Idei de amenajare dormitor ingust

Idei de amenajare dormitor ingust

Daca vrei sa imbini esteticul si functionalul pentru a obtine un spatiu cat mai confortabil si mai original, va trebui sa tii seama de cat mai multe dintre detaliile implicate si sa cautii informatii inainte de a porni la drum. Consultarea mai multor surse si cunoasterea tuturor elementelor pe care trebuie sa le iei în calcul, te pot ajuta sa obtii un rezultat chiar mai spectaculos decat ceea ce ai intentionat. Cum in cazul de fata tema este un spatiu cu anumite particularitatii, articolul nostru iti va veni in ajutor cu cateva idei de amenajare dormitor ingust sau dormitor lung si ingust.

Oricare ar fi spatiul de dormit pe care vrei să-l amenajezi sau să-l reamenajezi, nu pleca niciodata la drum fara o schita cu toate dimensiunile spatiului, inclusiv cu cele pe inaltime si cu particularitati arhitecturale. Apoi pune pe lista care sunt toate nevoile si functiile pe care vrei sa le indeplineasca spatiul respectiv, stilul dorit, tipul de finisaje, mobilier si materiale, poate chiar un buget pe care sa-l ai la indemana.

In tot procesul de pregatire a spatiului de dormit, nu pierde din vedere si ce posibilitati de reimpartire si extindere pot exista. Axeaza-te apoi pe solutii si oferte care sa te ajute sa optimizezi locul, astfel incat sa ai si ce iti trebuie si confort si pe unde sa te deplasezi pentru a ajunge mai usor dintr-un loc in altul.

Pentru tendinte, sfaturi si oferte de specialitate, nu ezita sa apelezi inclusiv la consultanta din partea unui magazin de specialitate si chiar la un arhitect specializat in design interior.
 

Stilul ideal de amenajare pentru dormitor ingust

Idealul de amenajare pentru un dormitor ingust tine atat de fiecare persoana in parte, cat si de respectarea anumitor principii pentru amenajare spatii inguste. Regulile de baza sunt obligatorii pentru eficientizare si pentru a obține echilibrul de care ai nevoie. Printre regulile pe care le recomanda specialistii avem:

•    Foloseste o imbinare cromatica astfel incat sa reduci diferentele dintre laturile camerei.
•    Culorile deschise sau tapetul cu modele mari sunt foarte potrivite pentru a fi utilizate pe anumite laturi pentru a estompa sau modifica spatialitatea.
•    Alege piese de mobilier de dimensiuni potrivite incaperii, astfel incat sa te poti misca cat mai liber, minim o jumatate de metru.
•    Opteaza pentru mobila si accesori ide calitate si versatile, astfel incat sa nu incarci prea mult spatiul.
•    Renunta si readapteaza atunci cand o piesa standard nu se incadreaza asa cum trebuie.
•    Foloseste lumina naturala, corpurile de iluminat si oglinzile pentru a jongla mai bine cu volumele.
•    Nu renunta niciodata la elementele de personalizare, care sa imprime o anumita atmosfera sau dinamica spatiului.
•    Organizarea, optimizare, confortul si functionalitata trebuie sa fie intotdeauna pe primul plan.

Aceste recomandari generale sunt potrivite, oricare ar fi stilul de dormitor pe care il preferi. Daca elementele sunt alese cu grija, in acord cu spatiul, pentru a se armoniza si completa cat mai bine, succesul amenjarii dormitorului ingust este garantat.


Ce piese de mobilier sunt ideale pentru un spatiu ingust?

Alegerea mobilierului va juca un rol important nu doar din punct de vedere estetic, ci și punct de vedere al felului in care te vei simti în camera de dormit. Pentru un dormitor ingust dimensiunile mobilei, tipul si dispunerea pot face schimbari semnificative.
Din amenajare nu trebuie sa lipseasca un pat, un dulap, una sau doua noptiere, un taburet sau un fotoliu, o comoda sau o masuta de toaleta.

Doar patul si dulapul sunt obligatorii, in cazul in care vrei sa mergi pe un stil modern sau minimalist, in care sa incluzi doar esentialul.
Daca vrei sa mergi pe un stil clasic, provensal, japonez, feng shui sau oriental, va trebui sa cauti cu mare atentie detalii si elementele de decor, care sa apartina stilurilor invocate.

1.    Paturi

Spatiile mai mici au nevoite atat de un pat capitonat sau tapitat, cat si de un pat care sa ofere un spatiu in plus de depozitare. Cele mai potrivite paturi vor fi cele de dimensiuni medii sau paturile supraetajete, pentru camere de copii.


In cazul in care dormitorul serveste si de loc de lucru, pentru a obtine mai mult spatiu pe timpul zilei poti opta pentru o canapea extensibila, cu saltea sau pentru un pat care se pliaza in mobila.
Gasirea celei mai bune solutii de pat si amplasarea lui intr-un loc cat mai potrivit, este esentiala pentru amenajarea unui dormitor ingust.


Patul poate fi plasat oriunde, de-a lungul camerei, in mijlocul camerei, lipit de un perete, la mijloc, lipit de un perete, cu condita ca restul amenajarii sa ofere suficient spatiu pentru a te misca cat mai liber si a putea amplasa si alte piese de mobilier si obiecte de decor considerate esentiale in reusita proiectului.

2.    Saltele


Intrucat dormitorul este in principal locul de odihna, calitatea saltelei alese va juca un rol important in obtinerea confortului, odihnei si dispozitiei generale.Saltelele ortopedice, premium sau ecologice, cu arcuri sunt unele dintr cele mai bune si comode solutii.


Ele garanteaza un somn odihnitor, au un cost de achizitie foarte bun si sunt foarte rezistente in timp. Pot fi folosite atat pentru dormitoare de adulti, cat si pentru dormitoare de adolescenti sau copii.


3.    Dulapuri

În amenajarea unui dormitor ingust dulapul ales trebuie sa fie cat mai mic sau ingust, bine organizat si cu posibilitatea de a fi integrat intr-un spatiu care sa nu afecteze latimea. Existenta unei nise poate fi o alegere foarte buna pentru plasarea unei piese de mobilier de acest tip.

In general este de preferat sa alegi dulapuri cat mai inalte, care sa asugure optimum de depozitare si organizare. In amenajarile moderne se merge inclusiv pe dulapuri de perete fara usi sau cu draperii in loc de acestea.

4.    Decoratiuni de perete

Printre decoratiuni perete pe care le poti folosi pentru un dormitor trebuie sa incluzi un ceas, care este usor de vazut din orice parte a camerei te-ai afla, o oglinda si cateva tablouri. Multa personalitate pot da si alte tipuri de accesorii, precum draperiile sau jaluzelele orizontale, cuverturile, pledurile, pernele, taburetii, cuferele, cutiile, vazele, plantele decorative si ghivecele de flori.

Originalitate poate fi obținuta prin trepieduri, imagini compuse din mai multe tablouri, tapiterii, decoratiuni formate din oglinzi, obiecte de lemn, poze de familie etc.

5.    Comode

Un plus de eleganta intr-un dormitor ingust poate conferi plasarea unei comode pe unul dintre peretii mai ingusti sau pe una dintre laturile aflate in prelungirea patului sau unui dulap. Amplasarea unei oglinzi sau a unui tablou deasupra consolei poate crea mai multa spatialitate si un echilibru in designul interior al camerelor mai mici.

O comoda poate fi folosita si in opozitie cu patul pentru a obtine un loc cat mai potrivit pentru a plasa un televizor si a urmari inainte de culcare programele preferate sau de a viziona serialul favorit pe un un canal de streaming.
 

Opteaza pentru culori deschise in dormitor

Un dormitor ingust in care se folosesc culori deschise va parea intotdeauna mult mai spatios si aerisit. Culorile deschise anuleaza discrepantele si dau uniformitate. Elementele de personalizare si de culoare pot fi obtinute printr-un tapet de fundal cu model plin sau un fototapet, o draperie sau o cuvertura de pat, un scaun cu un design elegant in culori vii, o oglinda cu rama stilizata etc.

In general, pentru un design modern, minimalist si curat, culorile deschise sunt cea mai potrivita alegere. Cum albul este uneori prea anost, se poate merge pe bej, crem, galben pai, bleu, verde deschis, ocru etc.
 

Alege corpuri de iluminat potrivite

Corpurile de iluminat vor juca un rol important in design pentru a obtine mai multa lumina acolo unde este nevoie si eventual pentru a lumina spatiul astfel incat sa para mai lat si mai simetric. Dispunerea unui tavan fals cu lumini cu led care sa lumineze dormitorul astfel incat sa para mai uniform este o alegere inspirata. La fel de util poate fi si un candelabru sau o plafoniera amplasată in mijlocul camerei sau montarea a doua aplice pe peretele mai lung sau langa pat, de o parte si de alta.
 

Stiluri de amenajare dormitor lung si ingust

Pentru ca din punct de vedere al creativitatii si stilurilor preferate mereu exista diferente, ne-am gandit sa venim cu cateva recomandari de amenajare dormitor ingust in diverse stiluri. Cele mai la moda in clipa de fata sunt:

    Dormitor ingust modern

Amenajarile in stil modern in care lucrurile alese sunt cat mai putine si de calitate, reprezinta una dintre ideile favorite ale celor mai multi proprietari de dormitoare mai mici. Ordinea si organizarea acestora si piesele de mobilier bine concepute, simplifica mult efortul de design al beneficiarilor.

•    Dormitor ingust in stil scandinav

Piesele de mobililer naturale, cat mai putin prelucrate si finisate, scaunele tapitate, corpurile de iluminat simple si culorile pastelate, permit obtinerea unui dormitor ingust scandinav deosebit. Accentul este pus pe cateva piese, in rest totul este pastrat aproape de minimul necesar.

•    Dormitor ingust in stil rustic

Daca vrei sa obtii de la dormitorul tau atmosfera specifica amenajarilor de dormitoare de altadata, ai la dispozitie stilul rustic. Patul din fier forjat sau din lemn masiv si o comoda cat mai incapatoare sunt piesele care trebuie sa fie cele mai pretioase. Notele particulare pot fi date prin alegerea unei draperi, a unei lenjerii de pat si a unei cuverturi in stil traditional, un cufar si a cateva plante aromatice sau decorative.

•    Dormitor ingust in stil minimalist

Daca vrei cat mai mult spatiu pentu tine si pasiunile tale, opteaza pentru stilul minimalist. Un pat jos, o etajera, un scaun si o lampa pot fi tot ce ai nevoie pentru a fi cat mai fericit si relaxat cu stilul ales.

•    Dormitor ingust in stil oriental

Pentru ca la acest stil intra mai multe origini si nationalitati, ne-am gandit sa va propunem doua variante, respectiv aceea ce dormitor in stil feng shui, in care fiecare lucru integrat astfel incât sa tina cont de un echilibru general si un dormitor in stil indian. Chiar daca lucrurile specifice celor doua tipuri de amenjari pot sa fie ceva mai incarcate cromatic si ornamental, efectul va fi de umplere mult mai buna a spatiului si de originalitate.

•    Dormitor ingust in stil japonez

Amenajarea unui dormitor ingust in stil japonez este o alegere perfecta. Usile culisante specifice pot fi folosite pentru a amenaja un dressing perfect. Designul specific, cu mult alb, negru si rosu, cu modele de migala sau foarte mari, este perfect pentru amenajarea unui loc de dormit cu dimensiuni mici si atipice.

Practic, oricare ar fi gusturile si preferintele, exista numerose idei de amenajare dormitor ingust. Fie ca optezi pentru un stil distinct, fie pentru unul eclectic sau avangardist, fie pentru minimalism sau un dormitor joponez, important este ca acesta sa iti placa, sa te simpti confortabil in el si sa ai un somn cat mai odihnitor.

Postarea urmatoare Postarea anterioara
Categorii

Suport clienti Luni-Vineri: 09:00-19:00
Sâmbătă: 09:00-17:00 • Duminică: închis

0741 880 011 0371 234 743 infoclienti@expomob.com

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!