Idei de amenajare pentru living cu bucatarie open space

Idei de amenajare pentru living cu bucatarie open space
Locuintele moderne se bazeaza pe spatiu, simplitate si fluiditate. Acest lucru se observa mai ales in cazul bucatariilor si livingului, care devin o singura zona deschisa. Acest aranjament vine cu numeroase beneficii, insa multe persoane au dificultati in amenajarea sa. Discutam in acest articol despre avantaje si cum ar trebui sa mobilezi si decorezi fiecare zona, astfel incât rezultatul final sa fie estetic si functional.
 

Ce reprezinta conceptul de bucatarie open space?

Acest spatiu modern se caracterizeaza prin combinarea livingului si bucatariei intr-o singura camera. Desigur, mobilierul celor doua zone nu este pur si simplu asociat: nu vei gasi canapeaua in apropierea plitei sau a mesei de dining in fata televizorului.

Conceptul presupune separarea zonelor prin modul in care sunt aranjate piesele de mobilier, dar si prin utilizarea decoratiunilor sau a altor elemente. Astfel, bucataria si livingul se afla in aceeasi camera, insa din punct de vedere vizual sunt totusi separate.
 

Ce avantaje are acest concept de amenajare?

De-a lungul timpului, scopul bucatariei s-a mai schimbat. In prezent, toata familia poate participa la prepararea mancarii, inclusiv cei mici. Deseori, acest lucru nu este posibil intr-o bucatarie de dimensiuni mici, cum sunt cele din apartamentele de bloc. Odata inlaturat peretele dintre aceasta camera si living, spatiul devine mai mare, fiind potrivit pentru intreaga familie.

In plus, bucataria deschisa promoveaza comunicarea cu membrii familiei sau cu musafirii, chiar daca acestia sunt ocupati cu alte activitati in living. Parintii au inca un avantaj: pot supraveghea copiii in timp ce acestia se joaca. Astfel, cele doua camere sunt transformate intr-un spatiu pentru intreaga familie.

Pe langa beneficiile sociale, trebuie sa mentionam si avantajele estetice. Apartamentele sau casele mici par mai mari atunci cand exista o zona deschisa. Senzatia de miscare libera ofera mai multa caldura locuintei.

Nu in ultimul rand, servirea mesei devine o sarcina mai usoara. Multe persoane au dificultati in gasirea unei mese de dining suficient de mica incat sa incapa in bucatarie, dar suficient de mare pentru toata familia. Aceasta problema dispare in cazul spatiilor deschise.
 

Cum ar trebui amenajat livingul in open space?

Sufrageria este locul unde ne petrecem mare parte din timp, deci trebuie sa imbini perfect functionalitatea si estetica. Amenajarea sa incepe prin alegerea culorilor potrivite. Sunt recomandate nuantele deschise, neutre: bej, crem, alb antichizat, dar si culori pastelate. Pastreaza culorile mai intense pentru piesele de mobilier, accesorii si decoratiuni.

Urmeaza mobilarea camerei. Opteaza pentru piese care nu aglomereaza prea mult, mai ales daca spatiul este mic. Designul simplu, precum cel scandinav, arata bine in orice locuinta.

Pentru ca nu ai la dispozitie decat 3 pereti, spatiul de depozitare devine mai mic. De aceea, e bine sa alegi mobila cu spatiu de depozitare ascuns si sa gandesti amenajarea pe verticala. De exemplu, rafturile montate pe pereti sunt ideale pentru carti sau obiecte de decor.

Iata care sunt piesele must have dintr-un living open space.  
 

Canapea cu lada de depozitare


Spatiul de sub canapea este practic, deoarece permite depozitarea obiectelor, precum: pilote, paturi, jachete de iarna, chiar trollere de mici dimensiuni.

In prezent multe persoane lucreaza de acasa. Zona de lucru este de obicei amenajata in sufragerie, insa daca ai un open space risti sa aglomerezi prea mult camera. Daca ai un dormitor de oaspeti, il poti transforma in birou, pentru a avea mai multa intimitate. Nu iti face griji daca obisnuiesti sa primesti des musafiri: canapelele extensibile sunt solutia ideala pentru aceste situatii.
 

Masuta de cafea


Nelipsite din living, masutele de cafea trebuie sa se potriveasca stilului camerei si sa fie practice. Cand spatiul este mare si deschis, curatenia si ordinea sunt vitale.

Alege o masuta care iti permite si depozitarea cartilor, revistelor sau cutiilor cu obiecte pe care doresti sa le ai la indemana. Astfel, nu vei aglomera inutil zona de relaxare.
 

Biblioteca


Asa cum spuneam mai sus, desi livingul si bucataria se afla in aceeasi camera, ele trebuie delimitate. Poti face acest lucru prin intermediul unei biblioteci mici, fara panou pe spate. Asaz-o la „granita” imaginara, pentru a separa vizual spatiile.

Iti recomandam sa folosesti biblioteca pentru a depozita obiecte care leaga tematic cele doua camere. Poti combina carti de bucate cu jocuri de societate, de exemplu.
 

Cum ar trebui amenajata bucataria in open space?

In spatiul destinat bucatariei, locurile pentru depozitare trebuie sa fie chiar mai generoase decat in spatiul destinat living-ului. Intr-un open space, nu trebuie sa stea la vedere decat obiectele folosite zilnic. Daca blatul de lucru e plin, intreg spatiul va parea aglomerat. De asemenea, evita corpurile cu vitrine si geamuri.

Si de aceasta data se recomanda culorile neutre. Daca iti doresti culori de accent, alege o faianta vesela pentru zona dintre blat si corpurile suspendate. Desigur, nuanta trebuie sa se regaseasca si in decoratiunile sau piesele de mobilier din living.

Iata care sunt piesele must have dintr-o bucatarie open space.  
 

Set de bucatarie


Exista mai multe tipuri de bucatarii open space, cel mai popular fiind cel unde mobila se afla pe un singur perete. Alege un set de corpuri inferioare si superioare de calitate, cu blat termorezistent.  
 

Masa dining plianta

Gasesti pe piata numeroase mese pentru dining potrivite si in spatiile open space. In functie de dimensiunea camerei si nevoi, poti opta pentru una obisnuita sau una plianta.

Masa plianta este ideala pentru ocaziile speciale, cu multi musafiri. O mai poti folosi si pentru jocuri de societate sau hobby-uri. In restul timpului poate sustine obiecte decorative. In plus, avand rotile, este usor de mutat.

Speram ca ti-a fost de folos articolul si ca vei face alegeri potrivite pentru amenajarea
 

Rafturi pentru depozitare sau decoratiuni


Daca nu vrei sa aglomerezi peretii cu multe corpuri suspendate, poti monta rafturi cu design mai simplu. In plus, un astfel de articol cu accente de culoare poate face legatura intre bucatarie si living.

Poti pune pe rafturi pahare si cani, dar si ghivece, carti de bucate, sau obiecte decorative.
 

Cum delimitezi zonele?

Scopuri diferite, personalitati diferite: asa sunt caracterizate spatiile open space cu bucatarie si living. Exista mai multe metode prin care poti delimita zonele si te poti folosi de creativitate. Totusi, daca nu ai prea multe idei, iata cateva sugestii.


Zugraveste in nuante diferite

Alege 2 nuante de vopsea care se armonizeaza placut. Foloseste-o pe fiecare intr-o zona, iar la mijloc creaza un efect degrade. Astfel, trecerea va fi delicata.

Daca preferi un aspect luminos si jucaus, poti zugravi toti peretii in alb. Apoi, foloseste culori de accent pentru a crea modele geometrice. De exemplu, poti decora peretele din spatele livingului cu un cerc mare verde pastelat, iar pe cel de la bucatarie cu linii bleu.
 

Aranjeaza corect mobila

„Granita” dintre spatii trebuie marcata prin intermediul unui corp de mobilier. In general, acesta este canapeaua, care este orientata cu spatele spre locul de luat masa. Daca bugetul iti permite, o insula de bucatarie va avea acelasi efect.
 

Concentreaza-te pe decoratiuni

Delimitarea prin decoratiuni se realizeaza mai ales in locuintele mai mici. Poti folosi covoare in culori diferite (dar care se potrivesc bine intre ele) sau plante inalte.
 

Cum unesti zonele?

Chiar daca sunt bine delimitate, cele doua spatii trebuie sa arate bine impreuna.
 

Alege acelasi stil de amenajare

Stilul este, bineinteles, cel mai important aspect. Daca iti doresti o bucatarie in stil scandinav si un living boho chic, atunci un open space-ul nu ti se potriveste.
 

Foloseste elemente comune

Piesele de mobilier, decoratiunile, materialele, chiar si texturile trebuie sa se potriveasca intre ele. Iata un exemplu practic: galeriile pentru perdele, picioarele masutei pentru cafea si raftul din bucatarie pot fi confectionate din bare de cupru.

Speram ca ti-au fost de folos aceste informatii si vei tine cont de ele in alegerea mobilierului pentru living cu bucatarie open space.
Postarea urmatoare Postarea anterioara
Categorii

Suport clienti Luni-Vineri: 09:00-19:00
Sâmbătă: 09:00-17:00 • Duminică: închis

0741 880 011 0371 234 743 infoclienti@expomob.com

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!