Amenajare gradina - Sfaturi si idei practice

Amenajare gradina - Sfaturi si idei practice

Odata cu marirea zilei si cu incalzirea vremii, dorinta noastra de a petrece mai mult timp afara si a face schimbari in privinta spatiilor exterioare devine din ce in ce mai mare. Cum un rol important in cresterea confortului il au intotdeauna deciziile informatii si detalii de achizitie cat mai bine documentate, ne-am gandit sa venim in ajutorul celor interesati cu cateva recomandari de amenajare gradina- sfaturi si idei practice.

Pentru a fi cu adevarat utile, alegerile de accesorii si piese de mobilier de gradina trebuie sa fie facute in functie de oferta disponibila pe piata, gusturi, preferinte stilistice, spatiul aflat la dispozitie si buget.
Chiar daca se vorbeste adesea despre idei de amenajare gradina la moda sau care este ultimul trend in materie de decorare terase, balcoane, foisoare, ceea ce conteaza cel mai mult, este ca beneficiarii designului sa se simta cat mai bine cu ce au ales si sa poata intretine totul cu cat mai putine eforturi si costuri.


Amenajare gradinii in functie de stil

Alegerea unui stil preferat si selectia de elemente care sa se incadreze in liniile acestuia, contribuie la a obtine un proiect unitar, mult mai rafinat si elegant. Fie ca este vorba despre idei de amenajare gradina mica, fie despre idei pentru decorare gradina de dimensiuni mai generoase, alegerea unui stil si achizitia de mobilier si elemente de decor specifice, reprezinta primul pas spre a o obtine o atmosfera dorita.


Cum se amenajeaza gradina in stil rustic?

Unul dintre stilurile cele mai des intalnite si preferate de multi proprietari este aceea de gradina in stil rustic. Motivul principal este cu siguranta acela ca intr-o astfel de amenajare exista multa libertate in alegerea elementelor de design.

Ceea ce trebuie sa fie inclus, fara a pune mare pret pe simetrie si ordine, sunt: elementele de lemn, piatra, fier si lut. Acestea pot sa fie cumparate de la magazine de specialitate, colectionate din diverse locuri pe care le-ai vizitat sau pot fi chiar piese de decor pe care le poti recupera din curti batranesti si reconditiona. Cat mai multe flori, divers colorate, sunt un detaliu care nu trebuie sa lipseasca.
 

Cum ar trebui amenajata gradina in stil boem?

Aceasta idee de amenajare este una ce ofera de asemenea multa libertate in alegeri. Un pic de dezordine este chiar ceea ce este specific stilului. Se poate opta pentru un boem englezesc sau provensal sau ceva ce poate aduce cu o gradina orientala, cu canapele mari, multe perne si baldachin.

La fel de indicate stilistic sunt: garduletele de lemn tip grilaj, scaunele de lemn gen bancheta cu perne de decor, scaune de ratan sau din impletituri de nuiele, piesele de mobilier de fier forjat simple sau cu modele tip mozaic, un foisor de lemn. Intr-un astfel de stil pot fi integrate: pernele si pledurile, draperii, separeuri, suporturi de flori suspendate, elemente de decor de lut, recipiente de gradina din tabla.

Stilul este foarte potrivit si pentru o amenajare gradina mica. Nici in acest caz florile viu colorate si plantele decorative nu au cum sa lipseasca.


Cum trebuie amenajata o gradina in stil modern?

Stilul modern este simplist, cu elemente simetrice si mult mai multa organizare. Aleile vor fi atent pavate sau pietruite, vegetatia va fi bine incadrata in ronduri clar stabilite, totul va arata perfect si impecabil. Intr-o astfel de gradina se poate amenaja o zona de barbeque, cu gratar elegant, mobilier de gradina cat mai special si mai atent selectionat si, de ce nu, un bar.

Materialele ce pot fi folosite sunt si de aceasta data: lemnul, piatra, fierul, ratanul si chiar sticla. Nu este exclus ca elementele utilizate sa fie cu influente culturale, cum ar fi o gradina orientala, mediteraneana, provensala, englezeasca, japoneza etc.

Pentru mai mult confort si o protectie suplimentara a pieselor alese se poate opta pentru un foisor sau pentru o gradina pe terasa. De data aceasta poti alege o amenajare gradina cu flori, din specii exotice, mult mai pretentioase, pentru palmieri plantati in ghivece mari, pentru arbusti ornamentali deosebiti.
 

Pentru ce tip de mobilier pentru gradina ar trebui sa optezi?

Oferta magazinelor de specialitate, dedicate atat mobilierului, cat si pieselor de bricolaj este mult mai bogata si mai diversificata. In cazul in care vrei sa faci achizitii de mobilier gradina de calitate, ce poate fi incadrat cu succes in stilul sau specificul de design dorit, avem urmatoarele recomandari:


Leagan suspendat

O piesa de mobilier de gradina extrem de eleganta, ce ofera mult confort si rafinament oricarui tip de amenajare, este reprezentata de un leagan suspendat de forma rotunda, cu perne. Poate fi folosit pentru a decora atat o gradina de dimensiuni mici, cat si una de dimensiuni mari, atat o gradina in stil clasic, boem, cat si una in stil modern.


Structura de ratan artificial, cu cadru si suport din otel, model delicat si rezistenta crescuta la temperaturi ridicate, de peste 50 de grade sau -30 de grade, va face ca produsul sa reziste foarte bine, chiar daca este lasat tot timpul afara, fie vara sau iarna. Te poti legana comod in el, atat in zilele racoroase de primavara sau toamna, cat si in zile calduroase de vara. Va fi cu siguranta una dintre piesele adorate de intrega familie si de toti prietenii, pe care ii veti invita la garden party, cocktail sau barbeque.

Acest leagan este solid si stabil, oferind suport pentru una sau doua persoane, pentru o greutate ce poate ajunge la 250 de kg. Este dotat cu o perna in culori placute, moale si foarte pufoasa.
 

Seturi de gradina

In cazul in care doresti un mobilier de gradina din mai multe piese, cea mai avantajoasa alegere este cea de seturi de gradina. Cele mai multe astfel de seturi vin cu tot ce ai nevoie pentru a petrece timp in 2 sau mai multe persoane. Sunt prevazute inclusiv cu o masa unde pot fi puse bauturi, ceaiuri sau cafea.
Mobilierul pentru gradina Fameli, cu impletituri de ratan, forme rotunjite si perne gofrate moi este cea mai potrivita alegere de mobilier cu design modern, functional si confortabil.

Materialul utilizat este rezistent, usor de intretinut, comportandu-se foarte bine la factorii de mediu si la expunerea indelungata afara. Nu isi pierde usor culoare la datorita radiatiilor ultraviolete.

Seturile de mobilier de gradina cu canapea, fotolii si masuta sunt solutia completa pentru o amenajare estetica si unitara. Ele pot fi intrebuintate atat pentru decorarea unei terase sau curti in stil clasic, cat si pentru una moderna, foarte organizata.
 

Balansoare

O piesa de mobilier care nu ar trebui sa lipseasca din nicio gradina, datorita confortului oferit si aspectului practic, este aceea de balansoar pentru doua sau trei persoane. Balansoarul de gradina ABEA, este cea mai indicata alegere pentru relaxare si pentru petrecerea dupa-amiezilor de primavara, vara sau toamna in curte.

Materialul din care sunt fabricate balansoarele de astazi este special, cu rezistenta crescuta la factorii de mediu, fara a se decolora sau degrada la expunerea indelungata la radiatii ultraviolete. Pentru a te bucura cat mai mult timp de alegerea facuta, recomandam protejarea lor cu o prelata atunci cand ploua abundent sau sunt conditii meteorologice extreme.

Gratie confortului si elegantei specifice, poate fi integrat cu succes intr-o amenajare boema, mediteraneana sau provensala. Va fi una dintre piesele pe care intraga familie o va prefera pentru odihna in timpul liber. Este perfect atat pentru o terasa, cat si pentru o gradina la o casa de vacanta.
 

Rafturi multifunctionale

Daca ai de amenajat o gradina mica, o terasa sau un balcon, unde este nevoie sau preferi o dispunere si pe verticala, nu doar pe orizontala, ai la dispozitie optiunea de rafturi multifunctionale. Rafturile Tusum, din bambus lacuit pot fi folosite pentru o multitudine de spatii si utilizari. Pot fi amplasate pe hol sau la intrare, intr-o camera de tineret, pe post de etajera, in debara, in baie sau oriunde ai nevoie de o piesa practica de mobilier, care sa iti asigure mai mult spatiu de dispunere si organizare.


Astfel de rafturi pot servi pentru a dispune ghivece de flori, obiecte de decor, prosoape, cutii de depozitare, carti, obiecte persoanele etc. Sunt rezistente la factorii de mediu si la umiditate, se pastreaza foarte bine in timp si asigura un aer modern oricarei incaperi in care sunt amplasate.
Poti alege cu incredere astfel de rafturi pentru amenajarea gradini, fara sa iti fie teama ca se vor deteriora sau nu vor oferi rezistenta de care ai nevoie pentru a depozita ghivece de flori si diverse lucruri. Conceptul specific si modul de imbinare asigura suport si o estetica deosebita.
 

Scaune pentru terasa

In cazul in care nu vrei o gradina, terasa sau balcon incarcate sau ai nevoie de cateva elemente care sa completeze mobilierul pentru evenimente cu mai multi invitati, merita sa iei in calcul achizitia de scaune speciale pentru exterior. Modele si stilurile variate pot completa sau asigura cu succes amenajarea de care ai nevoie pentru a te bucura de mai mult timp petrecut afara.

Un model foarte practic prezent in oferta noastra, pentru un stil simplu si minimalist, este cel de scaune de gradina Telma. Acesta este confectionat din metal vopsit in negru si tesatura rezistenta si fina, gri. Pentru mai mult confort si stabilitate este prevazut si cu cotiere. Este un model special, confortabil, foarte usor de intretinut si de depozitat.

Intr-o amenajare de gradina reusita trebuie incluse intotdeauna piese de mobilier elegante si rezistente, confortabile si adaptabile oricarui stil. Acolo unde spatiul permite, poti cumpara si mese extensibile pentru a servi masa, sezlonguri, un leagan, umbrelute, un pavilion sau un foisor sau chiar un cort. Extrem de practice si utile sunt si scaunele stivuibile si mesele pliabile.


Cum amenajezi o gradina in functie de dimensiuni

Multe dintre provocarile pe care le intampina cei mai multi proprietari de curti si gradini este aceea de a alege o varianta cat mai potrivita de mobilier, in functie de dimensiunile acestora. Daca, in ceea ce priveste spatiile mai mari, lucrurile pot fi simplificate prin organizarea unei zone de relaxare siservire a mesei si un spatiu cu peluza si flori, in ceea ce priveste curtile mai mici, deciziile sunt ceva mai grele.
 

Amenajarea unei gradini mici

Curtile disponibile mai ales in zonele urbane sunt cele care au nevoie de multe sfaturi si idei practice de amenajare gradina mica. Solutiile si piese de mobilier disponibile in oferta magazinelor de specialitate sunt foarte variate.

Totul este sa alegi cu grija piese de mobilier care sa se incadreze cat mai bine in spatiul aflat la dispozitie, fara a incarca sau aglomera excesiv, oferind in acelasi timp si o oaza de liniste si umbra pe toata perioada in care iti doresti sa petreci timp aici.

Poti opta pentru mese cu scaune sau seturi complete de mobilier, grilaje de lemn pentru perete, rafturi multifunctionale, pernute elegante, balansoar sau un leagan suspendat. Dintr-un design reusit nu are cum sa lipseasca si o amenajare gradina cu flori. Fie ca acestea vor fi plantate direct in sol, in jardiniere sau in ghivece dispuse pe suporti de flori, cat mai multa vegetatie este esentiala pentru o amenajare reusita de gradina mica.


Amenajarea unei gradini de dimensiuni mari

Libertatea aflata la dispozitie in designul pentru gradini de dimensiuni generoase este mult mai mare.
Aici ai mult mai multe sanse sa te axezi pe un stil, pe care sa il pui in aplicare pe suprafete extinse. Poti crea razoare de flori, din specii mai speciale, poti planta arbusti si pomi fructiferi, poti dispune alei drepte, serpuite, din pietre sau busteni, podete si obiecte decorative de dimensiuni mult mai mari.

Zona de langa casa pentru relaxare si petrecerea timpului liber poate fi mult mai spatioasa, cu mobilier mult mai generos si incapator. Practic poti alege orice tip elemente si de mobilier preferi, fara sa iti fie teama ca dimensiunile lor ar incarca prea mult si ar reduce spatiul de miscare aflat la dispozitie.

In concluzie, daca ai nevoie de cateva idei de amenajare gradina, trebuie sa te gandesti intotdeauna la dimensiunile spatiului aflat la dispozitie si la stilul dorit. Facand o schita a tuturor elementelor si decorurilor necesare si consultand oferta magazinelor, poti ajunge sa obtii un design chiar mai bun decat cel la care te asteptai.
Daca ai nevoie de mobilier de gradina de calitate si de sfaturi de la specialisti, nu ezita sa ne contactezi!

Postarea urmatoare Postarea anterioara
Categorii

Suport clienti Luni-Vineri: 09:00-19:00
Sâmbătă: 09:00-17:00 • Duminică: închis

0741 880 011 0371 234 743 infoclienti@expomob.com

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!