Top 6 Sfaturi pentru a amenaja biroul copiilor - Back to School

Top 6 Sfaturi pentru a amenaja biroul copiilor - Back to School

Amenajarea camerei copilului trebuie sa tina seama de multe detalii. Ea trebuie sa serveasca mai multor functii, sa fie dormitor, loc de petrecere a timpului, birou de lucru. Tocmai de aceea mobilierul ales trebuie sa fie sigur, de calitate si versatil, adaptabil varstei si nevoilor particulare.

Cum pentru multi parinti reinceperea scolii este un bun prilej pentru a face schimbari si noi achizitii, ne-am gandit sa venim cu un top 6 sfaturi pentru a amenaja biroul copiilor pentru Back to School.

Avand in vedere ca oferta magazinelor de specialitate include numeroase variante de mobilier pentru amenajare birou de acasa, camera copii si tineret, inspiratia si cunoasterea catorva aspecte esentiale, reprezinta un bun punct de plecare pentru reusita designului.

Pentru a nu incarca si a lasa suficient loc pentru manifestarea energie specifice varstei, decizia implica intotdeauna aprecierea exacta a tuturor dimensiunilor camerei, a distantelor fata de usa, geam si a tuturor particularitatilor arhitecturale.
 

1. Amenajeaza in functie de forma camerei

O alegere corecta va tine intotdeauna cont de dimensiunile si forma camerei. Cu cat aceasta este mai regulata si mai generoasa, cu atat solutiile de amenajare birou sunt mai numeroase.

Posibilitati creative multiple ofera si camerele in forma alungita, inguste sau late, cu balcon inchis etc. Cum biroul trebuie sa fie pozitionat cat mai aproape de geam si de lumina naturala, alege un model de birou care sa se incadreze perfect in spatiul aflat la dispozitie in aceasta zona.

Ca si variante de birouri poti opta intre unul simplu sau un birou de colt, cu sertare, rafturi, suport tastatura, dulapuri de depozitare, complet din lemn sau cu picioare metalice. In functie de restul amenajarilor si de preferinte, poti merge pe o varianta de birou modern sau pentru unul clasic.


Cu cat mai solid, versatil si adaptat preocuparilor si nevoilor specifice, cu atat mai bine. Obligatoriu trebuie sa fie sigur, ferm pe pozitie si sa lase loc pentru amplasarea unui scaun de birou ergonomic, cat mai confortabil.

O provocare speciala este intotdeauna o amenajare de birou in spatiu mic. In astfel de cazuri, pentru a asigura confort, dar a si dispune de tot ce este necesar, poti opta pentru un birou de dimensiuni mai mici, un dulap cat mai ingust, pat pliabil in mobila si cateva policioare pentru carti.
 

2. Alege piese de mobilier de calitate pentru amenajarea biroului

Intrucat birourile dedicate celor mici sunt supuse unei uzuri mai accentuate si sufera adesea accidente, precum colorarea sau scriere accidentala, este foarte important sa optezi pentru un produs de calitate, solid si rezistent, care sa poata fi igienizat si curatat cat mai simplu.

Nu pierde din vedere nici posibilitatea de reconditionare si potrivirea stilistica si cromatica cu designul general si specificul camerei.
Fiind vorba despre un produs care trebuie sa fie folosit mai multi ani, in perioada de crestere a copilului, o varianta de birou cu reglare pe inaltime, poate fi o alegere inspirata. Daca nu doresti acest tip de masa de lucru, alege in schimb un scaun de birou ajustabil pe inaltime.

• Opteaza pentru modele moderne de birouri

Cand vine vorba despre amenajare birouri, cu siguranta cei mici vor prefera birourile moderne celor clasice, somptuoase si pretentioase. O varianta prevazuta special cu spatii pentru amplasarea calculatorului si tastaturii, cu un sertar si un dulap reprezinta o decizie mult mai apreciata.


Daca vrei sa fii sigur ca te orientezi spre un produs de care copilul tau sa se bucure din plin, cere-i si lui parerea si coopteaza-l in a face selectia modelului care ii place. In fond, el poate decide cel mai bine ce stil i se potriveste si ce varianta il face sa se simta cel mai confortabil.

• Alege scaune de birou confortabile

Scaunul este foarte important pentru a putea realiza activitati de citire si de scriere. El trebuie sa fie comod si ajustabil, potrivit varstei si inaltimii celui care il foloseste. In prezent exista foarte multe variante de scaune de birou, rotative, cu sau fara manere, simple, cu tapiterie cu imprimeuri vesele sau de gaming.


• Biblioteca nu trebuie sa lipseasca din spatiul de birou

O amenajare birou reusita, include si o biblioteca. Aceasta poate servi pentru a depozita carti scolare sau preferate si diverse obiecte decorative. Alegerea trebuie sa tina cont de spatiu si acolo unde acesta este mai restrans, sa se recurga la a o varianta de biblioteca mai ingusta, lipita de perete, la rafturi suspendate sau polite. Modelele de biblioteci cu design creativ si ceva mai special, pot conferi un plus de personalitate intregului spatiu.


3. Opteaza pentru decoratiuni si accesorii

Amenajarea unui birou deosebit, include intotdeauna si alegerea unor decoratiuni si accesorii potrivite, mai speciale si combinate cu originalitate. Cauta cu atentie draperii, perdelele sau jaluzele care sa dea un plus de viata si de vitalitate spatiului. Schimbari semnificative de decor put aduce si covoarele, ceasurie si corpurile de iluminat.

• Covorase

Fiind vorba despre un loc unde este nevoie atat de un plus de caldura, cat si de o protectie suplimentara a parchetului, cumpararea unui covoras special pentru birou poate fi o decizie care iti va proteja nu doar pardoseala, ci si si bugetul.
La fel de frumos poate fi si un covoras vesel, in culori cat mai vii, care sa delimiteze si sa scoata in evidenta locul.


• Ceasuri

Cand lucrezi este foarte important sa stii mereu cat este ceasul. Tocmai de aceea amenajarea unui birou copii elegant, va include si un ceas special sau chiar mai multe ceasuri reglate pe diferite fusuri orare.


Lampa de birou

Un loc pentru facut teme, citit, desenat si poate chiar joaca la calculator are nevoie de lumina suplimentara. Aceasta poate fi oferita in zile innorate, scurte de toamna si iarna sau seara, de o lampa de birou cu lumina reglabila pe mai multe trepte. Foarte apreciate de copii sunt si lampile cu led-uri in culori, cu design cat mai modern si soficsticat.
 

4. Asigura un iluminat corespunzator pentru birou

Amplasarea biroului cat mai aproape de o sursa de lumina naturala va spori confortul atunci cand copilul scrie sau are de citit. Lumina naturala este esentiala pentru protectia vederii, de aceea o amenajare birou la geam, trebuie sa fie prima optiune pentru dispunerea acestei piese de mobilier.
Fereastra trebuie sa fie prevazuta si cu storuri, jaluzele interioare sau exterioare, perdea si draperie pentru a reduce nivelul luminii atunci cand soarele bate direct in geam sau este mai puternic.

Masura este buna atat pentru protectie solara, cat si pentru a asigura intimitatea necesara.
Obligatoriu amplaseaza pe birou si o lampa, cu lumina reglabila, suficient de puternica si de versatila pentru a compensa lumina naturala, atunci cand este intuneric afara sau cand ziua se scurteaza.


5. Asigura-te ca alegi culori care sa se potriveasca cu designul camerei

• Pentru a da o nota tinereasca si un plus de personalitate ambiantei generale, alegerea culorilor pentru amenjari, mobilier si decoruri este foarte importanta. Acestea trebuie sa fie vesele si jucause, fara a irita privirea sau a agita. Zona biroului poate fi in culori neutre, calde si relaxante, in dreptul sau aproape de un perete de contrast, intr-o culoare ceva mai tare sau cu tapet.

• Nu gresesti daca optezi pentru un birou de lemn natural, alb sau cu combinatii de alb si nuante de albastru, verde, violet sau roz.


• Mobilierul si peretii pot fi decorati cu aplicatii vesele, flori, fluturi, copaci, stele si corpuri ceresti fosforescente, personaje din desenele animate favorite etc.
 

6. Trebuie sa iei in calcul si spatiile de depozitare

Intr-un loc care trebuie sa serveasca mai multor functii este nevoie intotdeauna de mai multe spatii de depozitare. Acestea pot fi oferite de sertare, un dulap sau ucenic pentru birou, unde sa fie puse cartile si caietele necesare pentru scoala. O biblioteca cu cateva sertare si chiar o comoda pot fi alte alegeri in care sa fie depozitate jocuri, jucarii, carti.


De multa dezordine te poate feri si achizitia unui pat de copii prevazut sub el cu sertare. Un loc bun de depozitare poate fi oferit si de un sifonier pentru copiii cat mai mare si mai incapator, in care sa poata fi incluse haine, dar si lenjeria de pat de schimb si lucrurile care nu sunt de sezon.

In concluzie, daca esti in cautare de idei de amenajare birou pentru camera copiilor, ia in calcul intotdeauna un mobilier functional si practic, de calitate, rezistent si usor de intretinut, in nuante tineresti, potrivit varstei si cu suficient spatiu de depozitare. Cere intotdeauna si parerea copilului. Sugestiile primite iti pot fi de mare ajutor in a alege varianta cea mai confortabila si avantajoasa.

Birouri pentru copiii interesante, diversificate si la preturi accesibile gasti intotdeauna in oferta www.expomob.ro!

Postarea urmatoare Postarea anterioara
Categorii

Suport clienti Luni-Vineri: 09:00-19:00
Sâmbătă: 09:00-17:00 • Duminică: închis

0741 880 011 0371 234 743 infoclienti@expomob.com

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!