Cum poti sa adormi mai repede in 7 pasi simpli

Cum poti sa adormi mai repede in 7 pasi simpli

Stiai ca oamenii isi petrec aproximativ o treime din viata dormind? Cu toate acestea, nu toti ne putem lauda cu un somn cu adevarat odihnitor in fiecare noapte, iar totul incepe de la momentul când adormim. Indiferent daca suferi de insomnii, treci printr-o perioada mai stresanta sau pur si simplu vrei sa iti imbunatatesti calitatea somnului, iti prezentam 7 pasi simpli prin care poti sa adormi mai repede in fiecare seara.
 

1. Asculta muzica relaxanta

Muzica relaxanta te poate ajuta sa adormi mai repede, insa conteaza genul acesteia si cât timp o asculti. Ideal este sa alegi muzica clasica sau piese simple, repetitive, mai lente, fara versuri care distrag atentia. Mai sunt potrivite si playlist-uri cu sunetele marii, ale padurii sau ale unui râu, in functie de preferinte. Pentru inceput, „concertul” ar trebui sa dureze in jur de 45 minute Si e recomandat sa folosesti boxe, nu casti.
 

2. Exercitii de respiratie sau numaratoare

Un studiu publicat in 2018 in Frontiers in Psychiatry a aratat ca exercitiile de respiratie au un efect benefic asupra insomniei. Cel mai popular exercitiu este numit 4-7-8. Tot ce trebuie sa faci e sa te intinzi in pat si sa inspiri pe nas timp de 4 secunde, sa iti tii respiratia 7 secunde, apoi sa expiri incet pe gura 8 secunde. Pentru cele mai bune rezultate, trebuie repetat de 4 ori. Si bine-cunoscuta metoda a numaratului oilor este o solutie eficienta. Imagineaza-ti un sir nesfârsit de oi pufoase care sar peste un gard si numara-le pâna adormi.
 

3. Practica Yoga sau stretching

Antrenamentele rapide si solicitante trebuie evitate inainte de culcare, pentru ca iti ofera energie. Miscarile lente, meditative (precum cele folosite la Yoga si stretching), te pot ajuta sa scapi de stresul acumulat in timpul zilei si sa te conectezi mai bine cu propriul corp. Odata ce te relaxezi si te concentrezi asupra corpului, nu a gândurilor, vei reusi sa adormi mai repede.
 

4. Opteaza pentru o saltea de calitate


O saltea de calitate este imperativa pentru un somn odihnitor. Avem nevoie atât de confort, cât si de o buna sustinere a umerilor, soldurilor si a picioarelor. Doua saltele excelente sunt cea cu spuma Memory Relax iSleep si cea cu arcuri superortopedica de la ExpoMob, care iti vor asigura un somn linistit in fiecare noapte. Confectionate din materiale de calitate superioara, cu tratament anti-alergenic si anti-acarian, ele permit circulatia constanta a aerului si o relaxare completa.
 

5. Alege perne potrivite pentru tine


La fel ca salteaua, si perna pe care dormi trebuie aleasa cu grija. Aceasta trebuie sa iti sustina coloana in pozitia naturala, sa fie confectionata din materiale hipoalergenice si sa fie rezistenta la acarieni. Oferta de perne disponibile pe piata iti aduce o varietate mare de produse, de la perne clasice la cele pe baza de spuma cu memorie, care se adapteaza pozitiei tale de somn.
 

6. Respecta un program de somn

Pentru a-ti regla somnul e nevoie de putina disciplina, insa poti rezolva problema in doar câteva zile. Incepe prin a te baga in pat la aceeasi ora in fiecare seara, chiar daca inca nu iti este somn. Evita ecranele si alege in schimb lectura unei carti sau fa-ti planul pentru ziua urmatoare intr-o agenda. Dimineata, fa tot posibilul sa nu apesi butonul de snooze pentru inca 10 minute de somn. O solutie eficienta pentru a te trezi la timp este sa te ridici atunci când trebuie sa inchizi alarma, deci lasa-ti telefonul pe o comoda, nu pe noptiera.


7. Evita sa dormi in timpul zilei

Cel mai probabil si tu te simti somnoros si nu te mai poti concentra la munca intre orele 13:00 si 15:00. Pentru ca tot mai multe companii ofera optiunea work from home, un pui de somn dupa prânz pare o solutie salvatoare, nu-i asa? Totusi, acesta te poate face sa adormi mai târziu seara, iar dimineata vei continua sa te scoli obosit. Evita acest scenariu si opteaza pentru o plimbare scurta in pauza de masa, care te va ajuta sa faci putina miscare si iti va oferi un plus de energie.

Tine cont de aceste sfaturi si vei reusi nu doar sa adormi mai repede, ci si sa ai un somn mai odihnitor, care iti va permite sa ai mai multa energie in fiecare zi.

Postarea urmatoare Postarea anterioara
Categorii

Suport clienti Luni-Vineri: 09:00-19:00
Sâmbătă: 09:00-17:00 • Duminică: închis

0741 880 011 0371 234 743 infoclienti@expomob.com

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!