Caracteristici:
• Cuptor electric incorporabil
• 3+1 functii
• Termostat
• Rezistenta inferioara acoperita
• Rezistenta superioara
• Panou de control din inox
• Sticla interioara usor detasabila
• Control mecanic al timpului
• 2 tavi + 1 gratar
• Sistem reglabil rafturi
• Clasa energetica: A
• Usa dubla din sticla
• Buton negru acoperit inox si maner inox
• Ventilator racire
• Volum 76 L
• Tensiune: 220-240V, 50Hz
• Putere bec: 15 W
• Putere: 2200 W
• Lungime cablu: 1,5 m
• Dimensiuni: 59,7 x 59,1 x 52,5 cm
Clasa energetica: A
Majoritatea cuptoarelor Hausberg au un consum redus, beneficiind de clasa A de eficienta energetica, cuptoarele electrice multifunctionale asigura un gatit perfect cu un consum redus de energie electrica si sunt foarte usor de utilizat.
Control: Butoane
Control usor al setarilor cuptorului, butoane setare temperatura, functie gatire sus jos sau simultan.
Iluminare interioara
Vezi tot timpul in ce stadiu se afla preparatele tale fara a deschide usa la cuptor. Acesta are iluminare interioara, iar tu ai acces facil la interior, fara nici cel mai mic efort. Sa obtii reteta perfecta e mai usor ca niciodata cu ajutorul cuptorului electric Hausberg.
Putere cuptor
O putere de 2200W, Hausberg HB8051AB este optiunea ideala pentru a te bucura de alimente bine patrunse, preparate rapid si uniform sau de bauturi calde si delicioase!
Volum interior 76 Litri
Cuptor de capacitate mare, pentru prepararea concomitenta a mai multor retete. Cu Hausberg, nicio provocare nu e prea mare. Alegi volumul potrivit nevoilor tale si ale familiei tale!
Functia incalzire superioara
Cuptorul foloseste doar elementul superior de incalzire pentru aceasta functie si necesita folosirea gratarului din cuptor. In plus, este recomandat sa folosesti si o tava in care sa pui un litru de apa in care se va colecta grasimea sau zeama scursa din alimentele preparate. Gratarul trebuie pozitionat pe nivelul 4-5 al cuptorului, iar tava cu apa, putin mai jos. Tine cont de faptul ca, pentru aceasta functie, cuptorul nu necesita preincalzire si usa trebuie sa ramana inchisa in timpul prepararii. Cu aceasta functie poti sa gatesti frigarui, carne de porc, antricot, carnati, dar si sa gratinezi legume sau chiar sa prajesti paine.
Functia incalzire inferioara
Este recomandata doar pentru gatirea pe un singur nivel al cuptorului si foloseste doar elementul de incalzire din partea inferioara a cuptorului. Tipurile de alimente care pot fi gatite cu aceasta functie sunt cele care necesita caldura din partea de jos, asa cum sunt cozonacii, checurile, briosele sau carnea.
Functia incalzire inferioara si superioara
Aceasta functie foloseste caldura pentru coacere atat din partea de jos, cat si din partea de sus si este recomandata pentru gatirea pe un singur nivel, de preferat pe raftul din mjloc. Totusi, daca vrei ca preparatul sa fie mai rumenit, il poti muta in partea de sus a cuptorului. Cu aceasta functie poti gati tarte, peste, foietaje, carne cruda sau prajituri cu umplutura.
Curatare manuala
Pentru a curata eficient acest tip de cuptor este nevoie in primul rand de o solutie de bicarbonat de sodiu cu apa: la un litru de apa dizolvati 4 lingurite de bicarbonat intr-un recipient cu spray. In cazul in care cuptorul este foarte murdar, poti folosi o solutie mai concentrata, de consistenta unei paste. Pulverizeaza aceasta solutie sau unge zonele carbonizate.
Geam dublu
Vei avea tot timpul conditiile necesare prepararii in stare perfecta a mancarurilor datorita geamului dublu al cuptorului, cu ajutorul caruia intreaga caldura se mentine in interior. Deasemenea, acesta ofera protectie la supraincalzire si asigura o curatare usoare.
Iluminare interioara
Cuptoarele Hausberg sunt echipate cu iluminare interioara pentru a-ti oferi mai mult control asupra preparatelor tale. Poti urmari procesul de gatire, astfel incat sa pregatesti retete delicioase!
Cum setezi temperatura de coacere in functie de preparate
In afara de setarea unei anumite functii care sa te ajute sa prepari rapid alimentele, trebuie sa tii cont si de temperatura setata. Uite care este temperatura optima pentru diferite tipuri de alimente, astfel incat sa ai siguranta ca se vor gati uniform si vor fi savuroase:
Prajituri – atunci cand prepari prajituri, este esential sa preincalzesti cuptorul aproximativ zece minute inainte sa introduci tava in cuptor. Temperatura optima de coacere trebuie setata intre 150 si 200 de grade Celsius. Totodata, este recomandat sa nu deschizi usa cuptorului in primele trei sferturi de timp din perioada necesara pentru coacerea prajiturii. In cazul in care vrei sa gatesti doua tavi cu prajituri, nu uita sa lasi un raft spatiu intre ele. De exemplu, pentru briose, blaturi de tort si aluatul pentru tarte, temperatura de coacere trebuie setata la 180 de grade Celsius.
Carne si peste – pentru carnea rosie (vita, miel, porc), temperatura recomandata pentru gatire este cuprinsa intre 200 si 250 de grade Celsius. Astfel, carnea ramane suculenta in interior si se rumeneste la exterior. Pentru carnea alba (peste, pui), temperatura trebuie setata la 150-175 de grade Celsius. Foloseste o bucata de carne mai mare, astfel incat aceasta sa nu se usuce in timpul gatirii. La final, poti lasa carnea in cuptor inca 15 minute, pentru ca sucul din interior sa o inmoaie. Toarna putina apa in tava de scurgere, ca sa eviti formarea de fum in cuptor in timpul coacerii.
Foietaje si aluaturi de patiserie – temperatura potrivita pentru coacere este de 190-200 de grade Celsius, astfel incat foile de foietaj sa nu se usuce.
Paine si aluat dospit – painea se coace la o temperatura optima cuprinsa intreni 180-210 grade Celsius. Este recomandata functia de incalzire inferioara si superioara, timp de 30-45 de minute. In cazul cozonacilor, datorita continutului ridicat de zahar, temperatura potrivita pentru coacere este de 180-190 de grade Celsius.
Pizza – in cazul cuptoarelor electrice care sunt prevazute cu functia speciala pentru pizza, trebuie sa setezi temperatura de coacere in intervalul 200-220 de grade Celsius, pentru 25-35 de minute. In cazul in care nu ai cuptor prevazut cu aceasta functie, poti seta functia cu incalzire superioara si inferioara, la aceeasi temperatura si pentru acelasi interval de timp, ca sa coci blatul de pizza. Daca prepari pizza congelata, temperatura trebuie setata la 200 de grade Celsius, pentru 15-20 de minute, iar tava trebuie pusa pe nivelul trei al cuptorului. Functiile recomandate sunt pizza, incalzire superioara si inferioara.
Cartofi pai – pentru prepararea cartofilor pai in cuptorul electric trebuie sa pozitionezi tava pe raftul din mijloc si sa setezi temperatura de coacere la 250 de grade Celsius, pentru aproximativ 15 minute, pe functia de incalzire superioara si inferioara. Schimba apoi pe functia grill pentru inca zece minute, ca sa se rumeneasca frumos. Daca nu ai functie grill, poti sa muti tava in zona de jos sau de sus a cuptorului si sa lasi sa se rumeneasca pentru cinci sau zece minute.
Important:
⚠ Produsul se livrează montat, ambalat în folie.
⚠ Imaginile produsului au caracter informativ și pot conține accesorii neincluse în preț, culorile se pot vedea diferit față de cele reale în funcție de display.