Idei si Sfaturi practice pentru a amenaja un living mare

Idei si Sfaturi practice pentru a amenaja un living mare

Atunci cand avem de amenajat locuinte de dimensiuni mai mari, cu spatii generoase, libertatea de alegere este mult mai mare. Nu va mai trebui sa ne limitam la strictul necesar si sa fim foarte atenti la dimensiunile pieselor de mobilier. De data aceasta putem sa ne focalizam pe cum putem dispune totul pentru ca spatiul sa arate cat mai elegant, echilibrat si armonios. Cateva idei si sfaturi pentru a amenaja un living mare pot fi utile tuturor.

Daca vrei sa obtii un living de care sa te bucuri cat mai mult timp, opteaza pentru un stil anume, care sa vina in completarea stilului ales pentru restul incaperilor, care sa te reprezinte si in care sa te simti cat mai confortabil. Calitatea finisajelor, mobilei si obiectelor de decor vor juca un rol esential in reusita finala.


Trebuie sa amenajezi un living mare si in functie de tipul de locuinta

Selectia stilului, particularitati arhitecturale si tipul de locuinta trebuie sa fie luate in calcul intotdeauna atunci cand ai de decorat un living mare. Exista cateva piese de mobilier, pe care trebuie sa le alegi in tendinte si multe elemente de decor si personalizare, care sa confere originalitate.


Cum trebuie sa amenajezi livingul mare la casa?

Posibilitatile puse la dispozitie de decorarea unui living la casa, tin doar de ceea ce iti place tie si stilul pe care il preferi. In dispunerea pieselor de mobilier tine cont de felul in care sunt dispuse ferestrele, iesirea in curte, elemente de arhitectura interioara, cat de inalt este plafonul, felul in care iti este protejata intimitatea. Intr-un spatiu mai mare poti opta cu incredere pentru piese de mobilier de dimensiuni mai mari , care sa umpla cat mai bine locul aflat la dispozitie.
 

Cum trebuie sa amenajezi livingul mare la apartament?

In cazul amenajarii unui living mare la apartament, va trebui sa tii cont, de stilul arhitecturii imobilului, daca este unul modern sau clasic, de felul in care sunt pozitionate ferestrele si daca ele asigura cat mai putina vizibilitate in casa, de ceea ce se potriveste confortului si stilului tau de viata dorit.

In cazul constructiilor noi si moderne este de preferat sa optezi si pentru un design si piese de mobilier moderne. Variantele de produse versatile, cat mai usor de transportat si schimbat, care pot fi montate la fata locului, fara prea mare deranj si agitatie, reprezinta o solutie foarte practica.


Posibilitatile aflate la dispozitia clientilor actuali, care sunt in cautare de idei pentru living mare sunt numeroase si variate. Magazinele online si fizice de specialitate reprezinta o reala sursa de inspiratie si decizie.


Opteaza pentru un singur stil cand amenajezi livingul

Riscurile care pot afecta calitatea unui design de living mare,sunt fie acela de a fi prea gol, fie acela da a fi prea incarcat sau aglomerat cu elemente si mobilier de stiluri si materiale foarte diferite. Pentru un plus de rafinament, eleganta si chiar o intretinere mai usoara, este recomandat sa optezi pentru un singur stil, cu mobilier si finisaje de calitate, bine alese si repartizate. Ai la dispozitie un spatiu generos, pe care trebuie sa-l faci sa fie cat mai placut si util.
 

Ce presupune amenajarea in stil modern?

Stilul modern, cu mobilier si elemente de decor cat mai putine, este varianta de amenajare preferata de majoritatea clientilor actuali. Mobila moderna este mult mai usor de intretinut si de integrat intr-un decor si permite centrarea atentiei pe cateva piese, cu cat mai multa personalitate.
Tot pentru acest stil este potrivit si mobilierul realizat din materiale produse cu tehnologie moderna sau mobilierul inteligent si versatil. Stilul minimalist, poate fi considerat si el o varianta a designului modern.


Modern inseamna si eclectic sau imbinarea armonioasa de elemente de productie recenta si piese de mobilier sau de decor cu influente din anumite culturi, cum ar fi cele orientale. Mobilierul modern este mai usor de gasit si de procurat, usor de montat si intretinut, El ajuta cu siguranta la obtinerea unui design mult mai potrivit pentru stilul de viata al cuplurilor tinere si familiilor cu copii.
 

Ce presupune amenajarea in stil clasic?

O amenajare in stil clasic este mult mai pretentioasa si costisitoare. Este de preferat sa cumperi piese de mobilier din lemn masiv sau de la magazinul de antichitati. Fotoliile si scaunele tapitate sau din piele, cu manere de lemn se potrivesc si ele acestui stil. Biblioteca masiva, cu vitrine si dulapuri si chiar cu un veselier unde sa expui tacamuri si vesela de colectie, sunt element specifice.

O astfel de amenajare este pentru o casa mai linistita si mai putin pentru una plina de agitatie, copii si vizitatori. Este perfecta pentru oamenii carora la plac ordinea si organizarea, atenti cu investitia lor, pasionati de achizitie obiecte vechi si de colectie.
 

Ce presupune amenajarea in stil rustic?

Stilul rustic este stil din ce in ce mai apreciat, de cei care prefera naturalul, lucrurile populare si intoarcerea la traditie. In acest stil pot fi integrate piese de mobilier lucrate manual, dupa tehnici vechi, din lemn, fier forjat, alama etc. Este o alegere perfecta pentru o casa de vacanta, la munte sau la tara.
Daca iti place sa calatoresti prin tara si sa faci achizitii de la mesteri populari, in timp poti reusi sa ai idei foarte bune de amenajare living mare.
 

Trebuie sa tii cont de forma livingului tau

Oricat de mare si generos ar fi spatiul aflat la dispozitie, nici o amenajare nu trebuie sa se bazeze pe potrivire din ochi, ci pe realizarea unor masuratori si calcule cat mai exacte.

Forma, dimensiunile, dispunerea spatiului si particularitatile arhitecturale joaca un rol esential in alegerea si pozitionarea lucrurilor si in gasirea variantei optime pentru a integra cat mai potrivit si eficient tot ce ai nevoie.

Foloseste-te de usi culisante sau delimitari prin mobilier, daca ai un living mai lung, cu bucatarie open space sau vrei sa organizezi in el o zona de dining.
 

Ce piese de mobilier sunt esentiale intr-un living mare?

Cum intotdeauna este bine sa te documentezi si sa te inspiri din ceea ce ai vazut, recomandari ale unor designeri de interior, tendinte si oferta de pe piata, ne-am gandit sa-ti venim in ajutor cu cateva idei de amenajare living mare, cu piesele esentiale.

Un living elegant si bine echipat, va dispune intotdeauna de o canapea generoasa si confortabila, fotolii, o masuta de cafea sau o masa mai mare, scaune sau tabureti, dulapuri sau o biblioteca, comoda pentru televizor sau comoda pentru depozitat diverse lucruri. Note de accent interesante pot fi obtinute printr-un un perete de contrast, draperii sau jaluzele, un semineu, corpuri de iluminat sau iluminat cu leduri in tavan fals, tablouri, oglinzi, aplice, plante decorative.

Pentru reusita in amenajare merita sa iei intotdeauna in calcul achizitia unor:

• Coltare extensibile
 


Acest tip de piesa de mobilier este alegerea perfecta pentru un living modern, mare. Va fi locul perfect unde sa te odihnesti, sa privesti la televizor si chiar sa iti cazezi prietenii, daca raman peste noapte la tine. Coltare extensibile sunt cea mai inteleapta alegere de mobila functionala si eleganta.

• Canapele extensibile
 


In cazul in care preferati varianta unei canapele de doua sau trei locuri, merita la iti orientezi alegerea spre variantele cele mai practice si adaptabile. Canapele extensibile sunt foarte frumoase si pot fi intinse pentru a servi pe post de pat, atunci cand ai pe cineva in vizita sau cand vrei sa te simti cl mai comod.

• Canapele fixe

Canapele Fixe sunt cea mai potrivita alegere pentru un living cu design clasic. Modelul compact, bine inchegat si aspectul rafinat se potrivesc perfect unui spatiu ceva mai sobru si foarte ordonat, unde sa iti primesti cat mai bine oaspetii sau invitatii.


• Seturi de canapele si fotolii

In cazul in care preferi varianta de canapea cu fotolii asortate, ideea unui set care sa le includa pe toate este cea mai avantajoasa. Daca optezi pentru seturi de canapele si fotolii vei scapa de problemele legate de potrivire si asortare.


• Fotolii

Intr-un living mare, este nevoie intotdeauna si de cateva fotolii. Acestea pot fi achizitionate cu model asortat cu cel al canapelei, in culori si stiluri cat mai apropiate sau chiar cu tapiterii ultramoderne. Selectia unor variante cat mai creative si speciale poate contribui mult la schimbarea atmosferei si la obtinerea unui design de living cat mai original.


Cum alegi paleta de culori in living?

Fiind vorba despre un spatiu care trebuie sa fie cat mai cald si primitor este de preferat sa te orientezi spre un mobilier in culori deschise, in nuante de bej, crem, maro deschis, ocru, galben pal, verde deschis. Pete de culoare pot fi obtinute prin draperii, tablouri, obiecte de decor, pleduri etc.
 

Care sunt regulile pentru selectarea decoratiunilor?

Este de preferat sa te orientezi spre decoratiuni putine si de calitate, care sa completeze, intregeasca si personalizeze atmosfera. Paleta de alegeri poate include obiecte in tonuri mai puternice, albastru, verde, galben, violet, rosu.
 

Cum ar trebui sa pozitionezi lumina?

Un living placut va fi intotdeauna unul bine luminat. In functie de spatiu si de parittiile facute, lumina poate veni de sus, de la candelabre lustre, plafoniere sau leduri in tavan sau din lateral de la veioze si aplice. Lumina suplimentara trebuie sa fie montata in cea mai indepartata de ferestre.


In concluzie, daca esti in cautare de idei de amenajare living mare, este bine sa iti faci o schita a spatiului si sa pleci in cautare  documentat. Produse deosebite poti gasi atat la magazinele fizice, cat si online. In ceea ce priveste mobila de living, ExpoMob iti poate oferi ambele variante de achizitie.

Postarea urmatoare Postarea anterioara
Categorii

Suport clienti Luni-Vineri: 09:00-19:00
Sâmbătă: 09:00-17:00 • Duminică: închis

0741 880 011 0371 234 743 infoclienti@expomob.com

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!