Amenajare dormitor mare - Sfaturi si idei de pus in practica

Amenajare dormitor mare - Sfaturi si idei de pus in practica

Cauti cele mai bune sfaturi si idei pentru amanajarea unui dormitor mare? Ti-am adunat in acest articol 6 recomandari de care sa tii cont daca iti doresti o camera confortabila, eficienta, functionala si cu un aspect placut.


 

 

6 idei de amenajare pentru un dormitor mare

Un dormitor mare e visul oricui, dar cum il mobilezi si amenajezi astfel incat rezultatul final sa fie practic si estetic? Cu atat de mult spatiu disponibil, e usor de devii coplesit. Deseori, cei care au o camera mare risca fie sa o lase prea goala, fie sa o umple prea mult. De aceea, e important sa obtii un echilibru. Iata ce poti face.

Pune in evidenta dormitorul cu un pat tapitat

Patul este piesa centrala a dormitorului, iar cei care au o camera incapatoare pot alege fara grija paturi tapitate. Daca intr-un dormitor mic trebuie sa acorzi mai multa atentie dimensiunilor mobilei, intr-un dormitor mare nu risti sa aglomerezi spatiul atat de repede.
Design-ul unui pat tapitat va fi de fiecare data mai atractiv decat cel al unui pat clasic, simplu.


Denota bun gust, este sofisticat si completeaza perfect amenajarea dormitorului mare. Totodata, ofera mai mult confort atat in timpul somnului, cat si inainte de culcare, daca obisnuiesti sa citesti in pat in timp ce bei o cana de ceai aromat. In plus, daca te plictisesti de aspectul sau, nu e nevoie sa inlocuiesti patul. In schimb, poti schimba rapid tapiteria, improspatand foarte simplu intreaga camera.

Daca ai ales un stil de amenajare modern sau contemporan, orienteaza-te catre paturi tapitate cu linii simple, intr-o nuanta neutra. Preferi un stil clasic, elegant sau usor romantic? In cazul acesta, alege un pat conturat in linii armonioase, intr-o nuanta mai inchisa precum visiniu sau verde inchis.


 

Dormitoare mari permit iti permit sa optezi pentru seturi complete de mobilier

Pentru a obtine o amenajare cu aspect armonios, iti recomandam sa iei in considerare seturi dormitoare. Seturile sunt o idee buna atat pentru un dormitor mic, cat si pentru un dormitor mare. Desigur, daca spatiul este redus, trebuie sa te concentrezi pe mobila functionala si cel mai probabil vei alege un set cu mai putine componente.


Daca dormitorul este mare, ai mai multa libertate: poti alege un pat mai mare, un sifonier generos si, in afara de noptiere, poti completa setul cu o comoda si o masuta de toaleta cu oglinda.


Oferta de pe piata include o varietate mare de seturi pentru dormitor: mobila moderna, minimalista, clasica, eleganta, cu design simplu sau extravagant, in nuante neutre precum bej, in culori distractive ca albastru, pentru camera copilului, cu elemente aurii romantice sau cu accente negre. Indiferent ce stil preferi, vei gasi cu siguranta un set potrivit dormitorului tau.
 

Draperiile si storurile ofera mai multa personalitate camerei

Draperiile si storurile sunt accesorii esentiale in orice amenajare. Ele au atat un rol practic, cat si unul estetic: iti permit sa pastrezi intimitatea, sa impiedici soarele puternic de vara sa incalzeasca prea tare dormitorul si decoreaza elegant ferestrele.

Storurile, numite si perdele rulou sau jaluzele, au un aspect modern si sunt usor de igienizat. Daca alegi unele din PVC sau aluminiu, e suficient sa le stergi cu o carpa umeda, iar cele textile pot fi aspirate fara probleme. Storurile se pot monta in interiorul feretrei, pe perete sau in rama ferestrei. Cele din urma sunt alegerea cea mai populara, fiind mai practice si estetice.

Draperiile, in schimb, au un efect mai elegant decat storurile si ofera mai multa caldura incaperii. Sunt usor de instalat si de inlocuit, se curata fara bataie de cap si sunt disponibile intr-o varietate mare de culori si modele.

In ceea ce priveste culoarea ideala, trebuie sa iei in considerare paleta de culori folosita in amenajarea dormitorului. Draperiile si storurile pot avea nuante similare sau, dimpotriva, poti alege unele care sa contrasteze cu culorile de baza. Totodata, poti opta pentru un model simplu, uni, sau pentru unul cu dungi, carouri, puncte sau diverse forme geometrice.


Pozitioneaza covorul in fata patului si opteaza pentru unul dintr-o culoare diferita de cea a pardoseli

Amplasarea covoarelor poate spori confortul camerei si poate adauga un element de interes la o paleta de culori neutra. Totusi, stim ca poate fi dificil sa alegi covorul perfect intr-un dormitor mare, in special daca iti doresti unul care sa indeplineasca mai multe criterii: sa fie confortabil, sa completeze amenajarea si sa fie usor de ingrijit. Ne vom concentra in acest articol pe amplasare si aspect, cele mai importante criterii.

Cea mai populara alegere pentru dormitoarele spatioase sunt covoarele mari, patrate sau dreptunghiulare. Modelele mari se aseaza atat in fata patului, cat si sub acesta, astfel incat sa il „ancoreze”. Plasand covorul asa, o mare parte din el va fi vizibila si il vei avea sub picioare de fiecare data cand te ridici din pat. Totodata, te ajuta sa obtii o amenajare cu aspect unitar.


Daca nu vrei sa investesti intr-un covor care va fi in mare parte acoperit de pat, alege unul lung si ingust si pozitioneaza-l la picioarele patului. Acest sfat e util si pentru cei care au animale de companie, in special pisici.

Daca blanosul tau obisnuieste sa se joace sau sa motaie sub pat, covorul se va umple de blana repede si este mai dificil de aspirat. Problema dispare daca zona de sub pat este libera si optezi pentru un covor in fata patului. Pentru extra comfort, achizitioneaza inca doua covorase in acelasi stil si aseaza-le in stanga si dreapta patului.
Cat despre culoare, e recomandat sa alegi un covor intr-o nuanta diferita de cea a pardoselii. Altfel, dormitorul mare va parea prea gol.


Foloseste un perete de accent ce va fi asezat in spatele patului

Daca vrei ca dormitorul tau sa aiba ceva special, un perete de accent este solutia perfecta. Termenul se refera la un perete din camera care e diferit de celelalte, fie prin culoare, fie prin textura, fie prin material. Desigur, cele mai simple variante sunt tapetul si zugravitul.

Gandeste-te ce vrei sa transmiti prin perertele de accent. Iti doresti sa arate distractiv si indraznet? Ia in considerare modele geometrice in nuante intense. Sau poate preferi sa adauge o nota dramatica? Atunci alege o nuanta inchisa: bleumarin, visiniu sau mov inchis.

Dupa ce ai decis rezultatul final, alege intre zugravit si tapet. Daca vrei sa vopsesti peretele, o poti face cu ajutorul unui mester, dar si singur sau impreuna cu prietenii. Activitatea nu este complicata si, cu putina rabdare, vei reusi sa obtii un perete uniform. Totusi, peretii vopsiti colorat se vor murdari rapid daca nu ai grija si ii atingi cu mana. Tapetul este mai durabil, insa daca alegi un tapet cu model trebuie sa te asiguri ca aliniezi perfect rolele.


Opteaza pentru un dulap pentru haine si depozitare cat mai mare

Multe persoane care se bucura de un dormitor mare au tendinta de a alege piese mici de mobilier din dorinta de a pastra camera cat mai aerisita. Totusi, acest lucru poate fi o greseala. Daca nu ai destul spatiu de depozitare, in scurt timp vei avea nevoie de un corp suplimentar precum o comoda. Astfel, ajungi sa aglomerezi treptat camera si poate aparea dezordinea.


De aceea, e recomandat sa optezi pentru dulapuri mari si incapatoare. Nu-ti fie teama ca vor ocupa prea mult loc in dormitor: alege un sifonier cu usi glisante si oglinzi pentru a eficientiza si infrumuseta spatiul.


Dulapurile mari au urmatoarele avantaje:
● ofera o abundenta de optiuni de depozitare
● permite organizarea cat mai eficienta a hainelor, accesoriilor si pantofilor
● ofera un spatiu de depozitare pentru aspirator, asternuturi si prosoape, haine groase, paturi, trollere de cabina etc
● elimina dezordinea din locuinta
 


Speram ca acest articol ti-a fost de folos si vei folosi cu succes ideile de amenajare pentru dormitor mare. Tine minte: nu aglomera prea mult spatiul, dar ai grija sa nu il lasi prea liber deoarece va avea un aspect steril si plictisitor.

Nu te teme de piesele de mobiler mari, insa alege-le astfel incat sa fie utile si sa ofere spatiu de depozitare. In ceea ce priveste culorile, gandeste o paleta care sa ofere dormitorului personalitate si sa fie usor de inclus in mobila si decoratiuni.

Postarea urmatoare Postarea anterioara
Categorii

Suport clienti Luni-Vineri: 09:00-19:00
Sâmbătă: 09:00-17:00 • Duminică: închis

0741 880 011 0371 234 743 infoclienti@expomob.com

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!