Idei de amenajare pentru un living clasic

Idei de amenajare pentru un living clasic

Mereu actual si in trenduri, clasicul nu se demodează niciodata. In cazul in care vrei sa amenjezi o camera de zi, un living sau o sufragerie, si nu stii ce sa decizi pentru a face o alegere durabila si eleganta, opteaza cu incredere pentru stilul clasic. Fiind vorba despre decorarea unui spatiu special, cu destinatii multiple pentru tine, familie, prieteni si apropiati, in care trebuie sa tii seama de mai multe detalii si aspecte, ne-am gandit sa-ti venim in ajutor si cu cateva sugestii de amenajare sufragerie clasica.

In prezent, selectia si cumpararea de piese de mobilier ce se incadreaza in acest stil este mult mai simpla. Internetul si magazinele online sunt surse permanente de informatii, inspiratie si achizitii avantajoase. Idei de amenajare living clasic gasesti pretutindeni. Insa trebuie sa stii si sa le adaptezi si sa le pui in practica, pentru a corespunde particularitatilor camerei si scopului final vizat.

In cazul in care vrei sa realizezi un living in stilul de amenajare clasic, va trebui sa tii seama de o serie de caracteristici, ce incadreaza alegerile la aceasta categorie.
 

Care este specificul stilului clasic?

Daca vrei eleganta, bun gust, rafinament si confort maxim, stilul de amenajare living clasic este ceea ce ti se potriveste. Decorul clasic a aparut in secolul al XVIII-lea si se remarca prin simplitate, simetrie, lipsa de excese si de lucruri inutile, elemente de calitate, asocieri cromatice calde si echilibrate.

Mobilierul este impunator, cu detalii sobre, elaborate cu atentie, cu imbinari de materiale naturale si tesaturi rafinate. Nu au cum sa lipseasca candelabre, tablouri, oglinzi, sfesnice, aplice, sculpturi si vaze. Pereti sunt decorativi, in culori calde sau cu tapet, cu lambriuri, chenare, plinte si cornise.

Parchetul, usile si ferestrele sunt realizate din lemn natural sau din materiale moderne, cu aspect identic celui natural. Finisajele trebuie executate la linie si impecabile. Geamurile sunt acoperite de draperi si perdele ample si bogate.

Formal si serios, impozant si primitor sunt aspecte care diferențiaza clasicul de alte stiluri. Niciun element nu trebuie sa domine spatiul. Totul trebuie sa se armonizeze, in cel mai echilibrat mod.

In stilul clasic, paleta cromatica folosita este una discreta si calda. Poți combina nuante neutre precum crem, bej, ocru, cu tonuri pale de roz, albastru, verde, mov sau galben ori. Intr-un living mare pot fi folosite si nuante mai inchise de maro. Sigurele elemete de accent admise sunt cele metalice, aramii, aurii si argintii.

Cum obtinerea unui decor in stil pur clasic este mult prea sofisticata si costisitoare, putem realiza o amenajare living clasic si cu resurse ceva mai la indemana si mai accesibile.
 

Amenajarea living-ului clasic in functie de tipul locuintei

In alegerea finisajelor, obiectelor de decor si mobilierului trebuie sa tinem intotdeauna seama de particularitatile, dispunerea si dimensiunile spatiului pe care il avem la dispozitie. Toate elementele arhitecturale si de amenajare trebuie sa fie puse in evidenta cu pricepere,prin finisaje interioare alese cu grija, respectand dimensiunile tuturor elementelor incluse. Fiecare detaliu trebuie sa fie integrat avand in vedere efectul final pe care il dorim.

Un living mare, cu forme regulate, intr-o casa sau vila, la curte, este mult mai simplu de decorat cu mobilier clasic, masiv si greu. Nu aceleasi avantaje le avem la dispozitie in cazul unei locuinte la bloc, unde obligatoriu va trebui sa optam pentru mobila mai practica si mai usoara.

Un living mare permite adaugarea de elemente de mobilier mari si impozante, mai multe detalii si elemente de decor,  o mai mare diversitate cromatica. Intr-un living de dimensiuni mai mici trebuie evitate amenajarile inchise, mobilierul greoi, o prea mare incarcare a spatiului. Mai putine elemente, simple si de calitate sunt salutare pentru orice tip de camera amenajata in stil clasic.

Cumpara decoruri si mobilier de cea mai buna calitate, care sa fie executate in maniera specifica, cu migala si atentie la detalii.
 

Ce mobilier se potriveste intr-o sufragerie clasica?

Daca esti in cautare de idei de amenajare living clasic, te ajutam mai jos cu cateva sugestii de mobilier. Calitatea si specificul acestuia pot face o mare diferenta in ambianta generala ce poate fi obtinuta. Fiecare dintre piesele alese va conduce la un anumit efect. Iata ce mobila recomandam noi:
 

• Coltare

Un coltar elegant, simplu, frumos lucrat si finisat este o alegere foarte potrivita pentru o amenajare living in stil clasic. Daca dispune si de un satiu suplimentar de depozitare si de elemente care pot fi schimbate in functie de locul in care urmeaza sa fie amplasate, utilitatea si functionalitatea sunt asigurate. Coltare extensibile sunt o alegere si mai buna.

Recomandarile noastre: 

1. Coltar GARDA extensibil

 

2. Coltar OREGON extensibil

3. Coltar AMARO U extensibil cu lada de depozitare


 

• Canapele

Daca nu dispui de suficient spatiu sau doresti ceva mai simplu, poti alege cu incredere o canapea simpla, crem sau beleu, pe care sa o incadrezi pe un perete. Daca aceasta este si extensibila si cu lada de depozitare, estetica sa va fi completata si de o utilitate extinsa.

Recomandarea noastra: 

Canapea SIGMA extensibila

Pentru o amenjare de sufrgerie clasica poti opta atat pentru canapele tapitate, cat si pentru canapele cu manere de lemn sau spatar cu decoațiuni in lemn. La fel de eleganta poate fi si o canapea de piele.
 

• Mobila living

Amenajarea unor livinguri clasice are nevoie de mobilier deosebit si de calitate. Este de preferat ca acesta sa fie de lemn sau din materiale compozite din lemn, realizate cu tehnologie moderna, care sa asigure rezistenta si durabilitate, sub un aspect elegant si stilat. Poate fi prevazuta cu rafturi pentru decoruri sau carti, dulapuri pentru depozitare, masuta pentru televizor.

Recomandarea noastra: 

Living THIENE Z.P -  5 corpuri

 

 

• Masute de cafea

Pentru o sufragerie mai putin spatioasa recomandam o masuta de cafea. Acesta va ocupa mai putin spatiu, dar va asigura pe deplin functiile pe care o masa le poate avea. Daca ea este realizata si dupa in concept multifunctional, ce permite reglarea pe inaltime si extindere, ea poate capata mei multe utilizari, in functie de nevoi. Masute de cafea pot fi alese cu incredere chiar si pentru livinguri mari.

Recomandarea noastra: 

Masuta cafea extensibila SMART

 

• Comode

Comoada este o piesa de mobilier foarte eleganta si practica, ce poate servi pentru a depozitata divese lucruri de care ai nevoie in living sau pentru a organiza vesela si tacamurile pentru o masa in familie sau cu prietenii. Ea poate indeplini cu succes in partea superioara, si rolul de loc de expunere pentru obiecte de decor clasice, de valoare.

Recomandarea noastra: 

Comoda BEST CHEST

 
Un plus de rafinament este asigurat de comode de lemn sau produse realizate cu tehnolgii moderne, care asigura un aspect cat mai natural. Accesorizarea cu elemente de design si manere clasice cu ceramica, de cupru sau de fier forjat, poate imbogati si infrumuseta mult aspectul.
 

Ce decoratiuni trebuie sa alegi pentru un living clasic?

Pentru a realiza o amenajare de living clasic, ne sunt suficiente doar mobilierul, canapele, scaune tapitate si masute stilizate si covoare de lana sau bumbac tesute manual, ci si elementele de decor. Acestea vor particulariza spatiul si vor completa paleta de detalii ce sunt specifice acestui stil.
Daca doresti un interior care sa se incadreze cat mai bine caracteristicilor clasicului, include in decor: sfesnice sau aplice, oglinzi si tablouri cu rame mari, dantelate, o lampa cu abajur textil, vaze, sculpturi in lemn sau din bronz, draperii si perdele cu pliuri ample, un semineu, tabureti.

Pentru si mai multa eleganta si stil poti recurge chiar la plinte pentru parchet decorate, coloane decorative, pilastri simpli sau cu striatii, casete, lambriuri de lemn, cornise, ornamente pentru tavan.

Dispune totul simetric, echilibrat, fara a privilegia nicio piesa, ci punandu-le pe unele in completarea altora, pentru a obtine o atmosfera cat mai calda si mai primitoare.
 

Iluminarea corespunzatoare pentru o sufragerie clasica

O sufragerie clasica va fi una intens luminata, cu un candelabru de sticla sau de cristal. La fel de potrivita poate fi si o lustra cu brate de alama sau de fier forjat. Abajururile alese pot fi de sticla pictata cu modele discrete, sablata sau mata sau chiar de material textil.
Iluminarea poate fi completata cu una sau doua aplice ce se asorteaza cu candelabrul, sfesnice de metal sau de ceranca.

Decorarea unei sufragerii in stil clasic permit atat asocierea de finisaje, obiecte de mobilier si decoruri pretioase si invechite, cat si alegerea unor elemente in linii cat mai simple, sobre si minimaliste. Pentru efectul specific, calitatea materialului si finisarea obiectelor alese joca un rol esential.

In concluzie, acestea sunt doar cateva idei de amenajare pentru un living clasic. In functie de inspiratie, magazinul de mobilier si decoratiuni preferat, bugetul aflat la dispozitie, efectul vizat, exista multe variabile, lasate la alegarea proprietarilor si designerilor de interior. Ceea ce ramane insa constant peste timp este faptul ca stilul clasic este un stil care este redescoperit si reinventat mereu si nu se demodeaza niciodata.

Postarea urmatoare Postarea anterioara
Categorii

Suport clienti Luni-Vineri: 09:00-19:00
Sâmbătă-Duminică: 09:00-17:00

0741 880 011 0371 234 743 infoclienti@expomob.com

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!