Amenajare dormitor modern. Sfaturi si idei practice

Amenajare dormitor modern. Sfaturi si idei practice

Dormitoarele moderne se concentreaza pe simplitate, confort, linii simple, nuante neutre si multa luminozitate. Descopera in acest articol idei de amenajare pentru dormitorul modern, pentru diferite dimensiuni, forme sau amplasari.
 

Amenajarea dormitorului in functie de forma si marime

 

Dormitor patrat

In dormitoarele moderne, less is more, iar principiul se aplica in special celor mici si patrate. Cu toate acestea, nu iti imagina o camera sterila sau plictisitoare. Echilibreaza liniile simple si nuantele deschise cu texturi placute (patura pufoasa, draperii grele) si materiale calde (lemn natural). De asemenea, alege 1-2 decoratiuni mai mari: un tablou interesant sau poate o planta inalta.

Dormitor dreptunghiular

Camerele dreptunghiulare sunt ideale pentru dormitoarele moderne. O idee de amenajare in tendinte este crearea unei zone pentru yoga, meditatie sau sport, pe o latura a dormitorului. O alta optiune este sa folosesti peretele respectiv pentru un dressing mare, realizat la comanda.

Dormitor spatios

Dormitoarele mari au in general mai multe scopuri si sunt impartite in zone bine delimitate. Cea principala este desigur zona de dormit, compusa din pat si noptiere. Avem apoi zona „de pregatire”: dressing, masuta de toaleta si scaun. Urmeaza zona de studiu, unde vom gasi un birou, poate fi o canapea cu 2 locuri.

Dormitor mic

Mobilarea si decorarea unui dormitor mic nu este dificila cat tii cont de utilitatea elementelor incluse. Cu alte cuvinte, orienteaza-te pe cat posibil catre piese 2-1. Patul si taburetele cu spatiu de depozitare sunt un exemplu comun: mentin camera aerisita si ordonata. De asemenea, un dormitor confortabil se concentreaza pe textile naturale, in culori calde, si elemente decorative interesante.
 

Cum amenajezi dormitorul in functie de amplasare

 

Dormitor la casa

Daca locuiesti la casa, cel mai probabil ai suficient spatiu disponibil - mai ales daca ti-ai construit-o singur. Primul lucru pe care vrei sa il faci este sa achizitionezi un pas imens, insa ce urmeaza? Un set format din masa de toaleta cu oglinda si scaun cochet, o bancheta tapitata la picioarele patului, un fotoliu moale pentru coltul de lectura... posibilitatile sunt nelimitate!

Dormitor la apartament

Amenajarea si decorarea unui apartament mic poate fi dificila din cauza spatiului redus. E necesar ca dormitorul sa fie confortabil si sa imbie la relaxare. De aceea, se recomanda culorile deschise, spatiile de depozitare ascunse si piesele de mobilier cu linii simple. 

Dormitor la mansarda

Amenajarea dormitorului de la mansarda este influentata de forma deosebita. Profita de ea in mod inedit, incluzand piese de mobilier realizate la comanda. Iti recomandam sa nu optezi pentru mobila prea voluminoasa, vei aglomera inutil camera. Orienteaza-te catre simplitate si pune accentul pe decoratiuni.
 

Cum alegi culorile dormitorului?

Culorile ne influenteaza starea de spirit, oferindu-ne energie, ajutandu-ne sa ne relaxam sau, dimpotriva, cauzand anxietate ori agresivitate. In dormitor e important sa optam nu neaparat pentru cele care sunt in tendinte, ci pe acelea care ne calmeaza si ne fac fericiti. Spatiul in care adormim si ne trezim in fiecare zi poate afecta calitatea somnului si nivelurile de stres sau motivatie.

Galben pal sau portocaliu prafuit imita razele soarelui si se potrivesc mai ales in camerele intunecoase. Se combina cu nuante neutre, pentru a nu crea agitatie si anxietate. Verde si albastru (in nuante usor inchise) calmeaza si imbunatatesc starea de spirit. Nu se recomanda folosirea lor in exces, ci pe un perete de accent, asternutul de pat sau draperii. O alta sugestie este violetul, de preferat intr-o nuanta pastelata. Il poti folosi pe toti peretii pentru ca nu este o culoare atat de puternica incat sa deranjeze.

Desigur, tine cont si de preferintele tale. Daca una dintre aceste culori nu iti place, nu o folosi doar pentru ca alti oameni se simt mai calmi cand sunt inconjurati de ea. Viceversa este de asemenea valabila: daca te simti confortabil si relaxat intr-o camera visinie, poate fi o idee buna si pentru dormitor.
 

Ce piese de mobilier sunt esentiale in orice dormitor modern

Seturi dormitoare moderne

Seturile complete pentru dormitoare te ajuta sa economisesti timp si bani. Cu o singura comanda ai mobilat intreaga camera, scapand de o bataie de cap. In general, seturile au un pret mai accesibil decat suma elementelor achizitionate separat, un mare avantaj pentru cei care au un buget limitat.
 

Setul pentru dormitor LUCKY 
contine 5 piese:
● dulap cu usi glisante si oglinda
● pat matrimonial cu somiera
● comoda cu 3 sertare
● noptiere cu sertar

Fabricat din materiale moderne si usor de intretinut, setul este ideal pentru dormitoare moderne. Usile glisante ale sifonierului sunt utile mai ales in camerele mai mici, unde spatiul trebuie bine optimizat.

Paturi

Paturile sunt piesele centrale din dormitor si trebuie alese cu grija. Un pat prea mare poate parea confortabil, insa daca spatiul este mic risti sa te lovesti de colturile sale daca nu esti atent. Si viceversa este valabila: nu alege unul prea mic doar pentru a avea suficient loc liber, somnul nu va fi odihnitor daca abia ai loc in pat.
 
Patul tapitat Econo are o dimensiune potrivita pentru orice dormitor: 140x200 cm. Are un design simplu, dar elegant in acelasi timp, iar tablia tapitata cu stofa aduce un plus de confort. 

Comode

Dormitoarele moderne nu sunt complete fara comode. Poti alege una cu sertare sau usi glisante daca preferi un model inchis. Acestea sunt potrivite daca ai nevoie sa depozitezi asternuturi, prosoape sau lenjerie. Totusi, pentru a aduce mai multa personalitate camerei, ce-ai spune sa montezi in dormitor o comoda TV? Avand un design diferit, va iesi in evidenta si va oferi unicitate amenajarii. Desigur, spatiile de depozitare sunt de regula deschise, fiind o solutie practica mai degraba pentru decoratiuni decat pentru haine.
 

Comoda TV KIPP are un design minimalist si o configuratie inovativa. Daca nu doresti un televizor in camera de dormit, poti aseza pe ea ghivece cu plante sau un tablou interesant, rezemat de perete.

Dulapuri

Putini sunt cei care au suficient spatiu pentru a amenaja un walk-in closet ca in filme. Totusi, sifonierul este o piesa importanta, iar alegerea celui potrivit poate fi problematica. Cu siguranta iti doresti sa fie compact, pentru a nu ocupa mult loc in dormitor, dar in acelasi timp spatios, pentru ca toate hainele sa incapa in el. 

Totul sta in putina organizare si gasirea unei combinatii ideale de elemente. Vrei sa agati pe umeras cat mai multe haine? Preferi sa le impachetezi si sa le tii pe rafturi? Poate ai nevoie si de sertare inchise? Din fericire, oferta de dulapuri de pe piata e mare si vei gasi cu siguranta un produs potrivit.
 

Recomandarea noastra este dulapul EF1-150 cu usi glisante, 6 rafturi, bara de haine si oglinda. Poate fi incadrat cu usurinta in orice tip de spatiu, iar compartimentarea interioara este eficienta indiferent cum vrei sa iti aranjezi hainele. 

Noptiere

Noptierele iti permit sa tii la indemana lucrurile de care ai nevoie inainte de culcare sau imediat cum te trezesti. Totodata, completeaza amenajarea dormitorului si poti aseza pe ele obiecte decorative precum o planta sau o fotografie inramata. In functie de preferinte, poti alege noptiere inchise (cu sertare), deschise (cu un raft simplu) sau poti monta o etajera mica direct pe perete, pentru a lasa podeaua goala.

 
Noptiera Alma are 3 spatii de depozitare: suprafata de sus, un raft deschis si un sertar. Este realizata din PAL melaminat, cant ABS, are manere satinate si picioare PVC.
 

Ce alte articole nu trebuie sa lipseasca dintr-un dormitor modern

 

Saltele

O saltea de calitate este esentiala pentru un somn confortabil. Daca dormi pe o parte sau iti schimbi des pozitia corpului, sunt recomandate cele moi, iar daca dormi pe spate e bine sa alegi una mai dura. Un alt aspect important de luat in calcul cand cumperi saltele este materialul din care sunt confectionate. Astfel, cele cu arcuri au o rezistenta mai buna in timp, iar cele din spuma se adapteaza mai bine corpului.
  

Salteaua cu arcuri Premium Pocket
contribuie la mentinerea sanatatii corpului prin tehnologia Pocket-Spring - arcuri impachetate individual. Sistemul, imbinat cu spume de calitate superioara, asigura relaxare si odihna. Totodata, salteaua este acoperita cu o husa rezistenta care previne aparitia bacteriilor si a mirosurilor neplacute.

Perne

Pernele trebuie sa sustina coloana intr-o pozitie corecta, naturala. Cu siguranta ti s-a intamplat macar o data sa „dormi stramb” si sa te trezesti cu dureri si un gat amortit. Evita aceste situatii alegand o perna potrivita, tinand cont de urmatoarele criterii.
● daca dormi pe spate: perna joasa, ergonomica, din spuna cu memorie
● daca dormi pe o parte: perna inalta, ferma, cu multa umplutura
 

Perna Superior Plus este moale si confortabila, ofera sustinere comoda pentru cap si gat, iar forma se mentine timp indelungat. Este umpluta cu un material hipoalergenic, iar toata suprafata este matlasata.

Decoratiuni

Covorasele, plantele la ghiveci, pernele decorative, lumanarile parfumate, ceasurile de perete, tablourile, ilustratiile, fotografiile de familie - toate aceste decoratiuni spun o poveste despre cei care locuiesc in casa. 
 

Oglinda de perete din imaginea de mai sus este un exemplu excelent de decoratiune cu rol practic. Adauga un plus de atractivitate camerei si ofera impresia unui spatiu curat, aerisit si luminos.

Fiecare element din camera contribuie la aspectul general si atmosfera dorita, inclusiv lumina. In afara de iluminarea principala, de pe tavan, adauga si corpuri secundare. Primele si cele mai comune sunt veiozele de pe noptiere, care pot avea o forma sau culoare deosebita. Apoi, decoreaza cu ghirlande de luminite sau foloseste lumanari parfumate.

Lenjerii de pat

Pentru un somn odihnitor ai nevoie de lenjerii de pat confectionate din materiale rezistente, placute la atingere si confortabile. Alege un asternut din materiale naturale precum bumbacul sau matasea. Bumbacul este cel mai popular, avand o calitate ridicata si un pret accesibil. Inainte de a achizitiona produsul potrivit, verifica densitatea tesaturii: cu cat aceasta este mai mare, cu atat mai durabila va fi lenjeria. 

 
Setul de lenjerie de pat dubla Take it Easy contine 4 piese: 1 cearceaf de pat (200x220 cm), 1 cearceaf pentru pilota (180x200 cm) si 2 fete de perna (50x70 cm). Este confectionat 100% din bumbac, oferind o temperatura optima pe parcursul intregii nopti.

Rafturi de depozitare

In dormitoare, mai ales in cele mici, e bine sa gandim pe verticala. Ce inseamna asta mai exact? E simplu: in loc sa aglomeram cu multe piese de mobilier, profitam de inaltime. Un exemplu in acest sens il reprezinta sifonierele inguste si inalte care le-au inlocuit pe cele mai late si scunde. Mai poti profita de pereti si folosind rafturi de depozitare pentru carti sau obiecte decorative.
 

Raftul de perete Palmier Single are linii curate, fiind usor de introdus in orice tip de dormitor. Il poti monta fie deasupra patului, fie pe alt perete.

Amenajarea unui dormitor modern este simpla daca tii cont de sfaturile si recomandarile de mai sus. Ia in considerare dimensiunea camerei, nevoile de depozitare, alege mobilierul potrivit si personalizeaza prin decoratiunile potrivite.

Postarea urmatoare Postarea anterioara
Categorii

Suport clienti Luni-Vineri: 09:00-19:00
Sâmbătă: 09:00-17:00 • Duminică: închis

0741 880 011 0371 234 743 infoclienti@expomob.com

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!