Amenajare apartament cu 3 camere - Top 15 idei practice și utile

Amenajare apartament cu 3 camere - Top 15 idei practice și utile

Spațiul aflat la dispoziție și numărul de camere influențează mult opțiunile aflate la dispoziție și deciziile de achiziție mobilier și obiecte de decor. Cum varianta ideală de locuință, atunci când familia este mai mare, este acea de living, cu dormitor și cameră pentru copii sau de tineret, ne-am gândit ca în acest articol să venim cu un top 15 idei practice și utile de amenajare apartament 3 camere.


1. Amenajează în apartament și o zona de dining

Ideea unui living cu bucătărie open space este o constantă a celor mai multe recomandări de design de apartament modern. Și cum într-o casă mai mare, locuită de mai multe persoane, este nevoie de o masă cu scaune mai generoasă, merită să iei în calcul opțiunea unei zone de dining.
Dacă vrei să ai de unde alege între mai multe variante de mese dining și chiar dintr-o multitudine de tipuri de scaune dining, găsești mereu opțiuni interesante, la prețuri avantajoase, în magazinul online EXPOMOB.


Calculele trebuie făcute întotdeauna în funcție de membrii familiei și de extinderea la care crezi că pot ajunge mesele organizate în familie. De aceea, o masă de dining extensibilă este în cele mai multe cazuri o alegere foarte practică și inteligentă.


2. Alege cu grijă draperiile pentru că ele creează o atmosferă caldă

Alegerea mobilierului și elementelor de decor cele mai potrivite, joacă un rol esențial în a obține o ambianță cât mai plăcută și primitoare. Draperiile și perdele joacă un rol esențial atât în a da eleganță unei camere, cât și în a personaliza. Optează pentru draperii din materiale deosebite, ușor de igienizat și întreținut, care să contribuie la obținerea unei atmosfere cât mai calde și la un acasă cât mai confortabil.
 

3. Optează pentru rafturi pe perete

În cazul în care vrei să obții o amenajare modernă, cât mai aerisită, dar în care să își găsească loc și câteva cărți și elemente de decor, optează pentru rafturi de perete. Te vor ajuta să dispui de un spațiu mult mai liber și mai ușor de curățat. În plus, la ora actuală există o multitudine de opțiuni de modele și materiale, astfel încât clasica etajeră să devină ea însăși un important element de design.


4. Alege oglinzi pentru a crea impresia de spațiu mai mare

Oglinzile joacă un rol extraordinar atât în a obține un element de decor deosebit, cât și în a crea spațialitate. Plasate la intrare, pe un hol sau chiar pe ușile de la dulapul din dormitor, ele pot fi utilizate pentru a da impresia de spațiu mai mare. Merită să le iei în calcul și să faci o evaluare a posibilităților de amplasare, cu atât mai mult cu cât ai de obținut o amenajare de apartament de 3 camere de dimensiuni mai mici.
 

5. Adaugă în livingul tău un plus de confort cu un colțar extensibil

O piesă de mobilier, care nu ar trebui să lipsească din niciun living modern, este o canapea extensibilă sau un colțar extensibil. El poate fi extrem de util pentru a-ți spori confortul și a obține un loc de dormit suplimentar, generos atunci când ai în vizită prieteni și musafiri care rămân peste noapte. Varianta de coltare extensibile cu spații de depozitare în interior este cea mai practică, atât pentru a scăpa de lucruri pe care le folosești ocazional, cât și pentru a plasa acolo pleduri, plăpumi, cearșafuri ș.a.


6. Adaugă în dormitorul tău un plus de confort cu un pat tapițat

Dacă ești în căutare de idei de amenajare apartament 3 camere, dormitorul matrimonial trebuie să fie o cameră căreia trebuie să-i acorzi o atenție specială. Cu siguranță patul va fi piesa de mobilier care va trebui să fie aleasă cu cea mai mare grijă. Un pat cât cât mai confortabil, cu saltea solidă și relaxantă îți poate asigura liniștea orelor de somn, cu zile mult mai calme și pline de energie.
O variantă foarte practică, ce te poate feri de micile accidente destul de dureroase, este aceea de paturi tapitate. Modele capitonate, în culori deschise sau nuanțe intense de verde sau albastru vor face ca dormitorul tău să arate mult mai elegant și modern.

 

7. Optează pentru dulapuri de haine cu uși glisante

Nevoia de optimizare este o cerință din ce în ce mai importantă, oricare ar fi spațiul aflat la dispoziție în amenajarea unui apartamente de 3 camere. Astfel dacă vrei să obții o organizare cât mai bună a dormitorului, camerei de copii sau de tineret, optează pentru dulapuri de haine cu uși glisante sau culisante. Deplasarea pe orizontală îți va fi de mare ajutor în a obține o cameră cu mai mult spațiu și cu dulapuri mai ușor de utilizat.


8. Completează designu-ul dormitorului cu noptiere

Când vine vorba despre idei de amenajare apartament 3 camere, nu doar mobilierul este important, ci toate accesoriile pe care le alegi pentru fiecare încăpere. În ceea ce privește dormitorul, un design elegant include întotdeauna prevederea de noptiere și corpuri de iluminat individuale, pentru fiecare parte a patului. Camera va fi cu siguranță mai echilibrată și mai bine iluminată, oferind fiecărui partener posibilitatea să citească sau să facă ceva ce îi place, fără a deranja pe celălalt.


9. Seturile de dormitor sunt perfecte pentru un design unitar

În cazul în care vrei să obții o amenajare unitară sau să ai mai multe posibilități de a alege mobilierul pentru cele două camere de pe lângă living, cea mai comodă modalitate de amenajare apartamente de 3 camere, este cea cu seturi pentru dormitoare. Poți alege două variante, una pentru dormitorul matrimonial, alta pentru camera copiilor, în care piesele să se armonizeze și să ofere beneficiarilor stilul pe care îl consideră cel mai potrivit. Un dulap asortat cu patul este mai practic și mai rafinat.
 

10. Organizarea apartamentului va fi mai ușoară cu cutiile pentru depozitare

Întrucât într-o casă locuită de o familie mai mare se vor strânge multe jocuri, jucării, lucruri și haine de sezon, va fi nevoie să dispui nu doar de mult mai multe spații de depozitare, ci și de cutii elegante, în care să știi ce pui. Varianta de cutii de depozitare îmbrăcate în pânză sau în materiale cu imprimeuri speciale, va contribui la obținerea unui amenajări deosebite, unde designul și funcționarul de îmbină perfect.


11. Amenajează în apartament un spațiu pentru birou

În amenajarea unui apartament cu 3 camere, cel puțin un spațiu trebuie să fie prevăzut cu birou. Fie că alegi să-l amplasezi în living, fie în dormitorul matrimonial, fie într-o cameră specială, există o multitudine de tipuri de birouri, astfel încât să găsești tipul care se integrează cel mai bine într-un spațiu cât mai aproape de un geam.


12. Folosește o schemă cromatică simplă

În general spațiile în culori deschise, cu câteva pete de culoare, sunt mult mai plăcute și mai relaxante pentru proprietari. Cremul, bejul, ocrul, galbenul pai, cu câteva elemente în albastru, verde, maron închis, portocaliu, violet sunt cele mai frecvente îmbinări.
Evident și îmbinările sofisticate sunt permise în condițiile în care vrei să obții ceva cu efect puternic și original.


13. Alege un set complet de bucătărie cu un design modern

Nu pierde niciodată din vedere că într-o bucătărie închisă sau open space este nevoie de mult spațiu de depozitare și de multă organizare. Dacă vrei să nu îți mai bați capul cu modul în care trebuie să fie dispuse anumite elemente și corpuri pentru o anumite dimensiune, alege o opțiune mobilier de tip set bucatarie sau un dulap bucătărie care să aibă cât mai multe sertare și locuri speciale pentru vase de gătit, veselă, tacâmuri, prosoape, naproane etc.

 


14. Pentru mai mult spațiu de depozitare alege corpuri până în tavan

În zilele noastre obiectele și piesele vestimentare de care dispunem sunt mereu mai multe și mai diversificate. Dacă vrei să ai o cât mai bună organizare a lor, să le găsești loc la toate și să le poți vedea repede când ai nevoie de ele, optează pentru o variantă de dressing și dulapuri cu corpuri până la tavan.


15. Fotoliile extensibile oferă un plus de confort în living

Întotdeauna în living, dormitor sau camera de tineret va fi nevoie de fotolii. Varianta de fotolii extensibile este o alegere utilă și practică. Modele sofisticate, elaborate și cu îmbinări ingenioase de materiale sunt elemente de decor de mare efect.


În concluzie, dacă ai de făcut o amenajare apartament cu 3 camere, fii foarte atent la piesele de mobilier pe care le alegi, la prevederea de cât mai multe spații, cu cutii de depozitare, la elemente de decor și oglinzi. Opțiunea pentru seturi de mobilier este întotdeauna mult mai practică și avantajoasă.

În cazul în care ai nevoie de câteva idei de amenajare apartamente cu 3 camere și cauți mobilier modern, la prețuri avantajoase, oferta EXPOMOB este întotdeauna o sursă de inspirație și achiziții interesante.

Postarea urmatoare Postarea anterioara
Categorii

Suport clienti Luni-Vineri: 09:00-19:00
Sâmbătă-Duminică: 09:00-17:00

0741 880 011 0371 234 743 infoclienti@expomob.com

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!