Amenajari interioare - Reguli si idei practice pentru un design inedit

Amenajari interioare - Reguli si idei practice pentru un design inedit

Cauti idei de amenajari interioare practice si usor de pus in aplicare pentru un design deosebit? Ai ajuns la locul potrivit! Ti-am pregatit in acest articol regulile de baza pentru o amenajare ca in revistele de specialitate, plus recomandari de stil care te vor ajuta sa ai o locuinta care va fi admirata de musafiri la fiecare vizita.

Ce reguli stau la baza amenajarilor interioare?

Toate amenajarile interioare cu personalitate si bun gust tin cont de anumite reguli. Din fericire, nu e nevoie sa angajezi un designer pentru a afla secretul unei locuinte elegante si stilate. Iata care sunt regulile de baza.


Alege o piesa centrala in fiecare incapere pe care o amenajezi

Fiecare camera trebuie sa aiba o piesa centrala in jurul careia se contruieste intreaga amenajare. In living, aceasta este canapeaua si e de preferat sa alegi una de calitate, care se potriveste stilului de viata, ofera suficient confort si are un aspect deosebit.


In zona de dining merita sa investesti intr-o masa robusta si durabila, plus scaune puternice care rezista an dupa an. Urmeaza apoi dormitorul, unde piesa de baza este, bineinteles, patul. Opteaza pentru un pat cu structura rezistenta si investeste intr-o saltea ergonomica si confortabila.


 

 

Opteaza pentru piese de arta care se potrivesc cu restul elementelor din incapere

Indiferent daca alegi tablouri vintage, ilustratii moderne, sculpturi din lemn sau decoratiuni din ceramica, stilul lor trebuie sa se potriveasca cu restul elementelor din incapere. Daca nu tii cont de acest aspect, nu vei reusi sa ai o amenajare interioara placuta.
 

Nu uita de importanta oglinzilor

Fiecare dintre noi are in casa oglinzi, in general una mica in baie si una de dimensiuni mari pe hol sau in dormitor. Totusi, nu trebuie sa treci cu vederea importanta oglinzilor din alte zone cheie ale locuintei.

Alege oglinzi decorative care iti permit sa maresti camera, sa adaugi mai multa lumina, sa scoti in evidenta anumite culori sau alte obiecte de decor. De exemplu, daca plasezi o oglinda mare pe un perete dintr-o camera cu dimensiuni reduse, vei reusi sa o faci sa para mai deschisa. Totodata, daca o montezi pe peretele opus ferestrei, vei aduce mai multa lumina in casa.


Oglinzile pot fi folosite si pentru a accentua nuantele de la peretii vecini. Daca ai un perete de accent, creaza un efect unic montand o oglinda pe cel opus. Obiectele de decor deosebite pot fi de asemenea scoase in evidenta cu o oglinda montata in fata lor, pe alt perete.
 

Investe in mobilier de calitate

Piesele de mobilier de calitate au beneficii de necontestat. Pentru inceput, sunt mai durabile si vor ramane in stare buna pentru o perioada mai lunga de timp. Astfel, eviti sa schimbi mobila la fiecare cativa ani si economisesti bani pe termen lung. In plus, scapi de o bataie de cap pentru ca nu va fi nevoie sa colinzi din nou magazinele in cautarea canepelei sau mesei de dining perfecte.


Deseori, mobilierul de calitate poate fi personalizat sau efectuat la comanda de la zero. In felul acesta, te asiguri ca va satisface pe deplin nevoile si preferintele familiei.
 

Asigura-te ca ai diverse surse de iluminat

Cu totii ne dorim o locuinta confortabila, practica si relaxanta, iar alegerea surselor de iluminat potrivite este unul din cei mai importanti pasi pentru a o obtine. Nu iti doresti un spatiu slab luminat, insa nici prea multa lumina artificiala, motiv pentru care e util sa iti faci un plan in functie de dimensiunea camerelor, accesul la lumina naturala si atmosfera dorita.

Fiecare incapere trebuie sa aiba un corp de iluminat principal, pe tavan. Apoi, mai ai nevoie de:
●    living: lampa de podea in dreptul canapelei, aplice de perete in dreptul biroului
●    dormitor: veioze pe noptiere, aplice de perete in dreptul masutei de toaleta, lampa de podea daca ai un fotoliu pentru citit
●    baie: aplica LED deasupra oglinzii
●    bucatarie: banda LED deasupra blatului de lucru, plafoniera sau aplice pe perete in dreptul zonei de luat masa


Daca ai un hol sau living foarte mare sau lung si ingust, ia in considerare montarea a doua corpuri pe tavan.

In ceea ce priveste caldura luminii, aceasta se alege in functie de zona unde vei monta becurile. In bucatarie, deasupra blatului, cel mai bine se potriveste o lumina alba, mai rece, care iti permite sa ramai concentrat si atent la detalii. In zona de luat masa, in schimb, poti opta pentru becuri mai calde.

In dormitor ai nevoie de asemenea de lumina calda, pentru a obtine o atmosfera confortabila, potrivita pentru somn. Daca lucrezi de acasa, in zona biroului ai nevoile de o lumina mai naturala. Evita lumina rece, iti va obosi prea tare ochii, dar si pe cea prea calda, care iti va „taia” concentrarea.


Fii consistent cu alegerile pe care le faci

Exista atatea optiuni pe placul tau si nu stii ce sa alegi? Te intelegem, oferta de pe piata este intr-adevar generoasa si poate fi dificil sa gasim piesele perfecte. Totusi, trebuie sa ai grija sa pastrezi un anumit stil, altfel amenajarea va arata haotic.

Incearca sa fii consistent cu alegerile, indiferent daca vorbim de piesele mari de mobilier sau de micile obiecte decorative.
 

Ce elemente pot face diferenta atunci cand vrei sa-ti amenajezi locuinta?

Din cand in cand, preferintele si nevoile ni se schimba sau pur si simplu ne plictisim de amenajarea actuala. Cand simti nevoia de „ceva nou” in casa, nu e nevoie sa reamenajezi complet. In schimb, concentreaza-te pe elementele care aduc imediat o diferenta semnificativa.


Schimbarea canapelelor are un impact pozitiv asupra unui living

Daca vrei sa reamenajezi, dar nu doresti sau nu iti permiti sa schimbi toata mobila, e suficient sa inlocuiesti canapelele. Fiind piesa centrala din living, canapeaua are un impact puternic si influenteaza intreaga amenajare. Schimba canapeaua cu una noua sau pastreaz-o pe cea veche, dar retapiteaz-o sau inlocuieste-i husa cu una cu totul diferita. Intregul living va fi improspatat!


Seturile pentru dormitoare sunt o alegere practica cand vrei sa ai un design cu totul nou

Cand vine vorba de idei practice pentru amenajari interioare, e bine sa te orientezi catre seturi pentru dormitoare. Vei obtine astfel un aspect armonios si vei scapa de alergatura pentru gasirea pieselor separate care sa se potriveasca intre ele. Aceste seturi de dormitoare din oferta noastra au 5 sau 6 piese si includ pat, dulap, noptiere, comoda si oglinda.


 

 

Pentru a schimba rapid design-ul locuintei, apeleaza la decoratiuni

Elementele decorative pot imbunatati aspectul camerei daca sunt alese corespunzator sau il pot afecta negativ daca sunt folosite la intamplare. Daca vrei sa schimbi rapid design-ul locuintei, alege decoratiuni care se potrivesc cu stilul general al casei sau apartamentului si indica personalitatea familiei.

Nu e nevoie sa cheltui multi bani pentru a obtine un aspect fresh: inlocuieste perdelele si draperiile, covorul, tablourile si corpurile de iluminat si vei descoperi ca locuinta ta arata cu totul diferit.
 

Pentru un plus de eleganta si stil in living, opteaza pentru un set de canapea si fotolii

Un set cu canapea si fotolii adauga personalitate livingului si ofera suficient confort pentru toti membrii familiei sau musafiri. Pe site-ul nostru gasesti o varietate mare de seturi: poti alege intre diferite dimensiuni, modele, forme si culori, astfel incat sa alegi piesele perfecte pentru locuinta ta.

Iti doresti un aspect elegant si rafinat? Nimic mai simplu: opteaza pentru un set verde inchis din stofa. Preferi un look modern, dar inedit? Alege piese cu un design deosebit, intr-o culoare puternica precum albastru sau bordo. Iar daca vrei sa ai un living cu adevarat stilat, nu poti da gres cu un set wenge din piele ecologica durabila.


Ce greseli ar trebui sa eviti atunci cand incepi sa-ti amenajezi locuinta?

Cea mai comuna greseala este sa nu iti faci un plan inainte sa amenajezi. Cumparaturile impulsive pot duce rapid la o amenajare nepotrivita. Gandeste-te ce vrei sa transmita locuinta ta, care e atmosfera dorita si cum poti alege mobilierul si decoratiunile astfel incat sa se potriveasca stilului de viata si nevoilor familiei.

Totodata, nu ignora importanta pieselor de calitate. Evita sa-ti cheltui banii pe mobilier ieftin care se va deteriora dupa un an sau doi. In schimb, investeste in piese rezistente, care iti permit sa faci economii pe termen lung.


Tine cont de sfaturile si recomandarile de mai sus si vei reusi sa obtii o amenajare interioara deosebita si cu bun gust fara bataie de cap.

Postarea urmatoare Postarea anterioara
Categorii

Suport clienti Luni-Vineri: 09:00-19:00
Sâmbătă: 09:00-17:00 • Duminică: închis

0741 880 011 0371 234 743 infoclienti@expomob.com

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!