi pentru living

Alegerea mobilei perfecte te poate face sa pierzi mult timp. E simplu sa asortezi o canapea si o masuta de cafea, insa ai nevoie si de un centru media, un fotoliu sau un taburet, un dulap, poate niste rafturi.


Cu cat ai nevoie de mai multe piese, cu atat e mai dificil sa obtii un rezultat armonios. In plus, situatia devine mai dificila in amenajarea unui living cu semineu pentru ca vrei ca atentia sa ramana pe acesta. De aceea, un set livinguri poate fi solutia care te ajuta sa obtii un design unitar.


Un coltar este perfect pentru un living cu open space si semineu

Livingul open space are numeroase avantaje, insa vine si cu un dezavantaj: exista doar 3 pereti, deci spatiul de depozitare este redus.

De aceea, e recomandat sa alegi o canapea cu lada de depozitare, iar pentru a nu aglomera prea mult spatiul cu fotolii, e bine sa te orientezi catre un coltar. Aceste coltare extensibile se potrivesc de minune intr-un living cu open space si semineu: asigura confort, relaxare si suficient spatiu de depozitare.

Un coltar e potrivit si pentru o amenajare de living cu semineu pe colt. In general, acest model de semineu se foloseste in camerele cu dimensiuni reduse, unde se doreste optimizarea spatiului.


Pastreaza o distanta corespunzatoare intre mobila si semineu

Iti recomandam sa amplasezi mobilierul la minim 1 metru de semineu, in special daca acesta este functional. Daca asezi mobila mai aproape, risti ca jarul sa sara si sa aterizeze pe un material inflamabil. Pastreaza distanta chiar daca ai un panou de protectie pentru semineu! De asemenea, ai grija sa nu apropii prea mult covorul, mai ales daca este confectionat din materiale usor inflamabile.

Cat despre animalele de companie, cu totii stim ca le place sa motaie aproape de caldura. Totusi, aseaza-le culcusul la o distanta sigura pentru a evita accidentele.

Speram ca acest articol ti-a fost de folos in amenajarea livingului cu semineu. Indiferent de rolul si stilul semineului, exista solutii ieftine si usor de aplicat pentru orice locuinta.

Postarea urmatoare Postarea anterioara
Categorii

Suport clienti Luni-Vineri: 09:00-19:00
Sâmbătă: 09:00-17:00 • Duminică: închis

0741 880 011 0371 234 743 infoclienti@expomob.com

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!