Idei de Amenajare Camere Moderne pentru Copii

Idei de Amenajare Camere Moderne pentru Copii

Amenajarea oricărei camere este o provocare, cu atât mai mult când este vorba despre o cameră destinată unuia sau mai multor copii, care trebuie să servească simultan ca loc de joacă, de activități educativ-recreative și de dormitor. Pentru un proiect adecvat și reușit, care să fie și funcțional și să placă celor mici, sunt foarte multe aspecte care trebuie să fie luate în calcul. Tocmai de aceea, ne-am gândit să venim cu câteva idei de amenajare camere moderne pentru copii.

Oricât de mult ți-ar plăcea anumite piese de mobilier și idei de design, nu pierde niciodată din vedere câteva principii esențiale într-o cameră pentru copii. Acestea sunt: siguranță, utilitate, rezistență, igienă, versatilitate, vitalitate.

Dacă al tău copil este ceva mai mare și dornic să colaboreze în a obține un rezultat pe care să-l apreciați amândoi, implică-l în selecția, testarea și alegerea amenajării camerei de copil cea mai potrivită. Garantat îți va oferi multe idei valoroase.
 

Ce mobilier și accesorii ar trebui sa alegi pentru camera copilului?

Atunci când vine vorba despre mobilier, stilul preferat și vârsta copilului sunt cele mai importante. Dacă vrei să alegi mobilă pe care să o folosești mai mult timp, optează pentru piese universale și versatile, chiar reglabile, care sunt potrivite pentru mai multe vârste. Dacă ești convins să fiecare etapă a creșterii copilului va veni cu o nouă reamenajare, poți fi mult mai precis în alegerea mobilierului pentru camera copilului.

Oricare ar fi preferințele estetice și stilistice de amenajare cameră copii, nu pierde niciodată din vedere că elementele alese trebuie să fie cât mai comode și confortabile, sigure, utile și ușor de curățat. Tocmai de aceea recomandăm ca întreg mobilierul ales să fie solid, stabil și conform vârstei copilului. Camera obținută va fi și frumoasă și funcțională.

Pentru vârste mici recomandăm colțuri rotunjite și accesorii de protecție muchii, colțuri și orice alte pericole. Pentru vârsta preșcolară este indicat un spațiu cât mai mare de interacțiune. Pentru vârsta școlară adaugă obligatoriu un birou încăpător, cu scaun ergonomic, ambele reglabile pe înălțime.
Pentru mai multă eficiență în organizare, când ai o amenajare pentru cameră pentru 1 copil sau o amenajare pentru cameră 2 copii, gândește-te cum să organizezi lucrurile în oglindă sau să integrezi totul nu doar pe orizontală, ci și pe verticală. Copii adoră simetriile și paturile suprapuse.

În ceea ce privește accesoriile, acestea trebuie să fie potrivite vârstei, sigure și să asigure un plus de vitalitate și personalitate. Printre accesoriile esențiale menționăm: draperii colorate, asortate cu cuvertura de pat, o lampă pentru lumină de birou sau de citit, un covor gros și călduros pentru joaca pe jos și câteva scaune viu colorate, fotolii de puf sau cu bile.
 

Patul pentru camera de copii

Această piesă de mobilier este esențială pentru confortul, odihna și starea de spirit a celui mic. Obligatoriu trebuie să fie ales un pat pentru cameră de copii rezistent, sigur, cu o saltea cât mai comodă și mai ușor de igienizat.


În funcție de gusturi și de bugetul aflat la dispoziție poți opta pentru un pat simplu, cu sertar de depozitare sau pentru un pat sofisticat, cu model, desen și design specific vârstei, cum ar fi cel mașină.
 

Paturi de tip mașina

 

Un capitol cu totul aparte când ai de amenajat o cameră pentru un băiat, va fi ce pat să alegi. O idee inspirată, care va face camera mai interesantă și pe copil foarte fericit, este aceea de paturi pentru copii de tip masina. În clipa de față ai la dispoziție mai multe modele de paturi de acest fel, cu variante, culori, tipuri de mașini și finisaje dintre cele mai interesante. Modele Eco Vento și Police sunt cele mai populare.

 


Salteaua


Un element care va influența de multe ori somnul și dispoziția copilului este salteaua. Aceasta trebuie să fie cât mai confortabilă, flexibilă și ușor de igienizat. Varianta de saltea cu husă detașabilă este cea mai potrivită alegere pentru un copil de vârsta mică. Husa va putea fi curățată și spălată frecvent și foarte ușor.


Covor

În camera unde copii obișnuiesc să se joace pe jos este bine să cumperi un covor cât mai gros și mai călduros, din materiale și fibre naturale, care să fie la fel de confortabil și iarna și vara. În funcție de celelalte elemente de decor și tipuri de materiale folosite, poți opta cu încredere atât pentru un model neutru, într-o singură culoare, cât și pentru unul viu colorat, cu modele speciale pentru amenajare cameră copii.
 

Cutii depozitarea jucariilor

 


Copii din zilele noastre dispun de mult mai multe jocuri și jucării, încât este vital să incluzi în design cât mai multe locuri de depozitare și chiar cutii pentru depozitare jucării. Modele viu colorate, cu personaje de desene animate sau cu modele zglobii sunt mult mai frumoase și mai apreciate de cei mici.
 

Birou

Pentru colorat și alte activități recreative pentru copii mici, poți alege o măsuță cu scaun, cu modele dedicate. Petru copiii de vârstă școlară și pentru camera de tineret este nevoie de un birou. Este de preferat ca acesta să fie echipat pentru calculator și să dispună și de unul-două sertare pentru a ordona ustensilele de scris și cărțile școlare necesare.



La capitolul idei pentru amenajare cameră copii, recomandăm birouri pentru copii, care să se încadreze cât mai bine într-o zonă cu lumină naturală. La fel de util poate fi și un birou reglabil pe înălțime și/sau cu posibilitate de înclinare. Pot fi detalii de piese de mobilier care vor face scrierea și învățarea mai ușoare.
 

Scaun de birou

 


În ceea ce privește scaunul de birou, acesta trebuie să fie unul special, reglabil pe înălțime, îmbrăcat în piele sau tapițerie, cu model ergonomic și cât mai confortabil. Dacă vrei scaune birou ceva mai speciale, pe gustul celor mici, poți alege chiar și un model de gaming, în culori ce aduc aminte de costumația lui Spiderman, în albastru și roșu.


Biblioteca

Dintr-o cameră de copii sau de tineret nu trebuie să lipsească o bibliotecă. Aceasta poate avea un design minimalist, fiind alcătuită doar din câteva sertare sau poate acoperi un întreg perete. Ea poate fi folosită atât pentru a ordona cărți, cât și pentru a amplasa diverse obiecte de decor sau, de ce nu, premii și trofee. Un model cu acces din două părți poate fi o idee practică și elegantă.


Pentu cei care nu au prea mult spațiu la dispoziție și sunt în căutare de idei amenajare cameră copii mică, biblioteca poate fi înlocuită cu câteva policioare, așezate într-o formă dreaptă sau în modele decorative originale, cum ar fi un copac, creion, scară, un animal preferat etc.


Dulap

Din amenajarea unei camere de copii sau de tineret nu are cum să lipsească un dulap. Acesta va fi foarte util pentru a aranja și găsi mult mai repede hainele preferate sau pentru a așeza pe diverse niveluri hainele, în funcție de sezon.

Oferta de dulapuri de la ora actuală este suficient de diversificată, pentru a putea alege modelul potrivit atât pentru o cameră de băiat sau de fată, cât și pentru o cameră locuită de doi sau mai mulți copii. Există modele simple și moderne, cu spații foarte bine optimizate, astfel încât să poți dispune cât mai bine tot ce este necesar.

Variantele cu sertare pentru lenjerie și șosete sunt cele mai practice.
Alege întotdeauna un dulap solid, bine fixat în perete, în culori și nuanțe care să se asorteze cu restul pieselor de mobilier folosite. Amenajarea camerei de copiii va fi și mai interesantă, dacă optezi pentru modele în culori mai vii, cum ar fi verde, galben, roz, albastru, combinații cu roșu ș.a.
 

Comoda

 


În cazul în care ai la dispoziție mai mult spațiu și vrei să obții un loc perfect pentru a mai plasa o parte din jucării, ai la dispoziție și varianta achiziției unei comode. În timp poți descoperi cât de utilă poate fi, atât pentru a depozita în ea diverse lucruri, cât și pentru a mai ascunde din multele jucării achizitionate.

Cu cât mai multe sertare, cu mai multe partiții, cu atât mai bine. Niciunul nu va rămâne neutilizat sau neocupat cu ceva ce este mereu "util și esențial".
 

Decorațiuni pentru dormitorul copiilor

O cameră de copii are nevoie întotdeauna de elemente de personalizare și de vitalitate. Acestea pot fi obținute prin decoruri.

Există multe sugestii și recomandări, care pot include: folosirea de tapet colorat pe un perete, diverse lipituri și desene viu colorate, pastelate sau din materiale fluorescente, care să lumineze noaptea, rame de tablouri cât mai colorate, o tablă de scris și desenat, un candelabru special cu figurine, creații originale, obiecte decorative de lemn, un covor verde iarbă, cu model cu străzi, personaje de desene animate, prințese etc.
 

Corpuri de iluminat pentru camera copiilor

În camera copiilor trebuie să existe lumină din plin, atât ziua de la o fereastră, cât și seara când afară este întuneric. Acest lucru poate fi obținut printr-o lustră specială pentru camera de copii, tavan fals cu leduri, aplice, o lamă pentru citit etc. De regulă în camera copiilor este bine să ai și o lampă de veghe. Aceasta îi poate ajuta să se simtă mai în siguranță și să doarmă mai liniștiți.


Ce implica amenajarea camerei pentru doi copii

O provocare foarte mare este atunci când ai de amenajat o cameră pentru doi sau mai mulți copii. Fiecare își va dori la în moment dat să dispună de propriul pat, dulap, spațiu de depozitat jucării și birou.

Atunci când sunt mai mici poți opta pentru un pat mai generos sau cu o parte pliabilă, de preferat cât mai jos de sol. Atunci când se fac mai mari și au somn liniștit, poți opta pentru paturi suprapuse. Cu timpul, locul de sus va deveni cel mai râvnit.

Pentru un plus de originalitate poți monta în scara care duce la patul de sus, sertare pentru depozitat diverse lucruri. Acestea pot fi într-o singura culoare sau în culori diferite și vii.
În principiu într-o astfel de cameră alegerea obiectelor de mobilier trebuie să ofere suficient loc pentru toți cei care împart camera. Organizarea trebuie să fie făcută obligatoriu și pe verticală, nu doar pe orizontală.

O idee de amenajare cameră pentru 2 copii, acolo unde spațiul permite, este aceea de a organiza totul în oglindă sau simetric. Ceea ce se găsește în dreapta camerei să fie și în partea stângă. Detaliile pot fi identice sau în funcție de ceea ce prefera fiecare dintre locatarii încăperii.
 

Amenajare camera mică copii

Un alt proiect cu multe provocări și nevoie de mare atenție este acela de amenajare cameră mică pentru copii. Într-un astfel de spațiu este bine să calculezi foarte bine dimensiunile aflate la dispoziție și să alegi mobilier care se încadrează cât mai bine. Toate elementele alese trebuie să fie mai mici, dar suficient de confortabile.

Pentru un plus de funcționalitate și mai mult spațiu în timpul zilei, poți achiziționa un pat pliabil în mobilă, o masă de lucru extensibilă, pliabilă sau multifuncțională, un dulap îngust, bine încadrat într-o nișă, mobilier inteligent, cât mai versatil.
 

Concluzie

Sunt multe aspecte care trebuie să fie luate în calcul pentru a amenaja o cameră de copii cât mai reușită. Spațiul trebuie să fie sigur, bine împărțit, astfel încât să asigure și loc pentru activități educative și loc pentru joacă. Patul trebuie să fie prevăzut cu o saltea cât mai confortabilă și odihnitoare. Lumina naturală trebuie să se reverse cât de des posibil din abundență și să fie din plin și când afară este întuneric.

Cromatică aleasă poate fi neutră, cu câteva note de accent sau cât mai vie și mai colorată. În toate opțiunile alese ține mereu cont de vârsta copilului, de siguranță, de nevoile specifice și de ceea ce știi că preferă.

Dacă nu știi ce să alegi ca decoruri, lucrurile se pot contura pe parcurs. Jucăriile sunt cele mai frumoase decoruri care pot orna și îmbogății designul unei camere de copil.

Postarea urmatoare Postarea anterioara
Categorii

Suport clienti Luni-Vineri: 09:00-19:00
Sâmbătă: 09:00-17:00 • Duminică: închis

0741 880 011 0371 234 743 infoclienti@expomob.com

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!